Europa staat sinds kort toe dat lidstaten btw op groenten en fruit afschaffen. De Nederlandse regering is daar nu werk van aan het maken. Ook in ons land stelt de ene na de andere partij dit voor. Zo is dat met de verlaging van het btw-tarief op elektriciteit ook gegaan: een idee met veel vaders. [naar artikel]
Kies je erwten uit blik of uit de diepvries? En wat met wortelen, koop je die het best vers of uit blik? Elke bewaarmethode heeft een impact op de... [naar artikel]
Pauwels Sauzen uit Oelegem gaat een samenwerking aan met FC De Kampioenen. Op de Horeca Expo volgende maandag wordt de nieuwe Kampioenen Tomatensaus gelanceerd. [naar artikel]
“In de grote steden heb je vaak lekkere restaurants, maar je moet ze weten zijn. Anders heb je ofwel te veel betaald ofwel slecht gegeten”, aldus Vincent Fierens (30). De radiopresentator van Qmusic verklapt zijn favoriete culinaire hotspots die lekker én niet duur zijn. Van Brussel tot Antwerpen en De Haan: dit zijn de 7 favoriete zaken van de radiostem. [naar artikel]
Vooraan in de assisenzaal staan twee glazen vitrinekasten met bewijsmateriaal. Een selectie van de enorme hoeveelheid bewijs. Een verwrongen revolver, een grote reistas, maar ook een lege glazen bokaal waarin ooit bonen zaten. [naar artikel]
Wie alle risico's wil uitsluiten, kan bijna niets meer eten of drinken. Bonen, vis, groenten: alles is verdacht, zelfs kraanwater. Alle informatie... [naar artikel]
Iedere dag hoor je wel een voedingsexpert verkondigen dat we voldoende groenten moeten eten. Maar is de ene soort gezonder dan de andere? Vermijd je beter groenten uit de diepvries, en krijg je van spinazie effectief meer spierballen? Een voedingsprofessor, diëtist en landbouweconoom scheiden zes feiten van fabels. “Het is een foute redenering dat seizoensgroenten altijd goedkoper zijn.” [naar artikel]
Vroeger was alles beter: een uitspraak die je grootmoeder sowieso regelmatig aanhaalt. Geldt dat voor álles, ook voor wat we eten? “Groenten en fruit evolueren mee met de tijd doordat er voortdurend nieuwe rassen worden gekweekt", klinkt het bij professor Bart Nicolaï van KU Leuven. Als gevolg van die veranderingen hoor je regelmatig dat groenten en fruit vandaag minder vitaminen en mineralen zouden bevatten dan pakweg 50 jaar geleden, maar krijgen we écht minder voedingsstoffen binnen dan vroeger? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.