De gekookte aardappel is iets minder geliefd dan vroeger, amper één Belg op de acht schilt en kookt zijn patatjes nog op de traditionele manier, volgens VLAM. De klassieke aardappel maakt vaak plaats voor alternatieve aardappelbereidingen of andere soorten koolhydraten zoals pasta, rijst of quinoa. Maar zijn die dan zoveel gezonder? Diëtiste Sanne Mouha legt uit [naar artikel]
Niets zo erg als in de keuken eindigen met een platgekookte of nét niet gare pasta. Pasta koken lijkt gemakkelijk, maar toch pakt iedereen het klaarmaken ervan anders aan. Want hoeveel water doe je nu eigenlijk bij de pasta en voeg je daar nog zout aan toe of niet? En hoelang laat je die pasta best pruttelen? HLN Eten zet de beste tips op een rijtje om pastafiasco’s in de toekomst te vermijden. [naar artikel]
“Zolang je maar gezond bent.” Gezondheid speelt een belangrijke rol in het leven van iedere Vlaming. Maar hoeveel weet jij over oorsuizingen, rugpijn of glutenintolerantie? Doe de test met deze quiz waarin we de interessantste gezondheidsfeitjes van afgelopen week voor jou selecteerden. [naar artikel]
“Zolang je maar gezond bent.” Gezondheid speelt een belangrijke rol in het leven van iedere Vlaming. Maar hoeveel weet jij over oorsuizingen, rugpijn of glutenintolerantie? Doe de test met deze quiz waarin we de interessantste gezondheidsfeitjes van afgelopen week voor jou selecteerden. [naar artikel]
Het Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant gaat op zoek naar alternatieve teelten die goed tegen de droogte kunnen, zoals quinoa. Door de droogte van de laatste jaren hebben landbouwers het steeds moeilijker om gewassen zoals aardappelen en bieten te kweken. Op een proefveld in Herent worden daarom experimenten gedaan met quinoa, een graansoort uit Zuid-Amerika. [naar artikel]
In de Duitse stad Würzburg, in de zuidoostelijke regio Beieren, heeft een vestiging van de Zweedse meubelketen IKEA besloten om niet langer frietjes aan te bieden in het restaurant van de winkel. Het moederbedrijf verduidelijkt dat het om “een individuele beslissing” van de vestiging gaat, en dat het dus niet geldt voor alle Duitse meubelzaken. De nieuwe maatregel ontketende een storm aan negatieve reacties op sociale media. [naar artikel]
De gekookte aardappel is iets minder geliefd dan vroeger, amper één Belg op de acht schilt en kookt zijn patatjes nog op de traditionele manier, volgens VLAM. De klassieke aardappel maakt vaak plaats voor alternatieve aardappelbereidingen of andere soorten koolhydraten zoals pasta, rijst of quinoa. Maar zijn die dan zoveel gezonder? Diëtiste Sanne Mouha legt uit [naar artikel]
Een gezellige barbecue in de tuin, een terrasje met vriendinnen of zelfs een snoepreisje met twee: de zomer is begonnen en dan zullen we na anderhalf jaar corona geweten hebben. Om optimaal te genieten van de zon, de vrijheid en elkaar deelt Billie.be elke week een zomerhack om jou het leven net dat tikkeltje gemakkelijker te maken. [naar artikel]
De gekookte aardappel is minder geliefd dan vroeger. Amper één Belg op de acht schilt en kookt zijn aardappelen nog op de traditionele manier. “De koolhydraatarme beweging hielp het idee de wereld in dat patatjes dikmakers zijn”, vertelt Sanne Mouha over de typische Vlaamse kost. Maar is dat effectief zo? En zijn die aardappelen dan zoveel ongezonder dan alternatieven zoals rijst of pasta? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.