De grote bosbranden die deze zomer het zuidwestelijke Franse departement Gironde hebben geteisterd, dreigen Bordeauxwijnen een onaangename rooksmaak te geven. Dat zegt Pierre-Louis Teissedre, ondervoorzitter van de Franse unie van oenologen (wijnwetenschappers), enkele dagen voor een conferentie over het onderwerp. [naar artikel]
Afwachten of de bordeauxwijnen die dit najaar worden gemaakt, te drinken zullen zijn. Franse wijnboeren vrezen namelijk een onaangename rooksmaak door de grote bosbranden die deze zomer woedden in het zuidwestelijke departement Gironde. “En los daarvan zal er sowieso al veel minder Franse wijn op de markt komen door de droogte”, aldus sommelier Sepideh Sedaghatnia (38) die voorspelt dat wijn volgend jaar “bijna onbetaalbaar” gaat zijn. [naar artikel]
De grote bosbranden die deze zomer het zuidwestelijke Franse departement Gironde geteisterd hebben, dreigen Bordeauxwijnen een onaangename rooksmaak te geven. Dat zegt Pierre-Louis Teissedre, ondervoorzitter van de Franse unie van oenologen (wijnwetenschappers) enkele dagen voor een conferentie over het onderwerp. [naar artikel]
Het mooie weer van de afgelopen weken was een zegen voor de wijnbouwers in onze provincie. Maar ook zij maken zich op termijn zorgen over de droogte. En deze week kunnen ook de IJsheiligen nog roet in het eten gooien. [naar artikel]
Franse wijnbouwers in de Bourgognestreek en de Rhônevallei zitten met de handen in het haar. Door de vrieskou vrezen ze dat de druivenoogst zo goed als volledig is verloren. [naar artikel]
Het extreme noodweer van de afgelopen weken heeft al veel ellende veroorzaakt. We hebben allemaal de beelden gezien van de ondergelopen straten en kelders en de ingestorte huizen. Maar ook de wijnbouw lijdt onder de vele regens waar we de laatste tijd mee te maken kregen. “Als we eind augustus nogmaals zo’n weer meemaken, vrees ik dat veel wijnboeren met de handen in de haren zullen zitten”, zegt Luc Haekens, wijnbouwer én mediafiguur. Wij zijn de schade gaan opmeten bij enkele wijnbouwers in Vlaanderen. [naar artikel]
Zomers terrasje met een lekker drankje en een portie nacho’s om te delen met vrienden, heerlijk toch? Wij gingen op zoek naar de lekkerste nacho’s met juicy pulled pork. “Nacho’s met een smaakje? Liever niet!” [naar artikel]
Wijnbouwers zijn in de wolken. Voor de meeste gewassen is de droogte lastig, voor wijnranken is het een zegen. De wortels moeten dieper graven naar water en krijgen zo meer mineralen binnen. Dat zorgt voor de beste druiven. “Ook schimmels en ziektes komen meer voor als het natter is.” [naar artikel]
PCFruit ziet gunstige mogelijkheden voor de appelteelt in een grootschalige Limburgs wijnbouwbedrijf. Via een Plattelands+-project vanuit de provincie werken ze met de Tuinbouwschool, PXL en UHasselt - met Ghislain Houben - aan een haalbaarheidsstudie rond dit thema uit onder de naam ‘Vinificator’. Ook al is de studie nog niet afgerond, Jerom Winery brengt ze al in de praktijk. [naar artikel]
De landbouwministers van de 27 EU-landen beslissen vandaag over de invoering van een suikerverbod bij de productie van wijn. De Nederlandse wijnboeren vrezen voor het einde van hun sector, maar hun Belgische collega's zien de toekomst rooskleuriger tegemoet. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.