De bekende manager Ignace Van Doorselaere vertrekt op 1 november bij pralinegroep Neuhaus. Zijn opvolger komt uit eigen huis. In het nieuws: Wissel van de wacht bij Neuhaus. Van Doorselaere gaat een “nieuwe uitdaging” aan en vertrekt na zeven jaar CEO-schap. Directielid Isabel Baert volgt hem op. Het bedrijf: Neuhaus behoort tot de discrete Brusselse […] [naar artikel]
22:22 Hebt u onlangs nog een praline van Neuhaus gedegusteerd? En vond u ze dan anders smaken? In deze krant zei Neuhaus-topman Ignace Van Doorselaere begin deze maand dat Neuhaus ‘alle palmolie uit de pral... [naar artikel]
Nog een glaasje wijn of liever een praline? Dankzij onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia is die martelende keuzestress verleden tijd. Haar... [naar artikel]
15:16 CEO Ignace Van Doorselaere verlaat op 1 november Neuhaus. Hij wordt bij de chocolatier opgevolgd door Isabel Baert. Ze was tot vandaag verantwoordelijk voor de Europese verkoopkanalen en de wereldwijd... [naar artikel]
12:05 Uitgroeien tot beste premium chocolade van België. Die ambitie koestert topman Ignace Van Doorselaere met Neuhaus. Maar eerst moet de Belgische pralinemaker zijn verkoop en rendabiliteit opkrikken. [naar artikel]
02:15 Neuhaus maakt door het coronavirus moeilijke tijden mee. De Belgische pralinemaker maakte vorig jaar verlies. Toch blijft hij winkels openen. 'Amerikaanse en Aziatische toeristen blijven nog even weg,... [naar artikel]
Van chocoladefabriek over wolindustrie en een tingieterij tot hippe lofts. Tongerens hoogsteigen Willy Wonka zette meer dan een eeuw geleden al een gebouw voor de toekomst neer. Dit is aflevering 2 in de reeks ‘Verdwenen fabrieken’: de chocoladefabriek in Tongeren. [naar artikel]
De Belgische chocolatier Neuhaus heeft zijn productie tijdelijk stilgelegd naar aanleiding van de ontdekking van salmonella in een lot bij chocoladeproducent Barry Callebaut in Wieze. Neuhaus, dat de chocolade van Barry Callebaut in zijn producten verwerkt, zegt “te laat” verwittigd te zijn, klinkt het zaterdag in La Dernière Heure. [naar artikel]
Koning en koningin zijn ze al, maar nu kunt u ook proeven van Filip en Mathilde. Sinds kort zijn ze chocoladebonbons. Pralinemerk Neuhaus bracht twee nieuwe pralines op de markt. Eén voor Mathilde en één voor Filip. [naar artikel]
Met botercrème, karamel of advocaat: Belgische pralines zijn tijdens de feestdagen een erg populair cadeau. Daardoor zitten veel mensen met het eindejaar plots met een grote voorraad. Maar hoe bewaar je de lekkernijen het best? En blijven pralines lang vers? Chocolatier Dominique Persoone legt uit. [naar artikel]
Op bezoek bij Chocolaterie Roma aan de Industrieweg in Boom wanen we ons even in de wereld van Sjakie en de Chocoladefabriek. Bij het familiebedrijf rolt dagelijks zo’n 2.000 tot 2.500 kilogram aan truffels van de band. Net als pralines blijft de truffel een klassieker onder de zoetigheden. En dat mondt nog steeds uit in groei. [naar artikel]
Het klinkt als een scène uit 'Charlie en de Chocoladefabriek', maar helaas is het bittere ernst. In een chocoladefabriek in Rusland kwam een [naar artikel]
Het klinkt als een scène uit 'Charlie en de Chocoladefabriek', maar helaas is het bittere ernst. In een chocoladefabriek in Rusland kwam een [naar artikel]
“Als het koppeltje dat regelmatig wilde avontuurtjes beleeft voor mijn wildcamera een doos pralines achterlaat, dan zal ik de beelden van de vrijpartijen niet delen.” Dat liet Zemstenaar Wim Jonckheere zondagavond weten nadat hij ontdekt had dat zijn veld voor de zoveelste keer bezocht werd door een avontuurlijk stel. En wat bleek? Dinsdagavond hing er een doos pralines aan een boom. [naar artikel]
Pralinemaker Neuhaus neemt zijn sectorgenoot Corné Port-Royal over. Dat vernam de krant De Tijd. Het prijskaartje is niet bekend. [naar artikel]
De Belgische chocolatier Neuhaus heeft zijn productie tijdelijk stilgelegd naar aanleiding van de ontdekking van salmonella in een lot bij chocoladeproducent Barry Callebaut in Wieze. Neuhaus, dat de chocolade van Barry Callebaut in zijn producten verwerkt, zegt "te laat" verwittigd te zijn, klinkt het in La Dernière Heure. [naar artikel]
19:08 De chocoladefabriek Jacques in Eupen gaat dicht, zo kondigt eigenaar Baronie aan. Zowat 70 banen zijn bedreigd. [naar artikel]
Een bosje bloemen en een doos pralines, vaste prik op valentijn. Maar hoe wordt die pralines gemaakt? Waarom mag je ze niet in de koelkast bewaren? En hoelang blijven ze goed? [naar artikel]
14:07 Het familiebedrijf Puratos staat voor de grootste investering in zijn geschiedenis. De chocoladefabriek in Erembodegem zal verdubbelen in de komende vijf jaar. [naar artikel]
Bundesliga-club Arminia Bielefeld heeft de samenwerking met coach Uwe Neuhaus (61) beëindigd. Dat heeft de promovendus vandaag bekendgemaakt. [naar artikel]
Een 18-jarige jongen uit Koksijde is maandagavond om het leven gekomen op zijn stage, in chocoladefabriek Baronie in Veurne. Hij werd geëlektrocuteerd tijdens werken in de elektriciteitscabine van het bedrijf. Over de omstandigheden is nog weinig duidelijk. [naar artikel]
Chocolatier David Maenhout uit Knokke heeft twee keer goud en twee keer zilver gewonnen op het wereldkampioenschap pralines in Londen. Zijn pralines zijn dus de beste van de wereld. "Karrewiet"-reporter Nora ging helpen, kijken en natuurlijk ook proeven. [naar artikel]
Binnenkort pronken er in het prinselijk paleis van Monaco Antwerpse pralines op tafel. Chocolatier Goossens kreeg afgelopen week een bestelling binnen van tien dozen pralines, bestemd voor de prins van Monaco en zijn medewerkers. Goossens leverde eerder al pralines aan het Belgisch vorstenhuis en verschillende ambassades, maar de chocolatier is erg trots dat hij nu ook prins Albert II van Monaco tot zijn klanten mag rekenen. “We hebben mooie dozen met vier lagen voor hem klaargemaakt”, zegt chocolatier Erik Goossens. [naar artikel]
Het Nederlandse chocoladebedrijf Tony’s Chocolonely heeft de bouw van zijn chocoladefabriek in het Nederlandse Zaandam gepauzeerd. De beoogde... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.