Binnenkort pronken er in het prinselijk paleis van Monaco Antwerpse pralines op tafel. Chocolatier Goossens kreeg afgelopen week een bestelling binnen van tien dozen pralines, bestemd voor de prins van Monaco en zijn medewerkers. Goossens leverde eerder al pralines aan het Belgisch vorstenhuis en verschillende ambassades, maar de chocolatier is erg trots dat hij nu ook prins Albert II van Monaco tot zijn klanten mag rekenen. “We hebben mooie dozen met vier lagen voor hem klaargemaakt”, zegt chocolatier Erik Goossens. [naar artikel]
David Maenhout, van Chocolatier M uit Knokke, is in de prijzen gevallen op The International Chocolate Awards in Londen. Met vier van zijn creaties haalde hij in totaal twee gouden en twee zilveren medailles binnen. Chocolatier David Maenhout heeft met succes ons land verdedigd in Londen. Hij nam daar deel aan The International Chocolate Awards, […] [naar artikel]
De Brussels luxechocolatier Pierre Marcolini is een grote naam in de wereld van chocolade en nu heeft ook Victoria Beckham een beroep op hem gedaan. De gasten van het diner na haar modeshow tijdens de New York Fashion Week kregen elk een doosje met zijn creaties in handen gestopt. [naar artikel]
Het is alweer tien jaar geleden dat Victoria Beckham haar Spice Girls-tijd voorgoed achter zich liet om een eigen modemerk uit de grond te stampen.... [naar artikel]
Nog een glaasje wijn of liever een praline? Dankzij onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia is die martelende keuzestress verleden tijd. Haar... [naar artikel]
Olivier Willems uit Oostende is de chocolatier van het jaar 2021 voor Vlaanderen. Gault&Millau, de uitgever van gastronomiegidsen, bekroont Willems omdat hij een bijzondere smaakmaker is die pralines ontwerpt die opvallen door hun "lekker design". [naar artikel]
Julius Persoone heeft in het chocoladebedrijf van zijn vader een nieuwe praline ontworpen die speciaal bedoeld is voor keelkankerpatiënten. Sommige van die patiënten moeten hun strottenhoofd operatief laten verwijderen, waardoor ze blijvend minder goed kunnen ruiken en proeven. Om deze mensen toch weer de volledige smaak van chocolade te kunnen laten proeven, werd een praline ontwikkeld met aardbei, munt én kunstmatig speeksel erin. [naar artikel]
Meester-chocolatier Patrick Mertens van het Hasseltse chocoladehuis Boon pakt uit met een totaal nieuw concept: vlaaipralines. [naar artikel]
De cacaoprijzen liggen op het hoogste niveau sinds 1977 en dat zal je ook voelen aan de prijs van chocolade en pralines. Maar chocolatier Dominique Persoone maakt zich nog niet te veel zorgen. "Als dat geld rechtstreeks naar de cacaoboer gaat, heb ik daar geen enkel probleem mee." [naar artikel]
Voor Valentijn breken heel wat geliefden zich het hoofd over een cadeau voor hun partner. Voor chocoholics ligt het geschenk voor de hand: ambachtelijke pralines. Wij reden rond in Limburg en klopten aan bij tien artisanale chocolatiers voor een doosje van 250 gram. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.