Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

“Gebruik zout maar gewoon om je eten op smaak te brengen”: Tante Kaat legt uit wat wél werkt tegen rodewijnvlekken

04/09/2022 - 12:09
"Een onstabiele tafel op het terras, een licht stootje ertegen en je glas ligt om... Resultaat: je broek, overhemd of kleedje vormt het eindstation voor je rode wijn. Of tijdens een barbecue wat zotjes doen met de vrienden terwijl je een glas rode wijn vasthoudt? De vlekken bederven meteen de pret van het moment. Hoe krijg je die rodewijnvlekken verwijderd? “Snel handelen is de boodschap”, geeft Tante Kaat aan."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. “Gebruik zout maar gewoon om je eten op smaak te brengen”: Tante Kaat legt uit wat wél werkt tegen rodewijnvlekken (04/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een onstabiele tafel op het terras, een licht stootje ertegen en je glas ligt om... Resultaat: je broek, overhemd of kleedje vormt het eindstation voor je rode wijn. Of tijdens een barbecue wat zotjes doen met de vrienden terwijl je een glas rode wijn vasthoudt? De vlekken bederven meteen de pret van het moment. Hoe krijg je die rodewijnvlekken verwijderd? “Snel handelen is de boodschap”, geeft Tante Kaat aan. [naar artikel]


2. Hoe krijg je rodewijnvlekken uit je kleding of zetel na de feesten? Tante Kaat weet raad (02/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Tijdens de feestdagen kan de rode wijn wel eens rijkelijk vloeien. Maar wat als die in plaats van in je mond op je feestoutfit terechtkomt? Gelukkig is tante Kaat er om je te helpen. “Snel handelen is de boodschap”, geeft ze al mee. [naar artikel]


3. Is de smaak van mandarijnen echt veranderd? "We zijn geëvolueerd naar een gemiddelde smaak" (09/11/2020 - VRT NWS)

Het seizoen van de mandarijnen is aangebroken. Maar uit verschillende reacties bij De Inspecteur op Radio 2 blijkt dat de smaak van de vruchten de afgelopen jaren is afgenomen. Mandarijnen zouden flets, droog en smakeloos zijn. "Het klopt dat de grote smaakdiversiteit eruit is", zegt professor tropische landbouw Patrick Van Damme. [naar artikel]


4. “Een hartige umami smaak kan helpen bij een te zoet smakend gerecht”: met deze handige keukenhacks red je de smaak van al je gerechten (12/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Ben je de keuken ingedoken met een recept dat je tot op de letter volgde, maar smaakt het eindresultaat een tikkeltje flauwer dan gehoopt? Dan zijn er heel wat trucjes om er toch nog een pittiger gerecht van te maken. Loopt het vervolgens weer mis en krijg je na de toevoeging een té pikante maaltijd? Ook daar bestaan oplossingen voor. Onze culinaire journaliste zorgt ervoor dat je maaltijd nooit meer te zoet, te zuur of te bitter proeft. [naar artikel]


5. Moeten we vrezen voor de smaak van champagne? Voorlopig niet: ‘Klimaatopwarming heeft de smaak net geoptimaliseerd’ (14/08/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Ook Jambon wijst gebruik van joodse karikaturen op Aalst carnaval af: “Vraag stellen: ‘getuigt dit nog wel van goede smaak?’” (21/01/2020 - Het Laatste Nieuws)

Vlaams minister-president Jan Jambon vindt dat de carnavalisten van Aalst beter geen joodse karikaturen hadden gebruikt. Eerder deze week noemde... [naar artikel]


7. Hoe maak je witloof écht lekker klaar? “Gebruik geen suiker om de bittere smaak te verbergen” (01/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Als er één groente uit ons land is waar we voor gekend staan in het buitenland, dan is het wel ons witloof. De gewone variant viel lichtjes terug in verkoop (-3% in volume), terwijl grondwitloof fors in verkoop groeide (+81%). Van 1 tot 7 februari zet VLAM witloof extra in de kijker tijdens de Week van het Witloof. “Het succes van witloof schuilt in de bereiding ervan”, legt Jelle Beeckman of The Messy Chef uit. Hoe maak je de groente lekker klaar? [naar artikel]


8. Tips van de chef: zo maak je de lekkerste croque-monsieur volgens Jelle Beeckman. “Gebruik nooit parmaham, die verliest smaak als die warm wordt” (03/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een klassieker zoals de croque-monsieur smaakt altijd, uit het vuistje als snelle lunch of met gezelschap van een salade en saus als volwaardige maaltijd. “Investeer in een smeuïge binnenkant en krokante buitenkant", vertelt chef Jelle Beeckman. “Dat is moeilijker dan het lijkt.” Want waarom wordt het brood soms zompig? En hoe krijg je een echt smeuïge korst kaas? De HLN-chef gidst je in zes stappen naar de ultiéme croque, deelt de vijf grootste croquezondes én een recept. [naar artikel]


9. Zo maak je de lekkerste croque-monsieur volgens Jelle Beeckman. “Gebruik nooit parmaham, die verliest smaak als die warm wordt” (11/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een klassieker zoals de croque-monsieur smaakt altijd: uit het vuistje als snelle lunch of samen met een salade - en saus - als volwaardige maaltijd. “Investeer in een smeuïge binnenkant en krokante buitenkant”, vertelt chef Jelle Beeckman. Dat is moeilijker dan het lijkt, want waarom wordt het brood soms zompig? En hoe krijg je echt een smeuïge kaaskorst? De HLN-chef gidst je in zes stappen naar de ultieme croque, deelt de vijf grootste croquezondes én een recept. [naar artikel]


10. Minder zout eten? 6 andere manieren om je eten op smaak te brengen (07/08/2016 - Het Laatste Nieuws)

We eten allemaal veel te veel zout, en dat is slecht voor de gezondheid. Van een verhoogd bloeddruk tot hart-, vaat- en nierziekten, het zijn [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!