Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Hoe maak je witloof écht lekker klaar? “Gebruik geen suiker om de bittere smaak te verbergen”

01/02/2023 - 12:11
"Als er één groente uit ons land is waar we voor gekend staan in het buitenland, dan is het wel ons witloof. De gewone variant viel lichtjes terug in verkoop (-3% in volume), terwijl grondwitloof fors in verkoop groeide (+81%). Van 1 tot 7 februari zet VLAM witloof extra in de kijker tijdens de Week van het Witloof. “Het succes van witloof schuilt in de bereiding ervan”, legt Jelle Beeckman of The Messy Chef uit. Hoe maak je de groente lekker klaar?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Hoe maak je witloof écht lekker klaar? “Gebruik geen suiker om de bittere smaak te verbergen” (01/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Als er één groente uit ons land is waar we voor gekend staan in het buitenland, dan is het wel ons witloof. De gewone variant viel lichtjes terug in verkoop (-3% in volume), terwijl grondwitloof fors in verkoop groeide (+81%). Van 1 tot 7 februari zet VLAM witloof extra in de kijker tijdens de Week van het Witloof. “Het succes van witloof schuilt in de bereiding ervan”, legt Jelle Beeckman of The Messy Chef uit. Hoe maak je de groente lekker klaar? [naar artikel]


2. Witloof moet ademen: zo blijft je witloof wit én houd je de stronken langer knapperig vers (21/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Het witte goud wordt witloof wel eens genoemd. Om de delicate smaak en crunch goed te bewaren, hou je best rekening met deze tips. [naar artikel]


3. RECEPT Week van het Witloof: Luiks witloof gevuld met gehakt en spek (01/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: Luiks witloof gevuld met gehakt en spek. Benodigdheden voor […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: Luiks witloof gevuld met gehakt en spek verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


4. Consumenten kopen minder witloof: VLAM lanceert tweede Week van het Witloof (01/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft woensdag voor de tweede keer de Week van het Witloof gelanceerd. Met de Week van het Witloof wil de VLAM de groente en al haar mogelijkheden in de kijker zetten. En dat is nodig volgens de organisatie, want het verbruik van witloof gaat achteruit, zij het lichtjes. [naar artikel]


5. RECEPT Week van het Witloof: tajine van kip en witloof (02/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: tajine van kip en witloof. Benodigdheden voor vier personen […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: tajine van kip en witloof verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


6. RECEPT Week van het Witloof: plaattaart met witloof, ham en verse kaas (05/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: plaattaart met witloof, ham en verse kaas. Benodigdheden voor […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: plaattaart met witloof, ham en verse kaas verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


7. RECEPT Week van het Witloof: spicy pad thai met kip en witloof (06/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: spicy pad thai met kip en witloof. Benodigdheden voor […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: spicy pad thai met kip en witloof verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


8. RECEPT Week van het Witloof: visfilet met witloof en appel (08/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: visfilet met witloof en appel. Benodigdheden voor vier personen […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: visfilet met witloof en appel verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


9. Smaakt witloof straks anders? ‘Niet iedereen is fan van de bittere smaak’ (02/02/2022 - De Morgen)

Voor het eerst zijn Belgische onderzoekers erin geslaagd om het ‘bittergen’ van witloof en cichorei uit te schakelen. Al is het nog even wachten voor we een minder bittere witloof in de winkel kunnen kopen, zegt doctoraatsstudent Charlotte De Bruyn (UGent/ILVO). ‘De Europese wetgeving maakt het lastig.’ [naar artikel]


10. Witloof snijden met de ‘potloodmethode’: zo raak je makkelijk af van die bittere kern (25/02/2022 - Het Belang van Limburg)

Wil je van die bittere kern van je stronkje witloof af? ‘Groentekoningin’ Mari Maris heeft er een bijzondere manier voor: de potloodtechniek. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!