De zomer is in volle gang, tijd dus om te genieten van heerlijke gerechten die de smaken van het seizoen omarmen. Uit onderzoek in opdracht van HelloFresh blijkt dat bijna 2 op 5 Belgen in de zomermaanden op zoek zijn naar vooral voedzame en gebalanceerde recepten. Om je hiermee alvast op weg te helpen, deelt […] Het bericht RECEPT Kruidige enchilada’s met gehakt en linzen verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Heb je stilaan al je favoriete zomerrecepten gekookt? Dan kunnen deze 5 frisse recepten je uit de nood helpen wanneer je weer eens niet weet wat klaar te maken tijdens de week. Van een originele pasta bolognaise met tonijn tot een lichte salade met quinoa en halloumi: aan smaak geen gebrek. En bovendien zijn alle ingrediënten nog eens betaalbaar ook. Dan proeft alles eens zo lekker! [naar artikel]
Deze pasta pesto is een ideaal gerecht om de zomer al een beetje in huis te halen. De frisse smaak van tomaten, de sterke nasmaak van look en [naar artikel]
Januari loopt op z'n einde, alle feestjes zijn finaal voorbij en de dagen zijn koud en donker: dan kun je je al eens moedeloos voelen. NINA Kookt snelt te hulp met een romige comfortpasta, die je na de champignons, spinazie en het spek met zoveel witte wijn kan afwerken als je nodig acht. Want pasta en wijn fixen álles. Smakelijk! [naar artikel]
De zomer is in volle gang, tijd dus om te genieten van heerlijke gerechten die de smaken van het seizoen omarmen. Uit onderzoek in opdracht van HelloFresh blijkt dat bijna 2 op de 5 van de Belgen in de zomermaanden op zoek zijn naar vooral voedzame en gebalanceerde recepten. Om je hiermee alvast op weg […] Het bericht RECEPT Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Soms valt de appel loodrecht van de boom. Céleste Fryns (26) behoort tot de vijfde generatie van de gelijknamige jeneverdynastie uit Hasselt en stapte vorig jaar in het familiebedrijf. Ze deelt haar favoriete jenevercocktail: de Fryns Basil Smash. “Een heerlijke frisse en kruidige cocktail.” [naar artikel]
Een hip ontbijt, een frisse lunch om mee te nemen en drie snelle gezinsgerechten: foodie Elise Van de Poele tipt vijf snelle én duurzame recepten... [naar artikel]
Miso is een gefermenteerde pasta op basis van sojabonen en granen die heel populair is in de Japanse keuken. De smaak valt onder ‘umami’: een volle, innemende, hartige smaak. En de miso doet in deze soep waarvoor hij gemaakt is: gelaagdheid geven aan een eenvoudig gerecht. Net als een klassieke potage parmentiermaak je deze soep met niet meer dan prei en aardappels. Een teentje knoflook of wat ui meestoven kan, maar is geen noodzaak. [naar artikel]
Zot van pasta? Kijk dan eens verder dan de Italiaanse keuken. Het Kookboek ‘Pasta & Noodles’ laat je ook kennismaken met Poolse pierogi, Libanese spaghetti en Chinese noedels. [naar artikel]
Frisse visgerechten passen perfect bij zomerse temperaturen. En met zoveel lekkers uit onze eigen Noordzee is dat erg gemakkelijk. Foodie Elise Van de Poele tovert vijf smakelijke recepten uit haar mouw, klaar in minder dan een uur. Van pasta met mosselen tot fish-and-chips met Belgisch bier: zo veelzijdig kan vis zijn. [naar artikel]
Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Vegan pasta’ van Brianna Claxton te delen. Als je nog inspiratie wil, hebben […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Vegan pasta’ van Brianna Claxton + win 3 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
De perfecte pasta voor een zonnige lentedag? Eentje met een maximum aan smaak en een minimum aan werk (want dan kan je langer zonnebaden!). Deze... [naar artikel]
“Een natuurwonder.” Zo omschrijft Pascale Naessens groenten. Geen wonder dat ze al jaren de show stelen in haar recepten. Start je dag goed met een kleurrijke omelet, geniet van kruidige bloemkool met halloumi als lunch en ga voor gezellig met een smeuïge vegan lasagne met noten en linzen for dinner. Eenvoudige, speelse, lichte gerechten – ideaal voor de warmer wordende dagen. [naar artikel]
Wie niét op vakantie is momenteel kan gelukkig genieten van vakantie in eigen land dankzij de tropische temperaturen die blijven aanhouden. Warm weer vraagt om frisse, lichte gerechten die niet al te zwaar op onze maag liggen én die ons niet doen zweten. Deze 5 recepten van het HLN Eten-weekmenu koelen je af op hete dagen en zijn nog eens betaalbaar ook. Smakelijk! [naar artikel]
Het is zover: de lente is éindelijk in het land. En bijgevolg brengen onze HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman die ook meteen naar het bord. Van heerlijk romige broccolisaus tot een smakelijk dessert om de lente mee te vieren: met deze 5 gerechten voor amper 24 euro scoor je bij iedereen. [naar artikel]
Naast de smaken zoet, zuur, bitter, zout en umami, zijn mensen ook in staat om de smaak van koolhydraten apart te proeven, zoals in brood en pasta. [naar artikel]
Op Youtube en Instagram zijn zogenaamde ‘pasta Grannies’ hit. Meer dan twee miljoen mensen wereldwijd bekijken de filmpjes van oude nonna’s in Italië die nog zelf hun pasta rollen. Ook in ons land zijn er rasechte, Italiaanse ‘nonna’s’ die hun pasta traditioneel zelf maken. Maar hoe begin je eraan, en heb je er speciale keukentoestellen voor nodig? Carolina Prandini (94) en Anna Christiano (80) delen tips én recepten. Gebruik géén tomaat in deze saus met ossobuco, want anders proef je het vlees niet meer.” [naar artikel]
Hasselaar Dorian Coppenrath (26) kookt met de blikjes Cara Pils die hem in zijn studentenjaren vergezelden. Het zotte idee van de arts-specialist in opleiding valt in de smaak bij Colruyt. De gynaecoloog in spe bereidde een kookboek met zijn pasta carabonara en chili con cara. [naar artikel]
Pasta is een dikmaker, hoor je altijd maar. Als je witte pasta en bakken kaas gebruikt, dan klopt dat. Maar deze volkoren versie met vis en veel groenten (en véél smaak) is honderd procent guiltfree. Enjoy! [naar artikel]
De Italiaanse keuken telt heel wat soorten en vormen pasta en ze mogen dan wel allemaal ongeveer dezelfde smaak hebben, toch past de ene vorm beter bij een bepaalde saus dan een andere. Gezondheidswebsite Greatist publiceerde een handig overzicht van wat bij wat hoort. [naar artikel]
Is een brooddoos met boterhammen als lunch een gezonde keuze? Maakt het uit van welk soort brood je een sneetje kiest en of dat brood van de supermarkt of de bakker komt? Diëtist Sanne Mouha legt uit wat de meest voedzame keuze is van tien soorten broden en legt uit waarom dat zo is. “Qua smaak is dit brood vrij droog, als toast of croque lijkt het mij beter.” [naar artikel]
Pasta smaakt altijd, pasta is life. Maar soms kan pasta wel eens een duwtje in de rug gebruiken om de banaliteit te overstijgen. Deze provençaalse... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.