Heb je stilaan al je favoriete zomerrecepten gekookt? Dan kunnen deze 5 frisse recepten je uit de nood helpen wanneer je weer eens niet weet wat klaar te maken tijdens de week. Van een originele pasta bolognaise met tonijn tot een lichte salade met quinoa en halloumi: aan smaak geen gebrek. En bovendien zijn alle ingrediënten nog eens betaalbaar ook. Dan proeft alles eens zo lekker! [naar artikel]
Met het einde van de zomervakantie stilaan in zicht, is onze inspiratie in de keuken soms uitgeput. Tijd om weer een nieuwe wind door de keuken te laten waaien. Een soep past evengoed op hete dagen en een heerlijke quiche kan je opvullen met seizoensgroenten. Met deze 5 recepten kom je volgende week de week probleemloos, smakelijk én betaalbaar door. Welke is jouw favoriet? [naar artikel]
Met warm weer hebben we iets minder honger, maar dat wil niet zeggen dat niets smaakt. Lichte gerechten zoals deze wraps met tzatziki of aardappeltortilla verteren we snel en brengen ons instant in vakantiestemming. Bovendien scoor je deze vijf gerechten voor amper 17,50 euro in de winkel. Geen aanslag op je portemonnee, wél een verrijking voor de smaakpapillen. Aan tafel! [naar artikel]
Kijk je ook op tegen de rush van het najaar en mag die zomervakantie voor jou nog langer blijven duren? Dan houden deze vijf zomerse maaltijden de vakantiesfeer nog even vast. Heerlijk gegrilde groenten of clafoutis met bramen: daar kan je geen nee tegen zeggen. [naar artikel]
Het laatste waar je zin in hebt tijdens een hittegolf: zware gerechten waar je helemaal loom van wordt. Wat je eet is belangrijk als het zo warm is, want de juiste voeding verkoelt je ook. Gelukkig hebben onze 3 HLN-chefs volledig door wat er op het menu moet staan tijdens hete dagen. Met deze 5 recepten zit je goed - en koel - volgende week. Smakelijk! [naar artikel]
Ons land krijgt deze week te maken met de eerste hittegolf van de zomer, als de voorspellingen kloppen. Het kwik zal de komende dagen oplopen tot maar liefst 34 à 35 graden. Volgens onze weerman Frank Duboccage trekt er deze keer echter een ‘frisse’ hittegolf over België. “En dat is atypisch voor onze streken”, klinkt het. [naar artikel]
Nog één week en de zomervakantie gaat van start. Als je thuis je kroost moet entertainen, betekent dat straks minder tijd om uitgebreid te koken. Geniet er deze week nog met volle teugen van dankzij de frisse recepten van onze HLN-chefs. Welke zet jij al zeker op het menu? [naar artikel]
Altijd honger maar niet altijd inspiratie? Foodie Files to the rescue. Elke maand deelt een bekende food blogger zijn keukengeheimen en elke week krijg je een nieuwe, inspirerende receptvideo. In april wakkert de Waals-Brabantse Meggan van blog Fouett Magic onze liefde voor seizoensgroenten aan, door ze als bouwstenen te gebruiken voor frisse en funky gerechten. Asperges, radijsjes en andere veggies die deze maand extra tasty zijn, gaan de pot in. Check alle foodies en hun recepten op www.foodiefiles.be! [naar artikel]
Deze namiddag heeft het KMI in Ukkel 30,1 graden Celsius gemeten. Daarmee maken we sinds vrijdag officieel een hittegolf mee. En die hittegolf zou nog wel even kunnen duren, zegt weerman Bram Verbruggen. Ook later deze week én volgende week verwacht het KMI hoge temperaturen. [naar artikel]
Nu de herfst weer in het land is, is het tijd om volop quiche te beginnen maken. Ook andere (gezonde) comfortfood kan niet ontbreken op ons menu dit najaar. Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman kiezen alvast samen vijf recepten waar je de herfst mee uit de startblokken kookt. En dat voor minder dan 25 euro. [naar artikel]
De zomer is dan wel voorbij, maar heel wat heerlijke seizoensproducten zijn nog op hun best. Courgetten, zongerijpte tomaten, blauwe bessen... ze barsten van vitamines én van smaak. Dankzij deze 5 recepten van onze 3 gloednieuwe HLN-chefs tover je de komende week makkelijke en betaalbare gerechten op tafel die je helpen om het zomergevoel nog even vast te houden. [naar artikel]
Ons land krijgt deze week te maken met de eerste hittegolf van de zomer, of toch als de weersvoorspellingen blijven kloppen. Vanaf vandaag zullen er temperaturen boven de 30 graden worden gemeten, terwijl het kwik vrijdag en in het weekend oploopt tot een hete 34 graden. Volgens onze weerman Frank Duboccage trekt er deze keer echter een ‘frisse’ hittegolf over België. “En dat is atypisch voor onze streken”, klinkt het. [naar artikel]
Nét nu we al die stoofpotjes weer van onder het stof gehaald hadden, breekt de nazomer alweer aan. Warmere temperaturen of niet: seizoensgroenten zoals witloof zetten we graag op tafel. Ook pastagerechten kiezen we met plezier uit voor ons menu. Als er één gerecht is dat de tand der seizoenen doorstaat, dan is het deze klassieker wel. Welk van deze vijf recepten stoom jij klaar volgende week? Voor 19 euro is het natuurlijk verleidelijk om ze gewoon allemaal te proberen! [naar artikel]
De zon van achter de wolken tevoorschijn toveren is momenteel onmogelijk, maar de zon op je bord krijgen kan gelukkig wel. Onze HLN-chefs delen 5 heerlijke recepten die dat effect hebben. Van fruitige tabouleh en wok à la greque tot rode poon met tomatenvinaigrette: deze gerechten zitten vol smaak, kleur én vitaminen! [naar artikel]
Het nieuwe schooljaar dat van start is gegaan, betekent voor velen onder ons terug een drukker schema om alles en iedereen overal op tijd te krijgen. Geen zin om tijdens die eerste week al meteen weer een heel eetmenu uit te denken? Dan komen deze 5 recepten als geroepen. Met deze maaltijden ben je makkelijk én betaalbaar voorbereid op die nieuwe routine. [naar artikel]
Elke dag een maaltijd op tafel toveren: het is niet altijd even evident. Gelukkig voorzien onze 3 HLN-chefs Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman elke week voldoende inspiratie om niet voor de zoveelste keer met de handen in het haar te zitten. Voor amper 23 euro tover je deze smakelijke gerechten op tafel. Snel klaar, betaalbaar én lekker? Dat klinkt als een succesrecept. [naar artikel]
Nog op zoek naar inspiratie om vanaf maandag een drukke werkweek door te komen én smakelijk eten op tafel te toveren? Deze 5 gerechten zijn de favorieten van onze redactie wanneer we iets snel klaar willen stomen dat lekker en betaalbaar is. Want geef toe, voor amper 23 euro een heel weekmenu: het kan slechter, toch? Smakelijk! [naar artikel]
Nog op zoek naar inspiratie voor je volgende weekmenu? Het HLN Eten-weekmenu snelt je iedere vrijdag ter hulp. Met deze 5 recepten wordt je week zonder twijfel een smakelijk succes. En we kunnen verklappen: deze gerechten smaken naar meer... [naar artikel]
Nog op zoek naar inspiratie voor je volgende weekmenu? Het HLN Eten-weekmenu snelt je iedere vrijdag ter hulp. Met deze 5 recepten wordt je week zonder twijfel een smakelijk succes. En we kunnen verklappen: deze gerechten smaken naar meer... [naar artikel]
Ons land krijgt deze week te maken met de eerste hittegolf van de zomer, of toch als de weersvoorspellingen blijven kloppen. Vanaf vandaag zullen er temperaturen boven de 30 graden worden gemeten, terwijl het kwik vrijdag en in het weekend oploopt tot een hete 34 graden. Volgens onze weerman Frank Duboccage trekt er deze keer echter een ‘frisse’ hittegolf over België. “En dat is atypisch voor onze streken”, klinkt het. [naar artikel]
Nog op zoek naar inspiratie voor je volgende weekmenu? Het HLN Eten-weekmenu snelt je iedere vrijdag ter hulp. Met deze 5 recepten wordt je week zonder twijfel een smakelijk succes. En we kunnen verklappen: deze gerechten smaken naar meer... [naar artikel]
Nog op zoek naar inspiratie voor je volgende weekmenu? Het HLN Eten-weekmenu snelt je iedere vrijdag ter hulp. Met deze 5 recepten word je week zonder twijfel een smakelijk succes. En we kunnen verklappen: deze gerechten smaken naar meer... [naar artikel]
Wie aan Midden-Oosterse gerechten denkt, komt automatisch uit bij de intussen ingeburgerde pita- en falafelzaken, maar de échte Israëlische keuken zet veel meer in op smaak en beleving. Deze week tonen Tom Sas en Lori Dardikman van het Antwerpse restaurant Boker Tov én het gelijknamige kookboek hoe je die keuken in 5 recepten op je bord tovert deze zomer. [naar artikel]
Alsof het per seizoen nog niet ingewikkeld genoeg is om recepten te verzinnen, gooit de lente er ook nog eens een vleugje winter bij. Wil je voorbereid zijn op elke temperatuur en elke aprilse gril? Dan zetten we deze week een perfecte mix van comfort, warme en koude gerechten op het menu. Van gevulde pastaschelpen tot fish and chips: er zal gesmuld worden. [naar artikel]
Nog op zoek naar inspiratie voor je volgende weekmenu? Het HLN Eten-weekmenu snelt je iedere vrijdag ter hulp. Met deze 5 recepten wordt je week zonder twijfel een smakelijk succes. En we kunnen verklappen: deze gerechten smaken naar meer... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.