Geen klassieker zo lekker als een grote, stomende pot mosselen. Maar hoe bereid je die nu eigenlijk volgens de regels van de kunst? En zijn die Jumbo’s echt zoveel beter dan de kleinere exemplaren? Niemand minder dan sterrenchef Sergio Herman weet raad. [naar artikel]
Ze zag er plots zo goed uit: stralend, sportief en goed in haar vel. Nathalie Meskens kreeg zoveel vragen over haar transformatie dat ze nu haar... [naar artikel]
Mosselen, we kijken er elke zomer opnieuw naar uit. Ze horen in ons kookboek als mayonaise bij frieten. En ja, die willen we er in dit klassiek gerecht ook wel bij. Waar komt die liefde vandaan en waar eet je de lekkerste mosselen in de hele provincie Antwerpen? Gazet van Antwerpen zoekt het uit. Je kan jouw stem uitbrengen via www.gva.be/delekkerste. [naar artikel]
In het Zeeuwse mosseldorp Bruinisse zijn de eerste mosselen van dit seizoen geoogst. Dat deed de Zeeuwse mosselkweker Jan Bout. Het gaat om... [naar artikel]
Op de Vlaamse Visveiling in Oostende zijn de eerste mosselen van de Vlaamse Banken verkocht. En dat uitgerekend op dezelfde dag waarop het nieuwe Zeeuwse mosselseizoen in Nederland van start ging. Maar de initiatiefnemers willen geen concurrentie aangaan met de Zeeuwse mosselboeren. "Er is voor iedereen een plaatsje onder de zon." [naar artikel]
Normaal gezien start het mosselseizoen eind mei, maar dit jaar vind je zelfs in maart al Zeeuwse mosselen in de rekken. Meestal krijgen we zo vroeg op het jaar eerder Deense mosselen, maar die vallen wel erg klein uit. We vroegen aan een mosselhandelaar en -kweker wat het verschil is in kwaliteit, en wat dit betekent voor de prijs en het aanbod in de supermarkt. [naar artikel]
Men zegt weleens dat grote voeten, oren of een stevige neus een hint kunnen geven over de lengte van iemands jongeheer. Maar is dat echt zo? Waar komen die beweringen vandaan en kloppen ze? En wat bepaalt echt de lengte van een penis? Uroloog Piet Hoebeke geeft antwoord op alle prangende vragen, tot wat je best wel of niet eet toe. [naar artikel]
Ambiorix was een held en Julius Caesar een meedogenloze massamoordenaar: dat was de belangrijkste les uit aflevering 2 van Het Verhaal van Vlaanderen. Maar toch. Had het van Ambiorix en de andere Oude Belgen afgehangen, zouden we nooit mosselen hebben gegeten. Waarom hebben we deze klassieker te danken aan uitgerekend Julius Caesar? Wat hebben de Romeinen ook te maken met balletjes met krieken? Of de eerste landbouwers met mueslirepen? Foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh (43) legt uit. [naar artikel]
In amper vijf seizoenen groeide Israel Cycling Academy uit van een anoniem continentaal tot een heus WorldTour-team. Maar daarmee zijn de ambities van het gloednieuwe Israel Start-Up Nation lang niet gestild. Vijf redenen waarom de ploeg van Ben Hermans opnieuw een hoge vlucht zal nemen. [naar artikel]
Fernand Van Damme is journalist bij De Morgen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.