Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Waarom groter niet altijd beter is, en Sergio Hermans gouden tip voor het bereiden van mosselen

16/09/2022 - 11:50
"Geen klassieker zo lekker als een grote, stomende pot mosselen. Maar hoe bereid je die nu eigenlijk volgens de regels van de kunst? En zijn die Jumbo’s echt zoveel beter dan de kleinere exemplaren? Niemand minder dan sterrenchef Sergio Herman weet raad."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Waarom groter niet altijd beter is, en Sergio Hermans gouden tip voor het bereiden van mosselen (16/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Geen klassieker zo lekker als een grote, stomende pot mosselen. Maar hoe bereid je die nu eigenlijk volgens de regels van de kunst? En zijn die Jumbo’s echt zoveel beter dan de kleinere exemplaren? Niemand minder dan sterrenchef Sergio Herman weet raad. [naar artikel]


2. Mosselen op z'n Meskens: het recept voor originele Thaise mosselen (07/11/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ze zag er plots zo goed uit: stralend, sportief en goed in haar vel. Nathalie Meskens kreeg zoveel vragen over haar transformatie dat ze nu haar... [naar artikel]


3. Wij gaan op zoek naar de lekkerste mosselen-friet: vanwaar komt de liefde van de Belg voor mosselen? (12/09/2019 - Gazet van Antwerpen)

Mosselen, we kijken er elke zomer opnieuw naar uit. Ze horen in ons kookboek als mayonaise bij frieten. En ja, die willen we er in dit klassiek gerecht ook wel bij. Waar komt die liefde vandaan en waar eet je de lekkerste mosselen in de hele provincie Antwerpen? Gazet van Antwerpen zoekt het uit. Je kan jouw stem uitbrengen via www.gva.be/delekkerste. [naar artikel]


4. Mosselen wachten niet op heropening restaurants: eerste mosselen geoogst in Zeeland (26/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

In het Zeeuwse mosseldorp Bruinisse zijn de eerste mosselen van dit seizoen geoogst. Dat deed de Zeeuwse mosselkweker Jan Bout. Het gaat om... [naar artikel]


5. Eerste mosselen van Vlaamse Banken zijn klaar: "We zijn geen concurrentie voor Zeeuwse mosselen" (07/07/2021 - VRT NWS)

Op de Vlaamse Visveiling in Oostende zijn de eerste mosselen van de Vlaamse Banken verkocht. En dat uitgerekend op dezelfde dag waarop het nieuwe Zeeuwse mosselseizoen in Nederland van start ging. Maar de initiatiefnemers willen geen concurrentie aangaan met de Zeeuwse mosselboeren. "Er is voor iedereen een plaatsje onder de zon." [naar artikel]


6. Nu al Zeeuwse mosselen te koop, veel vroeger dan normaal: “Dankzij deze kweekmethode hebben we al mosselen met 27% vismassa” (15/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Normaal gezien start het mosselseizoen eind mei, maar dit jaar vind je zelfs in maart al Zeeuwse mosselen in de rekken. Meestal krijgen we zo vroeg op het jaar eerder Deense mosselen, maar die vallen wel erg klein uit. We vroegen aan een mosselhandelaar en -kweker wat het verschil is in kwaliteit, en wat dit betekent voor de prijs en het aanbod in de supermarkt. [naar artikel]


7. Hoe groter je neus, hoe groter je penis? Met deze lichaamskenmerken heb je kans op een groter lid (29/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Men zegt weleens dat grote voeten, oren of een stevige neus een hint kunnen geven over de lengte van iemands jongeheer. Maar is dat echt zo? Waar komen die beweringen vandaan en kloppen ze? En wat bepaalt echt de lengte van een penis? Uroloog Piet Hoebeke geeft antwoord op alle prangende vragen, tot wat je best wel of niet eet toe. [naar artikel]


8. Waarom we dankzij Julius Caesar mosselen eten en 5 andere historische weetjes over typisch Vlaamse kost: “De Galliërs aten geen vis en schaaldieren. Waarom? Weten we niet” (10/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Ambiorix was een held en Julius Caesar een meedogenloze massamoordenaar: dat was de belangrijkste les uit aflevering 2 van Het Verhaal van Vlaanderen. Maar toch. Had het van Ambiorix en de andere Oude Belgen afgehangen, zouden we nooit mosselen hebben gegeten. Waarom hebben we deze klassieker te danken aan uitgerekend Julius Caesar? Wat hebben de Romeinen ook te maken met balletjes met krieken? Of de eerste landbouwers met mueslirepen? Foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh (43) legt uit. [naar artikel]


9. Waarom de Israëlische ploeg van Ben Hermans nóg groter gaat worden (12/12/2019 - Het Belang van Limburg)

In amper vijf seizoenen groeide Israel Cycling Academy uit van een anoniem continentaal tot een heus WorldTour-team. Maar daarmee zijn de ambities van het gloednieuwe Israel Start-Up Nation lang niet gestild. Vijf redenen waarom de ploeg van Ben Hermans opnieuw een hoge vlucht zal nemen. [naar artikel]


10. Dalilla Hermans is hypocriet. Lang leve het gelijk van Dalilla Hermans (24/10/2019 - De Morgen)

Fernand Van Damme is journalist bij De Morgen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!