Lidl maakt reclame voor een vacuümmachine met de bewering dat je voedsel daarmee tot vijf keer langer kan bewaren. Maar klopt dat? We vragen het aan professor levensmiddelenmicrobiologie Frank Devlieghere (UGent), die ook zegt wat er vooral niet vacuüm mag getrokken worden. [naar artikel]
Volgens Britse krant ‘The Sun’ bewaren miljoenen Britten hun ketchup in de koelkast. Maar daar hoort hij volgens het artikel helemaal niet thuis.... [naar artikel]
Afrikaanse steden kampen met een nieuwe, soms dodelijke pest: vervalst voedsel. [naar artikel]
Het mooie weer vraagt voor een heerlijk frisse fruitsalade. Maar het is vaak niet simpel om fruit langer dan 1 dag vers te houden met deze tropische temperaturen. Zeker niet als je het aangesneden hebt. Enkele tips: [naar artikel]
De grijze garnaal werd eind augustus verkozen tot Vis van het Jaar 2022, en de vis is nog tot eind december op zijn best. Het populairste gerecht ermee is zonder twijfel de tomaat-garnaal. Maar hoe weet je of garnalen van goede kwaliteit zijn wanneer je ze zelf koopt om klaar te maken? Moet je ze zelf pellen? En hoe bewaar je ze het langst? We vroegen het aan sterrenchef Frédéric Chabert van zeevruchtenrestaurant Dôme sur Mer in Antwerpen. “Goedkoper is niet altijd beter.” [naar artikel]
Koude pastasalades zijn erg populair bij een zomerse barbecue, maar je let er toch maar beter mee op. Volgens het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) mag je gekookte pasta niet langer dan twee dagen in je koelkast bewaren: "Wie pasta eet die langer dan twee dagen bewaard is, kan erg ziek worden. In het ergste geval kan het zelfs fataal zijn." [naar artikel]
Gekookte pasta bewaar je best niet te lang. Daarvoor waarschuwt het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV). Hoewel koude pastasalades bij warm weer erg populair zijn, raadt het FAVV aan om gekookte pasta niet langer dan twee dagen in de koelkast te bewaren. Wie dat langer doet, kan erg ziek worden, klinkt het bij ‘VRT NWS’. [naar artikel]
Door de landbouw af te bouwen gaan we meer voedsel moeten importeren: het is het ultieme argument van regeringspartij CD&V om zich te verzetten tegen al te strenge stikstofmaatregelen. Maar alle cijfers leren dat we niet direct moeten vrezen voor een lege maag. We produceren maar liefst dubbel zoveel vlees als we zelf nodig hebben. De vraag is of die gigantische export goed of slecht is. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.