Gekookte pasta bewaar je best niet te lang. Daarvoor waarschuwt het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV). Hoewel koude pastasalades bij warm weer erg populair zijn, raadt het FAVV aan om gekookte pasta niet langer dan twee dagen in de koelkast te bewaren. Wie dat langer doet, kan erg ziek worden, klinkt het bij ‘VRT NWS’. [naar artikel]
Koude pastasalades zijn erg populair bij een zomerse barbecue, maar je let er toch maar beter mee op. Volgens het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) mag je gekookte pasta niet langer dan twee dagen in je koelkast bewaren: "Wie pasta eet die langer dan twee dagen bewaard is, kan erg ziek worden. In het ergste geval kan het zelfs fataal zijn." [naar artikel]
Wie pasta klaarmaakt, eet die best binnen de twee dagen na het koken op. Daarvoor waarschuwt het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) aan VRT NWS. Wie pasta eet die langer dan twee dagen bewaard is, kan erg ziek worden. “In het ergste geval kan het zelfs fataal zijn.” [naar artikel]
Wie pasta klaarmaakt, eet die best binnen de twee dagen na het koken op. Daarvoor waarschuwt het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) aan VRT NWS. Wie pasta eet die langer dan twee dagen bewaard is, kan erg ziek worden. “In het ergste geval kan het zelfs fataal zijn.” [naar artikel]
Het mooie weer vraagt voor een heerlijk frisse fruitsalade. Maar het is vaak niet simpel om fruit langer dan 1 dag vers te houden met deze tropische temperaturen. Zeker niet als je het aangesneden hebt. Enkele tips: [naar artikel]
Lidl maakt reclame voor een vacuümmachine met de bewering dat je voedsel daarmee tot vijf keer langer kan bewaren. Maar klopt dat? We vragen het aan professor levensmiddelenmicrobiologie Frank Devlieghere (UGent), die ook zegt wat er vooral niet vacuüm mag getrokken worden. [naar artikel]
De grijze garnaal werd eind augustus verkozen tot Vis van het Jaar 2022, en de vis is nog tot eind december op zijn best. Het populairste gerecht ermee is zonder twijfel de tomaat-garnaal. Maar hoe weet je of garnalen van goede kwaliteit zijn wanneer je ze zelf koopt om klaar te maken? Moet je ze zelf pellen? En hoe bewaar je ze het langst? We vroegen het aan sterrenchef Frédéric Chabert van zeevruchtenrestaurant Dôme sur Mer in Antwerpen. “Goedkoper is niet altijd beter.” [naar artikel]
Politie Voorkempen waarschuwt in een persbericht voor diefstallen van paardenzadels in de provincie Antwerpen. Dit jaar werden al tientallen professionele zadels gestolen in België, vooral de duurste exemplaren zijn een doelwit. Eind vorig jaar sloegen de zadeldieven ook drie keer toe bij privéstallen in Schilde. [naar artikel]
In de Hofstraat in Schoonbroek (Retie) had zondagavond rond 20u een terrasverwarmer vuur gevat. Dat ging gepaard met een flinke steekvlam die ook de gevel beschadigde. De brandweer waarschuwt voor gastoestellen. [naar artikel]
Op zoek naar een leuke manier om de kinderen eitjes te doen eten of ben je gewoon graag creatief aan de slag met eten? Dankzij deze video van Tasty kom je te weten hoe je er een uil, konijn, egel en een muisje mee maakt. Komen daarbij van pas: een rietje, mes, tandenstoker en extra's zoals een wortel en zwarte zaadjes om de ogen en neus mee te vormen. Extra vrolijk toets is het ook om met de kinderen in de broodtrommel mee te geven. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.