Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Zet je televisie minder luid en plaats restjes niet meteen in koelkast: expert geeft originele tips om energie te besparen

20/09/2022 - 11:22
"De overheid komt met premies, en er wordt massaal opgeroepen om energie te besparen. Maar volgens energie-expert Alex Polfliet is het tijd dat er ook originele tips worden gegeven over hoe je dat precies kan doen. “Want subsidies zijn niet de oplossing, minder verbruiken is dat wel”, zegt hij. En dus roept hij iedereen op om via Twitter tips te geven. Hij gaf alvast de aanzet. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Zet je televisie minder luid en plaats restjes niet meteen in koelkast: expert geeft originele tips om energie te besparen (20/09/2022 - Het Nieuwsblad)

De overheid komt met premies, en er wordt massaal opgeroepen om energie te besparen. Maar volgens energie-expert Alex Polfliet is het tijd dat er ook originele tips worden gegeven over hoe je dat precies kan doen. “Want subsidies zijn niet de oplossing, minder verbruiken is dat wel”, zegt hij. En dus roept hij iedereen op om via Twitter tips te geven. Hij gaf alvast de aanzet. [naar artikel]


2. Besparen in 2022 - "Hou je koelkast ordelijk en wees creatief met restjes": 5 tips om minder voedsel te verspillen (04/01/2022 - VRT NWS)

Elk jaar gaat er ongeveer 2 miljoen ton voedsel verloren in Vlaanderen. Wereldwijd gaat het zelfs om 1,3 miljard ton: dat is een derde van de totale voedselproductie. "The Messy Chef" Jelle Beeckman geeft bij Radio 2 tips om minder eten te verspillen. [naar artikel]


3. Slim koken met wat nog in je koelkast zit: tortilla met restjes (28/11/2016 - De Morgen)

Met restjes uit de koelkast kan je alle kanten uit: een soepje, een slaatje of een tortilla. Voor dit laatste recept nemen we nog wat extra eieren en kaas en mengen we deze onder de groentjes. Succes gegarandeerd! [naar artikel]


4. Steven Desair leert ons koken met restjes: “Je moet creatief durven kijken naar je koelkast” (16/01/2018 - Metro)

Koken met restjes. Het klinkt niet meteen sexy, maar het is wel hip. En terecht, want ongeveer een derde van het voedsel dat wereldwijd geproduceerd wordt, belandt uiteindelijk in de vuilbak. Gelukkig kan je de strijd tegen die massale voedselverspilling gewoon beginnen in je eigen keuken. Het enige wat je nodig hebt, is tijd en […] [naar artikel]


5. Hoe zorg je ervoor dat restjes kaas niet snel beschimmelen in je koelkast? Kaasexpert Van Tricht legt uit: “Zo kan feta een maand lang goed blijven” (10/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel we graag kwistig zijn met de kaas die we over onze spaghetti strooien, hebben we altijd nog een deel over om in de koelkast te bewaren. Toch zien we die kaas snel slecht worden, net zoals bijvoorbeeld overschotten van een blok feta of parmezaan. Hoe kan je ervoor zorgen dat ze schimmelvrij en eetbaar blijven? En hoe bewaar je ze best? Kaasexpert Fréderic Van Tricht legt uit. [naar artikel]


6. Is België het economische wonder van Europa? ‘We zijn niet meegegaan in het mantra van ‘besparen, besparen, besparen’’ (06/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Bewaar je eieren en tomaten nu in of uit de koelkast? Expert geeft 9 tips om je koelkast perfect te gebruiken (25/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Bewaar jij je bananen het liefst ín de koelkast, terwijl je partner bij hoog en laag beweert dat die het best uit de koelkast liggen? Twijfel je nog steeds of je die vis op het juiste schap plaatst om hem niet te laten bederven? Deze koelkastdilemma’s helpt Frank Devlieghere voor eens en voor altijd de wereld uit. De professor levensmiddelenmicrobiologie en -conservering aan de UGent tipt verder ook hoe je die koelkast het meest efficiënt indeelt: “per schap of per vak is er een serieus temperatuurverschil, dat is niet zonder reden.” [naar artikel]


8. Loeren in de koelkast van Dominique Persoone: “Uiteraard zal ik nooit chocolade of pralines in de koelkast leggen” (16/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Zopas startte op Njam! Het nieuwe seizoen van Open Vuur waar Dominique Persoone zich als grillmaster toont. Verder is hij druk in de weer als chocolatier in zijn bedrijf The Chocolate Line. Het is dan ook zijn vrouw Fabienne die de boodschappen doet, de frigo vult en het eten maakt. “Maar ik zorg voor het ontbijt van het hele gezin, onze vier honden inclusief”, zegt Dominique Persoone. [naar artikel]


9. Loeren in de koelkast van model Cesar Casier: “Er staat altijd champagne in de koelkast, je weet immers nooit wanneer je iets te vieren hebt” (23/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Model Cesar Casier bracht eerder al twee kookboeken uit, in november ligt zijn derde kookboek Model Kitchen 2 in de winkel. Verder kan je hem regelmatig vinden in zijn pop-up in Knokke waar hij zijn eigen collectie verkoopt. Koken is voor hem een uitlaatklep in zijn drukke leven. “Ik ga graag en vaak naar de winkel, de koelkast zit nooit overvol.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!