De overheid komt met premies, en er wordt massaal opgeroepen om energie te besparen. Maar volgens energie-expert Alex Polfliet is het tijd dat er ook originele tips worden gegeven over hoe je dat precies kan doen. “Want subsidies zijn niet de oplossing, minder verbruiken is dat wel”, zegt hij. En dus roept hij iedereen op om via Twitter tips te geven. Hij gaf alvast de aanzet. [naar artikel]
Elk jaar gaat er ongeveer 2 miljoen ton voedsel verloren in Vlaanderen. Wereldwijd gaat het zelfs om 1,3 miljard ton: dat is een derde van de totale voedselproductie. "The Messy Chef" Jelle Beeckman geeft bij Radio 2 tips om minder eten te verspillen. [naar artikel]
Met restjes uit de koelkast kan je alle kanten uit: een soepje, een slaatje of een tortilla. Voor dit laatste recept nemen we nog wat extra eieren en kaas en mengen we deze onder de groentjes. Succes gegarandeerd! [naar artikel]
Koken met restjes. Het klinkt niet meteen sexy, maar het is wel hip. En terecht, want ongeveer een derde van het voedsel dat wereldwijd geproduceerd wordt, belandt uiteindelijk in de vuilbak. Gelukkig kan je de strijd tegen die massale voedselverspilling gewoon beginnen in je eigen keuken. Het enige wat je nodig hebt, is tijd en […] [naar artikel]
Hoewel we graag kwistig zijn met de kaas die we over onze spaghetti strooien, hebben we altijd nog een deel over om in de koelkast te bewaren. Toch zien we die kaas snel slecht worden, net zoals bijvoorbeeld overschotten van een blok feta of parmezaan. Hoe kan je ervoor zorgen dat ze schimmelvrij en eetbaar blijven? En hoe bewaar je ze best? Kaasexpert Fréderic Van Tricht legt uit. [naar artikel]
Bewaar jij je bananen het liefst ín de koelkast, terwijl je partner bij hoog en laag beweert dat die het best uit de koelkast liggen? Twijfel je nog steeds of je die vis op het juiste schap plaatst om hem niet te laten bederven? Deze koelkastdilemma’s helpt Frank Devlieghere voor eens en voor altijd de wereld uit. De professor levensmiddelenmicrobiologie en -conservering aan de UGent tipt verder ook hoe je die koelkast het meest efficiënt indeelt: “per schap of per vak is er een serieus temperatuurverschil, dat is niet zonder reden.” [naar artikel]
Zopas startte op Njam! Het nieuwe seizoen van Open Vuur waar Dominique Persoone zich als grillmaster toont. Verder is hij druk in de weer als chocolatier in zijn bedrijf The Chocolate Line. Het is dan ook zijn vrouw Fabienne die de boodschappen doet, de frigo vult en het eten maakt. “Maar ik zorg voor het ontbijt van het hele gezin, onze vier honden inclusief”, zegt Dominique Persoone. [naar artikel]
Model Cesar Casier bracht eerder al twee kookboeken uit, in november ligt zijn derde kookboek Model Kitchen 2 in de winkel. Verder kan je hem regelmatig vinden in zijn pop-up in Knokke waar hij zijn eigen collectie verkoopt. Koken is voor hem een uitlaatklep in zijn drukke leven. “Ik ga graag en vaak naar de winkel, de koelkast zit nooit overvol.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.