“Voor onze vorsten ben ik niet zomaar een nummer. Onlangs kwam koningin Mathilde een praatje met me slaan over chocolade.” ‘Bake Off Vlaanderen’-jurylid Herman Van Dender (65) is al vijftien jaar hofleverancier en werd recent door Gault-Millau uitgeroepen als beste chocolatier van het jaar. “Twintig jaar geleden mocht ik de huwelijkstaart van prins Laurent en prinses Claire maken.” [naar artikel]
Een boterham met hagelslag – of zeg maar muizenstrontjes – is voor kinderen een feest. Maar welke melkchocoladehagelslag is de lekkerste volgens Herman Van Dender? De Brusselse chocolatier van het jaar en hofleverancier proeft negen verschillende merken uit de supermarkt, maar strooit niet met complimenten: “Ik heb geen idee wat ik hier proef, wat is dit?” Welke hagelslag kan Van Dender wel bekoren? [naar artikel]
Een boterham met hagelslag – of zeg maar muizenstrontjes – is voor kinderen een feest. Maar welke melkchocoladehagelslag is de lekkerste volgens Herman Van Dender? De Brusselse chocolatier van het jaar en hofleverancier proeft negen verschillende merken uit de supermarkt, maar strooit niet met complimenten: “Ik heb geen idee wat ik hier proef, wat is dit?” Welke hagelslag kan Van Dender wel bekoren? [naar artikel]
Als ambassadeur van de Nederlandse actie Stoptober is ook notoire roker Herman Brusselmans gestopt met roken. Op zijn 65ste, na meer dan vijftig jaar. Heeft dat nog wel zin op die leeftijd? “Zeker wel”, zegt tabacoloog Els Bosch. “Je levenskwaliteit kan er alleen maar op vooruitgaan.” Drie zeventigers, ervaringsdeskundigen, vertellen hoe en waarom ze gestopt zijn. “Ik speelde een psychologisch spelletje met mezelf.” [naar artikel]
Elke chocoladeliefhebber weet: aan de smaak van brownies kan je maar moeilijk weerstaan. Maar wat als je geen tijd hebt om zelf verse exemplaren te bakken? Met welke brownies uit de supermarkt ben je dan het best én het goedkoopst af? Herman Van Dender, Patissier-chocolatier van het jaar 2023 in Brussel, smult van acht verschillende voorverpakte brownies uit de supermarkt op zoek naar het antwoord. “Geslaagd, glutenvrij én lekker van smaak.” [naar artikel]
Als ambassadeur van de Nederlandse actie Stoptober is ook notoire roker Herman Brusselmans gestopt met roken. Op zijn 65ste, na meer dan vijftig jaar. Heeft dat nog wel zin op die leeftijd? “Zeker wel”, zegt tabacoloog Els Bosch. “Je levenskwaliteit kan er alleen maar op vooruitgaan.” Drie zeventigers, ervaringsdeskundigen, vertellen hoe en waarom ze gestopt zijn. “Ik speelde een psychologisch spelletje met mezelf.” [naar artikel]
Elk jaar liggen de winkels in april overvol met lekkere paaseitjes. De klassieker met melkchocolade kan daarbij niet ontbreken, maar wat zijn de beste paaseitjes? Is de kwaliteit van luxemerken beter dan die van huismerken? Chocolatier Herman Van Dender proeft 20 eitjes van melkchocolade en geeft een oordeel over smaak, prijs en kwaliteit: “Deze eitjes ruiken echt naar niets. Ik zou zelfs durven denken dat ze al heel lang geleden zijn geproduceerd.” [naar artikel]
Het speculooskoekje van Lotus - Biscoff - is niet alleen in ons land populair: het is het vijfde populairste koekje ter wereld. Maar komt die ook als lekkerste uit een blinde smaaktest? Topchocolatier en hofleverancier Herman Van Dender proeft tien speculoosjes van A- en huismerken. Hij buist er twee en kiest een verrassende winnaar. “Dit zou ik geen speculoos noemen.” [naar artikel]
Herman Brusselmans heeft vroeger erg veel gedronken. Dat geeft hij toe woensdagavond in ‘De tafel van Gert’. Wanneer de schrijver er een “aantal” moet op plakken op vraag van Gert Verhulst, doet hij de monden openvallen van alle aanwezigen. “Ik dronk een fles whiskey, een fles porto en vijftien pinten op een dag”, klinkt het openhartig. “Van sommige boeken heb ik mezelf afgevraagd wanneer ik ze geschreven had, want ik was altijd zat.” [naar artikel]
Elk jaar liggen de winkels in april overvol met lekkere paaseitjes. De klassieker met melkchocolade kan daarbij niet ontbreken, maar wat zijn de beste paaseitjes? Is de kwaliteit van luxemerken beter dan die van huismerken? Chocolatier Herman Van Dender proeft 20 eitjes van melkchocolade en geeft een oordeel over smaak, prijs en kwaliteit: “Deze eitjes ruiken echt naar niets. Ik zou zelfs durven denken dat ze al heel lang geleden zijn geproduceerd.” [naar artikel]
Amper 29 jaar en nu al de “Beste Chocolatier van Vlaanderen”. Faut le faire. Gentenaar Jannes Deduytschaever, nog maar een jaar bezig in zijn eigen zaak, heeft het maar mooi gedaan. En daar is hij apetrots op. “Ik wil de beste van België worden. Dat ik nu al deze titel van Gault&Millau krijg is onverhoopt.” Al zullen zijn fans nog wel even moeten oefenen op zijn naam. [naar artikel]
Anja Meeusen uit Westmalle krijgt vandaag haar brevet van hofleverancier. Met haar porseleinwinkel PTZE levert ze al vijf jaar aan het koningshuis. “Wat ze gekocht hebben, verklap ik niet”, dat behoort tot de privésfeer”, vertelt Anja op Radio2. [naar artikel]
Of hij nu werkt met biscuit, chocolade of ijs: alles wat ‘Bake Off’-jurylid Herman Van Dender (57) maakt, valt in de smaak – ook bij de celebs. Zo mocht first lady Melania Trump al eens van zijn lekkernijen proeven. De chocolatier-patissier uit Brussel heeft door zijn werk al een groot stuk van de wereld kunnen zien, en hij werd op amper vijf jaar tijd hofleverancier. “De meesten doen daar tientallen jaren over.” Geen wonder dus dat hij niet meteen stond te springen om mee te doen aan ‘Bake Off’: “Ik wilde geen programma dat misschien zou spotten met dingen of ze in het belachelijke zou trekken.” [naar artikel]
Of hij nu werkt met biscuit, chocolade of ijs: alles wat ‘Bake Off’-jurylid Herman Van Dender (57) maakt, valt in de smaak – ook bij de celebs. Zo mocht first lady Melania Trump al eens van zijn lekkernijen proeven. De chocolatier-patissier uit Brussel heeft door zijn werk al een groot stuk van de wereld kunnen zien, en hij werd op amper vijf jaar tijd hofleverancier. “De meesten doen daar tientallen jaren over.” Geen wonder dus dat hij niet meteen stond te springen om mee te doen aan ‘Bake Off’: “Ik wilde geen programma dat misschien zou spotten met dingen of ze in het belachelijke zou trekken.” [naar artikel]
Na 51 jaar zitting in een van de Belgische parlementen houdt Herman De Croo het voor bekeken. 'Ik zal mezelf niet bestoefen, maar Herman Van Rompuy noemde mij de beste Kamervoorzitter sinds de Tweede Wereldoorlog.' [naar artikel]
De Brugse topchocolatier Dominique Persoone (53) is door restaurantgids Gault&Millau verkozen tot Chocolatier van het Jaar voor Vlaanderen. “Al dertig jaar is hij met zijn The Chocolate Line als pionier en grensverleggende chocolatier hyperactief”, klonk het gisteren bij de uitreiking. “Hij maakt het ambacht sexy en werkt onder meer met de opbrengst van eigen cacaoplantages in Mexico. Hij engageert zich met lokale boeren en een deel van de opbrengst vloeit in Mexico ook terug naar plaatselijke dierenzorg. Intussen maakte met zoon Julius ook al de tweede generatie zijn intrede.” [naar artikel]
Culinaire gids Gault&Millau heeft The Chocolate Line uit Brugge verkozen tot Vlaams Chocolatier van het jaar. “Net nu ik de leiding heb over de productie”, knipoogt Julius Persoone. [naar artikel]
‘Wat had ik je graag gemaild met een nieuw probleem, maar het leven lijkt nog steeds op pauze te staan. Al een half jaar. Het is zo dodelijk saai en ik weet met mezelf geen blijf. Ik snak naar avontuur.’ Nick, Wommelgem [naar artikel]
Topchef Sergio Herman stapt na vijftien jaar uit zijn twee restaurants in het Nederlandse Cadzand. Dat meldt zijn restaurantorganisatie donderdagavond in een persbericht. Volgens Herman past de rol die hij binnen de zaken vervult niet langer bij zijn persoonlijke ambitie. [naar artikel]
In de Kamer kreeg Theo Francken (N-VA) de wind van voren na een opmerking over het TikTokgebruik van minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS). “Een beetje meer sérieux in tijden van oorlog?” Dedonder beschuldigde op haar beurt de N-VA-politicus van seksisme. “Ik ben mezelf en ik blijf mezelf, minister of niet.” [naar artikel]
In de Kamer kreeg Theo Francken (N-VA) de wind van voren na een opmerking over het TikTokgebruik van minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS). “Een beetje meer sérieux in tijden van oorlog?” Dedonder beschuldigde op haar beurt de N-VA-politicus van seksisme. “Ik ben mezelf en ik blijf mezelf, minister of niet.” [naar artikel]
Zijn droom was chefkok worden, maar een jaar geleden trad Julius Persoone (23) toch in de voetsporen van zijn vader Dominique (53), de bekende chocolatier. Als hoofd van de productie zette hij het familiebedrijf The Chocolate Line op het pad van vernieuwing. Daar kwamen zeewierpralines en ganache met gefermenteerde tomaten aan te pas. Zijn pa uitte meermaals zijn twijfels, Gault&Millau niet. De restaurantgids riep hen deze week uit tot ‘Chocolatier van het Jaar 2023'. [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Chocolatier Julius Persoone smikkelde acht brownies - bijna - op: zeven van huismerken en één van het A-merk Milka. Hij ging op zoek naar het antwoord op de vraag of dat A-merk het extra geld waard is. “Er zijn er drie beter, bij twee ervan betaal je zelfs maar een derde van de prijs van het A-merk” [naar artikel]
“Herman stond te dansen op straat, maar ik moest huilen”, zegt Lena, de vriendin van Herman Brusselmans, over het moment waarop ze ontdekte dat ze zwanger was. Zij dacht alleen maar: “Daar gaat mijn jeugd.” Herman en zijn vriendin vertellen in Story eerlijk over het prille ouderschap. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.