Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Herman was al hofleverancier en is nu ook chocolatier van het jaar: “Maar ik blijf mezelf in vraag stellen”

21/09/2022 - 11:35
"Herman Van Dender (59) is door Gault&Millau bekroond tot Chocolatier van het jaar 2023 voor Brussel. “Deze erkenning is absoluut geen eindpunt. Ik blijf mezelf in vraag stellen om mijn product nog beter te maken.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. ‘Bake Off’-jurylid en hofleverancier Herman Van Dender: “Onze vorsten zijn dol op pure chocolade met weinig suiker” (11/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Voor onze vorsten ben ik niet zomaar een nummer. Onlangs kwam koningin Mathilde een praatje met me slaan over chocolade.” ‘Bake Off Vlaanderen’-jurylid Herman Van Dender (65) is al vijftien jaar hofleverancier en werd recent door Gault-Millau uitgeroepen als beste chocolatier van het jaar. “Twintig jaar geleden mocht ik de huwelijkstaart van prins Laurent en prinses Claire maken.” [naar artikel]


2. Van Aldi tot Côte d’Or: welke hagelslag is de lekkerste volgens een chocolatier? “Dit is wat je van hagelslag verwacht” (02/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een boterham met hagelslag – of zeg maar muizenstrontjes – is voor kinderen een feest. Maar welke melkchocoladehagelslag is de lekkerste volgens Herman Van Dender? De Brusselse chocolatier van het jaar en hofleverancier proeft negen verschillende merken uit de supermarkt, maar strooit niet met complimenten: “Ik heb geen idee wat ik hier proef, wat is dit?” Welke hagelslag kan Van Dender wel bekoren? [naar artikel]


3. Chocolatier proeft 9 soorten hagelslag uit de supermarkt: welke is de lekkerste? “Dit eet je niet voor de smaak van melkchocolade” (02/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een boterham met hagelslag – of zeg maar muizenstrontjes – is voor kinderen een feest. Maar welke melkchocoladehagelslag is de lekkerste volgens Herman Van Dender? De Brusselse chocolatier van het jaar en hofleverancier proeft negen verschillende merken uit de supermarkt, maar strooit niet met complimenten: “Ik heb geen idee wat ik hier proef, wat is dit?” Welke hagelslag kan Van Dender wel bekoren? [naar artikel]


4. Zij stopten net als Herman Brusselmans na hun 60ste: “Vroeger was het normaal dat je rookte, nu is het andersom” (02/10/2023 - Gazet van Antwerpen)

Als ambassadeur van de Nederlandse actie Stoptober is ook notoire roker Herman Brusselmans gestopt met roken. Op zijn 65ste, na meer dan vijftig jaar. Heeft dat nog wel zin op die leeftijd? “Zeker wel”, zegt tabacoloog Els Bosch. “Je levenskwaliteit kan er alleen maar op vooruitgaan.” Drie zeventigers, ervaringsdeskundigen, vertellen hoe en waarom ze gestopt zijn. “Ik speelde een psychologisch spelletje met mezelf.” [naar artikel]


5. Van carrefour tot Milka: welke brownies zijn de lekkerste? Chocolatier proeft er 8 en vindt één topper: “Heerlijk sappig en smeuïg middenstuk” (21/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Elke chocoladeliefhebber weet: aan de smaak van brownies kan je maar moeilijk weerstaan. Maar wat als je geen tijd hebt om zelf verse exemplaren te bakken? Met welke brownies uit de supermarkt ben je dan het best én het goedkoopst af? Herman Van Dender, Patissier-chocolatier van het jaar 2023 in Brussel, smult van acht verschillende voorverpakte brownies uit de supermarkt op zoek naar het antwoord. “Geslaagd, glutenvrij én lekker van smaak.” [naar artikel]


6. Zij stopten net als Herman Brusselmans na hun 60ste met roken: “De goesting is nog altijd niet helemaal weg” (03/10/2023 - Het Nieuwsblad)

Als ambassadeur van de Nederlandse actie Stoptober is ook notoire roker Herman Brusselmans gestopt met roken. Op zijn 65ste, na meer dan vijftig jaar. Heeft dat nog wel zin op die leeftijd? “Zeker wel”, zegt tabacoloog Els Bosch. “Je levenskwaliteit kan er alleen maar op vooruitgaan.” Drie zeventigers, ervaringsdeskundigen, vertellen hoe en waarom ze gestopt zijn. “Ik speelde een psychologisch spelletje met mezelf.” [naar artikel]


7. Aldi, Milka of Neuhaus: wat zijn de beste paaseitjes? Chocolatier deelt 3/10 en 8/10 uit: “Sommige goedkope merken zijn verrassend lekker” (01/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Elk jaar liggen de winkels in april overvol met lekkere paaseitjes. De klassieker met melkchocolade kan daarbij niet ontbreken, maar wat zijn de beste paaseitjes? Is de kwaliteit van luxemerken beter dan die van huismerken? Chocolatier Herman Van Dender proeft 20 eitjes van melkchocolade en geeft een oordeel over smaak, prijs en kwaliteit: “Deze eitjes ruiken echt naar niets. Ik zou zelfs durven denken dat ze al heel lang geleden zijn geproduceerd.” [naar artikel]


8. “Twee speculooskoekjes smaken beter dan Lotus”: ‘Bake Off’-jurylid Herman Van Dender test 10 merken en deelt een 4/10 en 9/10 uit (04/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Het speculooskoekje van Lotus - Biscoff - is niet alleen in ons land populair: het is het vijfde populairste koekje ter wereld. Maar komt die ook als lekkerste uit een blinde smaaktest? Topchocolatier en hofleverancier Herman Van Dender proeft tien speculoosjes van A- en huismerken. Hij buist er twee en kiest een verrassende winnaar. “Dit zou ik geen speculoos noemen.” [naar artikel]


9. Herman Brusselmans eerlijk over drankgebruik: “Dronk fles whiskey, fles porto en vijftien pinten op een dag” (31/01/2024 - Het Belang van Limburg)

Herman Brusselmans heeft vroeger erg veel gedronken. Dat geeft hij toe woensdagavond in ‘De tafel van Gert’. Wanneer de schrijver er een “aantal” moet op plakken op vraag van Gert Verhulst, doet hij de monden openvallen van alle aanwezigen. “Ik dronk een fles whiskey, een fles porto en vijftien pinten op een dag”, klinkt het openhartig. “Van sommige boeken heb ik mezelf afgevraagd wanneer ik ze geschreven had, want ik was altijd zat.” [naar artikel]


10. Aldi, Colruyt of Neuhaus: waar vind je de beste paaseitjes? Chocolatier van het jaar proeft er 20 en deelt één 8/10 uit (01/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Elk jaar liggen de winkels in april overvol met lekkere paaseitjes. De klassieker met melkchocolade kan daarbij niet ontbreken, maar wat zijn de beste paaseitjes? Is de kwaliteit van luxemerken beter dan die van huismerken? Chocolatier Herman Van Dender proeft 20 eitjes van melkchocolade en geeft een oordeel over smaak, prijs en kwaliteit: “Deze eitjes ruiken echt naar niets. Ik zou zelfs durven denken dat ze al heel lang geleden zijn geproduceerd.” [naar artikel]


11. Gentse chocolatier Jannes (29) is beste van Vlaanderen: “Ik wil de beste van het land worden” (21/09/2021 - Het Nieuwsblad)

Amper 29 jaar en nu al de “Beste Chocolatier van Vlaanderen”. Faut le faire. Gentenaar Jannes Deduytschaever, nog maar een jaar bezig in zijn eigen zaak, heeft het maar mooi gedaan. En daar is hij apetrots op. “Ik wil de beste van België worden. Dat ik nu al deze titel van Gault&Millau krijg is onverhoopt.” Al zullen zijn fans nog wel even moeten oefenen op zijn naam. [naar artikel]


12. Porseleindraaister Anja uit Westmalle wordt hofleverancier: “Dacht eerst dat het een grap was” (29/11/2022 - VRT NWS)

Anja Meeusen uit Westmalle krijgt vandaag haar brevet van hofleverancier. Met haar porseleinwinkel PTZE levert ze al vijf jaar aan het koningshuis. “Wat ze gekocht hebben, verklap ik niet”, dat behoort tot de privésfeer”, vertelt Anja op Radio2. [naar artikel]


13. De kantelmomenten van Herman Van Dender: “Gelukkig kon in prins Laurent overtuigen om zijn bruidstaart niet met een zwaard te snijden” (05/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Of hij nu werkt met biscuit, chocolade of ijs: alles wat ‘Bake Off’-jurylid Herman Van Dender (57) maakt, valt in de smaak – ook bij de celebs. Zo mocht first lady Melania Trump al eens van zijn lekkernijen proeven. De chocolatier-patissier uit Brussel heeft door zijn werk al een groot stuk van de wereld kunnen zien, en hij werd op amper vijf jaar tijd hofleverancier. “De meesten doen daar tientallen jaren over.” Geen wonder dus dat hij niet meteen stond te springen om mee te doen aan ‘Bake Off’: “Ik wilde geen programma dat misschien zou spotten met dingen of ze in het belachelijke zou trekken.” [naar artikel]


14. De kantelmomenten van Herman Van Dender: “Gelukkig kon ik prins Laurent overtuigen om zijn bruidstaart niet met een zwaard te snijden” (05/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Of hij nu werkt met biscuit, chocolade of ijs: alles wat ‘Bake Off’-jurylid Herman Van Dender (57) maakt, valt in de smaak – ook bij de celebs. Zo mocht first lady Melania Trump al eens van zijn lekkernijen proeven. De chocolatier-patissier uit Brussel heeft door zijn werk al een groot stuk van de wereld kunnen zien, en hij werd op amper vijf jaar tijd hofleverancier. “De meesten doen daar tientallen jaren over.” Geen wonder dus dat hij niet meteen stond te springen om mee te doen aan ‘Bake Off’: “Ik wilde geen programma dat misschien zou spotten met dingen of ze in het belachelijke zou trekken.” [naar artikel]


15. Herman De Croo: 'Siegfried Bracke heeft zijn best gedaan' (23/04/2019 - Knack)

Na 51 jaar zitting in een van de Belgische parlementen houdt Herman De Croo het voor bekeken. 'Ik zal mezelf niet bestoefen, maar Herman Van Rompuy noemde mij de beste Kamervoorzitter sinds de Tweede Wereldoorlog.' [naar artikel]


16. Dominique Persoone verkozen tot chocolatier van het jaar (20/09/2022 - Het Belang van Limburg)

De Brugse topchocolatier Dominique Persoone (53) is door restaurantgids Gault&Millau verkozen tot Chocolatier van het Jaar voor Vlaanderen. “Al dertig jaar is hij met zijn The Chocolate Line als pionier en grensverleggende chocolatier hyperactief”, klonk het gisteren bij de uitreiking. “Hij maakt het ambacht sexy en werkt onder meer met de opbrengst van eigen cacaoplantages in Mexico. Hij engageert zich met lokale boeren en een deel van de opbrengst vloeit in Mexico ook terug naar plaatselijke dierenzorg. Intussen maakte met zoon Julius ook al de tweede generatie zijn intrede.” [naar artikel]


17. Dominique en Julius Persoone verkozen tot Chocolatier van het jaar met hun ‘The Chocolate Line’: “Mooie erkenning voor het hele team” (19/09/2022 - Het Nieuwsblad)

Culinaire gids Gault&Millau heeft The Chocolate Line uit Brugge verkozen tot Vlaams Chocolatier van het jaar. “Net nu ik de leiding heb over de productie”, knipoogt Julius Persoone. [naar artikel]


18. ‘Het leven is dodelijk saai en ik weet met mezelf geen blijf’ (30/08/2020 - De Morgen)

‘Wat had ik je graag gemaild met een nieuw probleem, maar het leven lijkt nog steeds op pauze te staan. Al een half jaar. Het is zo dodelijk saai en ik weet met mezelf geen blijf. Ik snak naar avontuur.’ Nick, Wommelgem [naar artikel]


19. Topchef Sergio Herman stapt uit restaurants in Nederlandse Cadzand: “Voel dat ik mezelf dreig te herhalen” (17/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Topchef Sergio Herman stapt na vijftien jaar uit zijn twee restaurants in het Nederlandse Cadzand. Dat meldt zijn restaurantorganisatie donderdagavond in een persbericht. Volgens Herman past de rol die hij binnen de zaken vervult niet langer bij zijn persoonlijke ambitie. [naar artikel]


20. Clash tussen Theo Francken (N-VA) en minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS): “Draag wat u wilt, maar pak er niet zo mee uit op TikTok” (22/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

In de Kamer kreeg Theo Francken (N-VA) de wind van voren na een opmerking over het TikTokgebruik van minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS). “Een beetje meer sérieux in tijden van oorlog?” Dedonder beschuldigde op haar beurt de N-VA-politicus van seksisme. “Ik ben mezelf en ik blijf mezelf, minister of niet.” [naar artikel]


21. KIJK. Clash tussen Theo Francken (N-VA) en minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS): “Draag wat u wilt, maar pak er niet zo mee uit op TikTok” (22/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

In de Kamer kreeg Theo Francken (N-VA) de wind van voren na een opmerking over het TikTokgebruik van minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS). “Een beetje meer sérieux in tijden van oorlog?” Dedonder beschuldigde op haar beurt de N-VA-politicus van seksisme. “Ik ben mezelf en ik blijf mezelf, minister of niet.” [naar artikel]


22. The Chocolate Line van Dominique Persoone ‘Chocolatier van het jaar’, met dank aan zoon Julius: “Mijn pa is chill, ik ben veel strenger” (21/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Zijn droom was chefkok worden, maar een jaar geleden trad Julius Persoone (23) toch in de voetsporen van zijn vader Dominique (53), de bekende chocolatier. Als hoofd van de productie zette hij het familiebedrijf The Chocolate Line op het pad van vernieuwing. Daar kwamen zeewierpralines en ganache met gefermenteerde tomaten aan te pas. Zijn pa uitte meermaals zijn twijfels, Gault&Millau niet. De restaurantgids riep hen deze week uit tot ‘Chocolatier van het Jaar 2023'. [naar artikel]


23. Chocolatier Julius Persoone test brownies: “Deze kosten maar een derde van de prijs én zijn lekkerder” (17/10/2023 - Gazet van Antwerpen)

Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Chocolatier Julius Persoone smikkelde acht brownies - bijna - op: zeven van huismerken en één van het A-merk Milka. Hij ging op zoek naar het antwoord op de vraag of dat A-merk het extra geld waard is. “Er zijn er drie beter, bij twee ervan betaal je zelfs maar een derde van de prijs van het A-merk” [naar artikel]


24. Lena, vriendin van Herman Brusselmans, over het moederschap: “Heel eerlijk, ik had het me allemaal leuker voorgesteld” (22/08/2023 - Gazet van Antwerpen)

“Herman stond te dansen op straat, maar ik moest huilen”, zegt Lena, de vriendin van Herman Brusselmans, over het moment waarop ze ontdekte dat ze zwanger was. Zij dacht alleen maar: “Daar gaat mijn jeugd.” Herman en zijn vriendin vertellen in Story eerlijk over het prille ouderschap. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!