Zoete smaken passen uitstekend bij vlees (kan iedereen beamen die ooit gemarineerd of gelakt vlees heeft gegeten). Nog zo een topper: je vlees instrijken met confituur en citroen. Als bijgerecht gril je ananas met honing, ook een klassieker, op de bbq. [naar artikel]
Een stukje biefstuk, een kotelet, af en toe een worstje, voor mensen met kauw- en slikproblemen was het een vaak een ware hel om al die lekkernijen weg te krijgen. Pureren was de enige oplossing. Daar brengt een studente uit Maastricht nu verandering in. [naar artikel]
Wie geen extra werk wil, koopt marinades en kruidenmixen gewoon kant-en-klaar in de supermarkt. “Kijk wel of er suiker of honing tussen de ingrediënten staat, want op hoog vuur zal je vlees in dat geval sneller aanbranden”, zegt barbecuekampioen Peter De Clerq. Zelf aan de slag gaan is trouwens makkelijker dan je denkt. Wat ingrediënten mengen en je kunt de rest van de zomer verder. [naar artikel]
Een kunstroof, een moord, een pot confituur. Meer heeft bestsellerauteur Jonas Jonasson niet nodig om zijn eigen roman vakkundig de nek om te wringen. [naar artikel]
Wij 21ste-eeuwers hebben wel eens de neiging om de dominantie van ‘zoete’ componenten in onze voeding en ook in veel... The post Neiging naar zoete wijnen geen hedendaags fenomeen: onze voorouders hadden ook zoete tand appeared first on Business AM. [naar artikel]
Elke week legt Check voor u een kookboek op de rooster. Deze week proeven we van het zoete Italiaanse leven, en hoe! [naar artikel]
Aardappelen in alle vormen en maten staan wekelijks bij heel wat Belgen op het menu. De afgelopen jaren vind je naast de klassieke aardappel ook de zoete aardappel terug in de winkelrekken en op onze borden. Maar maak je die zoete aardappel op dezelfde manier klaar? En kan je de gewone aardappel in élk aardappelgerecht vervangen door de zoete versie? We vroegen het aan Reinout Reniere, docent in hotelschool Ter Groene Poorte. [naar artikel]
Nog één weekeinde en dan is de zomer voorbij. Voorbij de hitte, voorbij de vakantie. Dus is dit voor iedereen het sein om de barbecue nog één keer van stal te halen. Er zijn uitzonderingen, maar die bevestigen de regel. Dat blijkt uit een rondvraag bij slagers en warenhuizen. “We horen maar één woord: barbecue.” [naar artikel]
De Strade Bianche is altijd stof vreten op de onverharde Toscaanse wegen. Dat was gisteren niet anders. Onder een aangenaamd schijnend zonnetje haspelden de renners grindstrook na grindstrook af. Gelukkig voor de vrouwen was er een supporter langs de kant van de weg die wat lekkers in petto voor ze had. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.