Denk je een gezonde keuze te maken als je op restaurant zoete aardappelfrietjes bestelt in plaats van gewone frietjes? “Er zit een klein verschil in vezels tussen een zoete en gewone aardappel”, klinkt het bij diëtist Michaël Sels. Wat betekent dit concreet voor de voedingsstoffen? En is die zoete variant dan echt gezonder? [naar artikel]
Japanse onderzoekers hebben ontdekt dat zoete aardappel fungeert als een natuurlijke manier om je lichaam te reinigen, bijvoorbeeld na een weelderig feestmaal. Wees niet al te enthousiast: ze hebben het niet over de gebakken versie, wel over de restanten van de knol in het kookwater. [naar artikel]
In de herfst gaat er niks boven een warme ovenschotel, zoals bijvoorbeeld een geroosterde zoete aardappel met een lekkere vulling. Jammer dat je [naar artikel]
Als het over aardappelen gaat, zijn er twee soorten die telkens weer tegenover elkaar worden geplaatst: de gewone aardappel en de zoete aardappel, ook wel bataat genoemd. De twee varianten verschillen niet enkel van kleur, maar ook wat betreft de voedingswaarden. Welke aardappel is nu de betere aardappel? De gewone aardappel versus de zoete aardappel. […] Het bericht Waarom de zoete aardappel beter is dan de gewone aardappel verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Niet veel tijd, weinig keukenskills, maar wel veel honger? Gooi dan wat zoete aardappel de soeppot in. Resultaat: een stevig, kleurrijk en extra... [naar artikel]
Een quiche hoeft niet altijd een bodem van bladerdeeg of zanddeeg te hebben. Met een laagje zoete aardappelen maak je de quiche een stuk gezonder [naar artikel]
Vergeet al die restaurants met gourmetburgers op het menu, het smakelijkste staaltje van de Amerikaanse keuken maak je met dit recept gewoon zelf. Een burger met kaas en spek, en frietjes van zoete aardappel: zo decadent, zó lekker. [naar artikel]
Het is geen misvormde pompoen, wel een gigantische zoete aardappel. Het is ondanks zijn naam, geen aardappel maar een groente die sinds vorig jaar ontzettend populair is geworden in ons land. Alfred uit Huldenberg plantte in maart één zoete aardappelplant. Acht maanden later doet ie een opvallende en totaal onverwachte ontdekking: een exemplaar van maar liefst 6 kilogram. [naar artikel]
De Rode Duivels spelen maandag hun eerste WK-match, tegen Panama. Omdat het belangrijk is je vijand goed te kennen, verkennen we de Panamees keuken. Een populair gerecht daar? Gepofte zoete aardappel! [naar artikel]
Gebruik je geregeld exotische smaken als gember, kurkuma, zoete aardappel of citroengras in de keuken? In de plaats van ze elke keer opnieuw te kopen, kweek je ze voortaan gewoon zelf. En dat gaat veel gemakkelijker dan je denkt. Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit hoe je het aanpakt. [naar artikel]
Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze overheerlijke zoete walnootgebakjes klaar. Smakelijk! [naar artikel]
Zoek je een alternatief voor de klassieke gratin? Probeer deze pastinaakgratin met zoete aardappel en gerookte forel eens uit. Wedden dat het smaakt? Ingrediënten (Voor 4 personen) 400 g pastinaak 400 g zoete aardappel 2 teentjes knoflook 100 g gerookte forel 1 ei 25 cl halfvolle melk 2 el room 1 el olijfolie 80 g […] Het bericht Time to Eat: Pastinaakgratin en zoete aardappel met gerookte forel verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Ja, steak met friet is zalig. Maar soms mag het wel eens iets anders zijn: iets gezonder, iets unieker, iets met nog een tikkeltje meer smaak zelfs. In dat geval: zoete aardappel to the rescue! Zeker als je hem heerlijk krokant bakt en serveert met een frisse honing-limoendressing. Yumm! [naar artikel]
De Amerikaanse herfstklassieker is inmiddels niet meer uit de keuken van de gemiddelde fitgirl weg te denken: zoete aardappels. Is het echt een ‘superfood’ met allerlei extra vitamines? Of is de traditionele aardappel net zo goed voor de lijn? [naar artikel]
Misschien ben je al een overtuigde vegetariër of misschien sta je nog wat sceptisch tegenover gerechten die geen vlees bevatten. Hoe het ook zij, deze groenterijke pita bevestigt je liefde voor veggie óf neemt al je twijfels weg. Ovengegrilde zoete aardappel, frisse tzatziki, krokante rucola en wat rode ui in een warm, zacht broodje: veel smaakvoller dan dat wordt een pita gewoon niet. [naar artikel]
Wellicht kookte je al eens met sinaasappels, maar wist je dat clementines ook een heerlijke toevoeging aan een stoofpotje kunnen zijn? Het zoete... [naar artikel]
Een erg smaakvolle en voedzame versie van het klassieke orloffgebraad. De koolrabi vervangt het varkensgebraad en de zware bechamelsaus wordt een lichtere peperroomsaus. TIP. Je kan dit ook met knolselder, zoete aardappel of courgetteplakjes maken. [naar artikel]
De redding van de gekookte patat is ingezet. Vorige week kwam het bericht dat hij van ons bord verdween, deze week zetten verschillende chefs een goeie Vlaamse natuuraardappel op hun suggestiebord. “Als ik hespenrolletjes maak, wil ik daar een goeie vastkokende aardappel bij. Pure smaak, puur natuur.” [naar artikel]
De redding van de gekookte patat is ingezet. Vorige week kwam het bericht dat hij van ons bord verdween, deze week zetten verschillende chefs een goeie Vlaamse natuuraardappel op hun suggestiebord. “Als ik hespenrolletjes maak, wil ik daar een goeie vastkokende aardappel bij. Pure smaak, puur natuur.” [naar artikel]
De meest bekende en “serieuze” wijnen zijn niet per se zoet. Maar net zoals de verguisde rosé een comeback heeft gemaakt, is er ook vernieuwde interesse in zoete wijn. En terecht, want sommige behoren tot de beste ter wereld. Historisch gezien waren zoete wijnen echter ooit de meest begeerde ter wereld. ’s Werelds eerste officieel […] [naar artikel]
Wortelen zijn van nature zoet en dus ideaal voor gebak. Deze zoete, romige worteltaart is klaar in een hazenwip! Wat heb je nodig:200 g wortelen [naar artikel]
Wij 21ste-eeuwers hebben wel eens de neiging om de dominantie van ‘zoete’ componenten in onze voeding en ook in veel... The post Neiging naar zoete wijnen geen hedendaags fenomeen: onze voorouders hadden ook zoete tand appeared first on Business AM. [naar artikel]
Een originele frittata, een heerlijke tartiflette voor koude dagen of een troostende bladerdeegpizza met lekker veel kaas. In deze drie gerechten van Jeroen Meus kun je zowat alle restjes uit je frigo kwijt. [naar artikel]
Wie zegt dat een wafel altijd zoet moet zijn? Hartige wafels zijn in! Deze exemplaren zijn gemaakt met zoete aardappel en havermout: je voegt geen suiker toe en werkt ze af met avocado, tomaten en zure room. Snel op tafel en eens iets anders dan een avocado-toast. Lekker als ontbijt, lunch of op de (paas)brunch. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.