Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Eén op de tien chauffeurs zoekt middelen om alcoholcontrole te vermijden: “Mentaliteit ten opzichte van alcohol blijft probleem”

17/10/2022 - 05:25
"Eén op de tien Belgen gebruikt doelbewust middelen zoals sociale media om alcoholcontroles te vermijden. Dat blijkt uit onderzoek van Vias Institute. “Er is een mentaliteitswijziging nodig”, zegt woordvoerder Stef Willems. “Want een bestuurder die niet drinkt, heeft geen enkele reden om een controle te omzeilen.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Eén op de tien chauffeurs zoekt middelen om alcoholcontrole te vermijden: “Mentaliteit ten opzichte van alcohol blijft probleem” (17/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Eén op de tien Belgen gebruikt doelbewust middelen zoals sociale media om alcoholcontroles te vermijden. Dat blijkt uit onderzoek van Vias Institute. “Er is een mentaliteitswijziging nodig”, zegt woordvoerder Stef Willems. “Want een bestuurder die niet drinkt, heeft geen enkele reden om een controle te omzeilen.” [naar artikel]


2. Oost-Vlaanderen geeft chauffeurs bij alcoholcontrole 16 regels poëzie (04/12/2017 - De Morgen)

Wie afgelopen weekend in Oost-Vlaanderen moest blazen bij alcohol- controles, kreeg een postkaart met een gedicht. Mooie, maar harde poëzie over drie fietsende studentes die in 2009 van de weg gemaaid zijn. Kunnen 16 dichtregels verkeerszondaars bekeren? "Ja", gelooft provinciegouverneur Jan Briers, "we mogen meer op emotie spelen." [naar artikel]


3. We zoeken manieren om alcoholcontrole te vermijden: ‘Niet drinken en rijden doe je niet alleen om aan een boete te ontsnappen’ (17/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Chauffeurs De Lijn staken vandaag in Vlaams-Brabant l Het ACOD roept in diverse stelplaatsen in Vlaams-Brabant de chauffeurs van De Lijn op om vandaag het werk neer te leggen uit protest tegen het feit dat de directie niet wil ingaan op de syndicale vraa (12/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Chauffeurs in spe willen koste wat het kost het strengere rijexamen vermijden en zorgen daardoor voor grote toeloop op examencentra (01/03/2017 - Het Nieuwsblad)

Vanaf juni gelden er strengere regels voor het rijexamen en dus vindt er momenteel een grote toeloop op de examencentra plaats. Iedereen die zijn rijbewijs nog kan halen voor juni wil dat koste wat het kost nu doen. [naar artikel]


6. Ongeval op E313 Herentals-West: twee chauffeurs gewond, Verkeerscentrum vraagt omgeving te vermijden (11/04/2022 - Gazet van Antwerpen)

Op de E313, iets voor 4u vanmorgen, werd de brandweer opgeroepen voor een ernstig ongeval. Iets voor de afrit Herentals-West in de richting van Antwerpen, was een personenwagen ingereden op een vrachtwagen. Vervolgens is de auto weggeslingerd en aangereden door een tweede vrachtwagen. [naar artikel]


7. Vier op de tien chauffeurs sluipen door Kiewit om drukke steenwegen te vermijden (08/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Elke werkdag passeren zo’n 4.500 auto’s door de Kiewitstraat in Hasselt. Vier op de tien moeten er niet zijn, maar sluipen door Kiewit en de Banneuxwijk om de drukke Kempische Steenweg en Genkersteenweg te omzeilen. Wat gaat de stad hieraan doen? [naar artikel]


8. Biostatisticus Geert Molenberghs: “Elk contact dat we kunnen vermijden, moeten we effectief vermijden” (27/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

De Vlaamse regering heeft zeker een belangrijk pakket nieuwe maatregelen getroffen in de strijd tegen het coronavirus. Maar het belangrijkste is nu dat we alle contacten moeten vermijden die we kunnen vermijden. Dat heeft biostatisticus Geert Molenberghs dinsdagavond gezegd op VRT NWS. [naar artikel]


9. ‘Vermijden is het eerste wat mensen met angsten doen. Ik deed dat ook. Je gaat alles vermijden, tot er van je leven maar weinig overblijft’ (11/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


10. Alcoholcontrole kost veelbelovende Zweedse minister de kop; in België was er geen probleem geweest (19/08/2016 - Express)

In Zweden heeft Aida Hadzialic, minister van hoger onderwijs en volwassenvorming, ontslag genomen nadat ze bij een wegcontrole positief had gereageerd op een alcoholtest. Hadzialic (29) bleek 0,2 promille alcohol in haar bloed te hebben. Dat niveau betekende net het minimum voor een positief resultaat. Zweden hanteert een bijzonder streng alcoholbeleid. In België en veel […] The post Alcoholcontrole kost veelbelovende Zweedse minister de kop; in België was er geen probleem geweest appeared first on Express [NL]. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!