De favoriete vegetarische gerechten uit zijn tv-programma Dagelijkse kost, aangevuld met enkele gloednieuwe bereidingen: in zijn jongste boek kookt Jeroen Meus vegetarisch. Billie geeft je alvast een voorproefje. [naar artikel]
Een goei kotelet, in goe wa boter. Met boontjes. Ook gebakken in goe wa boter. Zo kennen we de ‘Dagelijkse kost’ van Jeroen Meus (44) al twaalf jaar. Maar in zijn nieuwe boek zal je geen koteletten vinden. In Groentekost kookt Jeroen vegetarisch. Of hij het vlees ooit voorgoed links zal laten liggen? “Als ik zin heb in een steak, dan bak ik een steak.” [naar artikel]
Jeroen Meus (43) en 'Dagelijkse kost': we beschouwen ze al langer als Vlaams erfgoed. Deze week won de tv-kok bij onze noorderburen de prestigieuze Johannes van Damprijs, omdat hij volgens de jury “miljoenen Vlamingen en Nederlanders inspireert in de keuken”. En of, weten Vlaamse slagers, die met hun eigen ogen zijn impact vaststellen: “Als Jeroen vandaag varkenswangetjes maakt, lopen morgen de bestellingen binnen.” [naar artikel]
Tv-kok Jeroen Meus praat tijdens “Dagelijkse kost” niet langer tegen Kathryn. Vorige zomer besloot Kathryn Cops na 7 jaar te stoppen, omdat het naar eigen zeggen tijd was voor iets anders. Meus praat nu enkel nog tegen de kijker. “Al sluit ik niet uit dat er in de toekomst iemand anders komt, want ik mis het wel”, vertelde hij vanochtend in “Goeiemorgen morgen!”. [naar artikel]
Jeroen Meus (45) gaat dubbele shiften draaien. Want naast de vele afleveringen van Dagelijkse Kost wordt hij ook het gezicht van het gloednieuwe De Mosterd van Meus. De opnames vinden momenteel in het buitenland plaats. [naar artikel]
Het is eens wat anders: een reclameblok in Dagelijkse Kost. Met de nodige humor heeft tv-kok Jeroen Meus dat maandagavond zelf opgevuld. “Ik ben Jeroen Meus, en al zeven jaar maak ik Dagelijkse Kost alsof het voor mezelf zou zijn.” [naar artikel]
Op oudejaarsavond moest Jeroen Meus zijn broer afgeven. Hans Meus overleed na een zware strijd tegen kanker. De tv-kok is intussen bezig met een tv-programma rond hem, vertelt hij in 'Humo’. “Het gemis is ontzettend.” [naar artikel]
Picknick op het kerkhof. Wij spraken met zoontjes Eddie (6), Mon (4) en mama Klara (37), bij het graf van papa Wim. Wim Meus (44) - broer van - overleed op 31 december aan darmkanker. “Mijn papa stierf toen ik elf was. Ik weet dat het goedkomt. Met mij is het ook goed gekomen”, zegt Klara De Wilde. Vanaf 25 januari praat broer Jeroen Meus openhartig over het overlijden van zijn broer in VRT-programma ‘Dagen zonder broer’. Er verschijnen drie afleveringen waarin hij het thema van rouwen verkent. [naar artikel]
Waar haalt Jeroen Meus (45) de mosterd vandaan na 14 seizoenen ‘Dagelijkse kost’? In ‘De mosterd van Meus’ trekt hij de wereld rond op zoek naar culinaire inspiratie, elke maandagavond op VRT 1. Ook ‘Dagelijkse kost’ staat in het teken van Jeroen zijn rondreis. Zo zal hij zes weken lang lokale kost klaarmaken in onder andere Zweden, Georgië en Schotland. [naar artikel]
Jeroen Meus (43) en 'Dagelijkse kost': we beschouwen ze al langer als Vlaams erfgoed. Deze week won de tv-kok als eerste Belg bij onze noorderburen de prestigieuze Johannes van Damprijs, omdat hij volgens de jury “miljoenen Vlamingen en Nederlanders inspireert in de keuken”. En of, weten Vlaamse slagers, die met hun eigen ogen zijn impact vaststellen: “Als Jeroen vandaag varkenswangetjes maakt, lopen morgen de bestellingen binnen.” [naar artikel]
Een restaurant beginnen in het pand waar Jeroen Meus het niet kon waarmaken met Würst. Dat is durven. Karel De Clercq (24) gelooft keihard in het pand én in de buurt. “Je kan in de Nederkouter al alles eten, van slaatjes over pizza tot burgers en veggie. Maar een écht restaurant waar je gaat zitten voor een lunch of een diner, dat ontbrak hier nog.” [naar artikel]
Vanavond presenteert televisiekok Jeroen Meus voor de eerste keer een quizprogramma. De komende zondagen leidt hij het nieuwe seizoen van "Twee tot de zesde macht" op Eén in goede banen. Daarmee keert de populaire zondagavondquiz na de zaak-Bart De Pauw terug op het scherm. Het is niet de eerste keer dat Meus zich op televisie buiten zijn vertrouwde "Dagelijkse kost"-keuken waagt, maar een quiz presenteren: dat is een vak apart, zo vertelt hij in "De ochtend" op Radio 1. [naar artikel]
Jeroen Meus (45) gaat zijn 'mosterd’ zoeken over de grens. In het nieuwe VRT-programma ‘De mosterd van Meus’ trekt de tv-kok naar het buitenland om op zoek te gaan naar lokale gerechten, nieuwe kooktechnieken én culinaire verhalen. [naar artikel]
“Rust zacht. Bedankt voor zoveel liefde.” Met die woorden neemt tv-kok Jeroen Meus afscheid van Ballie, zijn hond. De chocoladekleurige labrador was af en toe te zien in het kookprogramma van Meus ‘Dagelijkse Kost”, samen met Sam, de andere hond van Meus. Ballie werd 11 jaar. [naar artikel]
Wie maandag een ‘haute dog’ wilde verorberen in Würst, was eraan voor de moeite. De drie vestigingen van het geesteskind van Jeroen Meus bleven de hele dag dicht. In Antwerpen en Gent sluiten de snackbars mogelijk definitief, Leuven zou binnen afzienbare tijd een herstart krijgen. In de marge van het nieuws werd ook bekend dat Jeroen Meus helemaal uit de zaak is gestapt. [naar artikel]
Morgen gaat het nieuwe VTM-programma ‘Sergio over de grens' van start. In de eerste aflevering trekt Jeroen Meus (43) samen met Sergio Herman (51) door Kroatië. Ze gaan niet alleen op zoek naar culinaire hoogstandjes, maar ze hebben ook openhartige gesprekken. Zo vertelt Jeroen onder meer over zijn onzekerheid na de faling met Würst en de gezondheidsproblemen van zijn broer. [naar artikel]
In ‘De mosterd van Meus’ trekt Vlaanderens bekendste tv-kok naar het buitenland. Verwacht geen exotische variant van botersaus-met-extra-boter, Jeroen Meus (45) vindt vooral ontroering in de kunst van zijn vak. [naar artikel]
In ‘De mosterd van Meus’ trekt Vlaanderens bekendste tv-kok naar het buitenland. Verwacht geen exotische variant van botersaus-met-extra-boter, Jeroen Meus (45) vindt vooral ontroering in de kunst van zijn vak. [naar artikel]
Eind vorig jaar verloor Jeroen Meus zijn broer Wim. De man leed aan kanker en is 3,5 jaar ziek geweest. “We hebben altijd geloofd in een doorbraak”, vertelt de tv-kok in ‘De tafel van vier’. Maar dat mocht niet zijn. Het was een moeilijke periode voor Meus die er binnenkort een programma over maakt. [naar artikel]
Het kerstinterview met Jeroen Meus maakte heel wat los bij onze lezers. Een selectie van de reacties die wij ontvingen. 'Meus in de Vlaamse canon!' [naar artikel]
Vanavond gaat Jeroen Meus in Goed Volk langs bij de Hutterieten, een protestantse geloofgemeenschap. En dat hij daar verkondigt dat hij niet [naar artikel]
Vanavond gaat Jeroen Meus in Goed Volk langs bij de Hutterieten, een protestantse geloofgemeenschap. En dat hij daar verkondigt dat hij niet [naar artikel]
“Dagelijkse kost” met reclame: hoe zou dat eruit zien? Op die vraag heeft Jeroen Meus zelf een antwoord gegeven. Het populaire filmpje werd in één dag al meer dan 230.000 keer bekeken. [naar artikel]
Jeroen Meus (43) moest op vrijdagavond afscheid nemen van zijn broer Wim. Dat maakte de tv-kok zelf bekend op sociale media. “Ik ga je missen, Wikke”, klinkt het op Instagram. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.