Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Jeroen Meus trekt naar het buitenland in ‘De mosterd van Meus’: “Opgelegde dennenappels uit Georgië, dat smaakt verrassend goed”

03/03/2024 - 16:30
"In ‘De mosterd van Meus’ trekt Vlaanderens bekendste tv-kok naar het buitenland. Verwacht geen exotische variant van botersaus-met-extra-boter, Jeroen Meus (45) vindt vooral ontroering in de kunst van zijn vak."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Jeroen Meus trekt naar het buitenland in ‘De mosterd van Meus’: “Ik wil tegen de kijker zeggen: kom, efkes 50 minuten escapisme” (03/03/2024 - Gazet van Antwerpen)

In ‘De mosterd van Meus’ trekt Vlaanderens bekendste tv-kok naar het buitenland. Verwacht geen exotische variant van botersaus-met-extra-boter, Jeroen Meus (45) vindt vooral ontroering in de kunst van zijn vak. [naar artikel]


2. Jeroen Meus drinkt ‘cobraspeeksel’ in eerste aflevering ‘De mosterd van Meus’: “Terwijl ik enorme slangenfobie heb” (05/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Waar haalt Jeroen Meus (45) de mosterd vandaan na 14 seizoenen ‘Dagelijkse kost’? In ‘De mosterd van Meus’ trekt hij de wereld rond op zoek naar culinaire inspiratie, elke maandagavond op VRT 1. Ook ‘Dagelijkse kost’ staat in het teken van Jeroen zijn rondreis. Zo zal hij zes weken lang lokale kost klaarmaken in onder andere Zweden, Georgië en Schotland. [naar artikel]


3. Jeroen Meus openhartig over het gemis naar eigen restaurant: “Maar om deze persoonlijke redenen doe ik het niet” (05/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Waar haalt Jeroen Meus (45) de mosterd vandaan na 14 seizoenen ‘Dagelijkse kost’? In ‘De mosterd van Meus’ trekt hij de wereld rond op zoek naar culinaire inspiratie, elke maandagavond op VRT 1. Ook ‘Dagelijkse kost’ staat in het teken van Jeroen zijn rondreis. Zo zal hij zes weken lang lokale kost klaarmaken in onder andere Zweden, Georgië en Schotland. [naar artikel]


4. Jeroen Meus maakt tv-programma in het buitenland: “Ik heb een passie voor dagelijkse kost, van waar ook ter wereld” (23/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Jeroen Meus (45) gaat zijn 'mosterd’ zoeken over de grens. In het nieuwe VRT-programma ‘De mosterd van Meus’ trekt de tv-kok naar het buitenland om op zoek te gaan naar lokale gerechten, nieuwe kooktechnieken én culinaire verhalen. [naar artikel]


5. Jeroen Meus kookt weer buiten de landsgrenzen in culinair reisprogramma ‘De Mosterd van Meus’ (24/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Jeroen Meus (45) gaat dubbele shiften draaien. Want naast de vele afleveringen van Dagelijkse Kost wordt hij ook het gezicht van het gloednieuwe De Mosterd van Meus. De opnames vinden momenteel in het buitenland plaats. [naar artikel]


6. KIJKRAPPORT. ‘De mosterd van Meus’: “Jeroens grootste sterkte blijft z'n spontaniteit” (18/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

In de derde aflevering van ‘De mosterd van Meus’ stond Schotland centraal, de place to be voor liefhebbers van doedelzakmuziek, regenweer en bedenkelijk eten. Of toch niet? Na een wat aarzelende start slaagde Jeroen Meus (46) er namelijk in om een verrassend beeld te schetsen van het land. “Tegen het einde leek een verhuis wel héél aanlokkelijk.” [naar artikel]


7. KIJKRAPPORT. ‘De mosterd van Meus’: “Hier leek weinig in scène gezet” (18/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

In de derde aflevering van ‘De mosterd van Meus’ stond Schotland centraal, de place to be voor liefhebbers van doedelzakmuziek, regenweer en bedenkelijk eten. Of toch niet? Na een wat aarzelende start slaagde Jeroen Meus (46) er namelijk in om een verrassend beeld te schetsen van het land. “Tegen het einde leek een verhuis wel héél aanlokkelijk.” [naar artikel]


8. Jeroen Meus zoekt inspiratie bij 6 buitenlandse tv-chefs in 'De mosterd van Meus' (04/03/2024 - VRT NWS)

Televisiekok Jeroen Meus reist voor zijn nieuwe programma 'De mosterd van Meus' naar 6 buitenlandse televisiechefs, om inspiratie op te doen voor nieuwe 'Dagelijkse kost'-recepten. Van de gekende Zweedse balletjes tot verrassende kaas uit het onbekende Georgië: Meus verwerkt steeds meer internationale invloeden in onze 'Dagelijkse kost'. "Een simpele kotelet met wortelstoemp volstaat niet meer." [naar artikel]


9. ‘De mosterd van Meus’: Jeroen Meus doet je dromen van een reis naar Zweden en heerlijke kaneelbollen (05/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


10. Jeroen Meus gaat in nieuw programma op culinaire wereldreis (19/02/2024 - Newsmonkey)

Jeroen Meus is nu al veertien seizoenen lang te zien in Dagelijkse Kost. Daarin tovert hij telkens een nieuw gerecht op tafel en nu zullen we te weten komen waar de kok de inspiratie blijft halen. In het nieuwe programma De Mosterd van Meus zal Jeroen Meus op culinaire wereldreis gaan langs verschillende landen. Je hebt het je misschien al afgevraagd: waar blijft Jeroen Meus de mosterd halen om in elke aflevering – dat zijn er ondertussen al meer dan 3.000 – van Dagelijkse kost met een nieuw recept op de proppen te komen. Hij doet dat onder andere door naar het buitenland te reizen en daar de lokale eetcultuur te ontdekken. In De Mosterd van Meus mogen wij mee op reis. De Mosterd van Meus Vanaf maandag 4 maart kan je elke week op VRT 1 en VRT MAX kijken naar een nieuwe aflevering van De Mosterd van Meus. Daarin zal Jeroen Meus telkens naar een ander land reizen om de lokale eetcultuur te ontdekken. “Ik heb een passie voor dagelijkse kost, van waar ook ter wereld”, klinkt het bij Jeroen Meus. “Maar als je de nationale keuken écht wil begrijpen, moet je eerst het land en de mensen ervaren.” Daarom zal hij zich tijdens zijn reis laten bijstaan door een lokale collega-televisiechef. Die zal hem onderdompelen in de eetcultuur van het land en hem kennis laten maken met de beste lokale producten en kooktechnieken. Daarnaast zal hij ook bijzondere culinaire verhalen verzamelen vanuit de keuken van alledaagse mensen. In totaal gaat het om zes afleveringen waarin Jeroen Meus telkens te zien is in een ander land. Het gaat daarbij om Zweden, Georgië, Schotland, Turkije, Mexico en Italië. Hij zal zich daar laten bijstaan door Tina Nordström (Zweden), Guram Bagdoshvili (Georgië), Tony Singh (Schotland), Refika Birgül (Turkije), Benito Molina (Mexico) en Max Mariola (Italië). Speciale afleveringen Dagelijkse Kost Tijdens de zes weken dat De Mosterd van Meus te zien is op VRT 1, zal ook Dagelijkse Kost verder lopen op de zender. Daarbij zullen de afleveringen telkens in het teken staan van de landen waar Jeroen Meus naartoe reist voor De Mosterd van Meus. Jeroen zal zijn vertrouwde keuken in Leuven ook tijdelijk inruilen voor een keuken in het buitenland waar hij de lokale dagelijkse kost zal klaarmaken. Verwacht je aan Zweedse kaneelbollen, ‘khinkali’ oftewel Georgische dumplings, Scottish pie met lamsvlees en muntsaus, een Turkse shish kebab van kip met auberginesalade, Mexicaanse ontbijtnacho’s met salsa, Italiaanse ricottakroketjes en nog veel meer. Deze nieuwe recepten zullen zoals gewoonlijk ook verschijnen in de app van Dagelijkse Kost en op de website. De Mosterd van Meus is vanaf 4 maart elke maandag om 20.35 uur te zien op VRT 1 en op VRT MAX. The post Jeroen Meus gaat in nieuw programma op culinaire wereldreis appeared first on Newsmonkey. [naar artikel]


11. “Georges wil niet meer in 'Dagelijkse kost' komen”: Jeroen Meus al 21 jaar te zien op tv (12/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een vaste waarde op televisie én in de boekenkast: Jeroen Meus (45) roert al 13 jaar in de potten in ‘Dagelijkse Kost’ en brengt nu ook z’n 30ste kookboek uit. Maar Meus is zoveel boeken en afleveringen later een veranderd man: “Ik ben geëvolueerd. Als chef én mens.” Dat heeft alles te maken met zoontje Georges en het verlies van zijn broer, zo vertelt hij in ‘Primo’. [naar artikel]


12. “Mijn keuze heeft ook de levens van mijn vrouw en zoon mee bepaald”: Jeroen Meus brengt 30ste kookboek uit (12/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een vaste waarde op televisie én in de boekenkast: Jeroen Meus (45) roert al 13 jaar in de potten in ‘Dagelijkse Kost’ en brengt nu ook z’n 30ste kookboek uit. Maar Meus is zoveel boeken en afleveringen later een veranderd man: “Ik ben geëvolueerd. Als chef én mens.” Dat heeft alles te maken met zoontje Georges en het verlies van zijn broer, zo vertelt hij in ‘Primo’. [naar artikel]


13. Jeroen Meus vertelt over overleden broer in ‘Sergio over de grens’: “Ik heb geleerd dat ik een gevuld leven wil” (03/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Morgen gaat het nieuwe VTM-programma ‘Sergio over de grens' van start. In de eerste aflevering trekt Jeroen Meus (43) samen met Sergio Herman (51) door Kroatië. Ze gaan niet alleen op zoek naar culinaire hoogstandjes, maar ze hebben ook openhartige gesprekken. Zo vertelt Jeroen onder meer over zijn onzekerheid na de faling met Würst en de gezondheidsproblemen van zijn broer. [naar artikel]


14. Jeroen Meus trekt naar Oostenrijk voor ‘Dagelijkse winterkost’ (23/12/2019 - Het Laatste Nieuws)

Jeroen Meus ruilt België even in voor andere oorden. De populaire tv-kok trekt naar Oostenrijk voor ‘Dagelijkse winterkost’, de winterse variant... [naar artikel]


15. Jeroen Meus gaat voor 100 vegetarische recepten in nieuw kookboek ‘Groentekost’: “Met groenten kan je veel creatiever zijn dan met braadworst” (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

De ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus bestaat al sinds 2010 meestal uit een klassiek stukje vlees, een patatje en goed wat boter. Nu verrast hij met ‘Groentekost’, een volledig vegetarisch kookboek. “Toch zitten er al sinds week één groentegerechten tussen mijn recepten", vertelt Meus. “Van groentestoemp tot champignon-kaaskroketten, zo moeilijk is dat allemaal niet.” HLN Eten sprak de chef en deelt drie exclusieve recepten uit het boek. [naar artikel]


16. Jeroen Meus werkt aan programma rond overleden broer: “Ik zal het nooit helemaal te boven komen” (25/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Op oudejaarsavond moest Jeroen Meus zijn broer afgeven. Hans Meus overleed na een zware strijd tegen kanker. De tv-kok is intussen bezig met een tv-programma rond hem, vertelt hij in 'Humo’. “Het gemis is ontzettend.” [naar artikel]


17. Jeroen Meus over overlijden broer: “Hij was chronisch ziek, ik heb nu chronisch verdriet” (26/10/2022 - Gazet van Antwerpen)

Eind vorig jaar verloor Jeroen Meus zijn broer Wim. De man leed aan kanker en is 3,5 jaar ziek geweest. “We hebben altijd geloofd in een doorbraak”, vertelt de tv-kok in ‘De tafel van vier’. Maar dat mocht niet zijn. Het was een moeilijke periode voor Meus die er binnenkort een programma over maakt. [naar artikel]


18. Jeroen Meus vertelt over ziekte van z'n broer in ‘Sergio over de grens’: “Hij rookt niet, drinkt niet, is super sportief en wordt ook getroffen” (03/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Morgen gaat het nieuwe VTM-programma ‘Sergio over de grens' van start. In de eerste aflevering trekt Jeroen Meus (43) samen met Sergio Herman (51) door Kroatië. Ze gaan niet alleen op zoek naar culinaire hoogstandjes, maar ze hebben ook openhartige gesprekken. Zo vertelt Jeroen onder meer over zijn onzekerheid na de faling met Würst en de gezondheidsproblemen van zijn broer. [naar artikel]


19. Sergio Herman neemt Jeroen Meus op sleeptouw voor emotionele trip door Kroatië (04/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Als topchef stond hij jarenlang aan zijn ‘stoof’, maar tegenwoordig heeft Sergio Herman de smaak van het reizen te pakken. Nadat Axel Daeseleire hem op sleeptouw nam in ‘Sergio & Axel: Van de Kaart’, neemt Herman nu zelf bekend volk mee op culinaire reis. In de eerste aflevering van‘Sergio over de grens’ trekt hij met Jeroen Meus naar Kroatië. “Lekker eten, prachtig land, mooi weer … dan komt er vanzelf een en ander los.” [naar artikel]


20. Na Mol, Ardennen en kust trekt Jeroen Meus met ‘Dagelijkse Kost’ naar het buitenland (16/05/2018 - Het Belang van Limburg)

Na het Zilvermeer in Mol, de Ardennen en de Belgische kust, trekt ­Jeroen Meus (40) met Dagelijkse Zomerkost naar Spanje. Vanaf 16 juli zal hij vijf weken lang elke werkdag koken voor de Vlaming op vakantie, zijn Spaanse buurman en zichzelf. Met zijn mobiele keuken trekt hij van Benidorm aan de Costa Blanca over Archidona in Andalusië tot Palafrugell in Catalonië. [naar artikel]


21. “Bedankt voor zoveel liefde”: Jeroen Meus moet afscheid nemen van zijn trouwe viervoeter Ballie (08/10/2022 - Het Belang van Limburg)

“Rust zacht. Bedankt voor zoveel liefde.” Met die woorden neemt tv-kok Jeroen Meus afscheid van Ballie, zijn hond. De chocoladekleurige labrador was af en toe te zien in het kookprogramma van Meus ‘Dagelijkse Kost”, samen met Sam, de andere hond van Meus. Ballie werd 11 jaar. [naar artikel]


22. “Magnifiek”: Jeroen Meus houdt het niet droog als hij nummer hoort opgedragen aan zijn broer (21/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

“Ik ging nochtans niet wenen”, sputtert Jeroen Meus (45) nog in muziekprogramma ‘Ik vraag het aan’. Maar Dana Winner zorgde er met haar versie van Cyndi Lauper’s ‘All Through the Night’ toch voor. Jeroen kent het nummer via zijn overleden broer Wim. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!