Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Jeroen Meus drinkt ‘cobraspeeksel’ in eerste aflevering ‘De mosterd van Meus’: “Terwijl ik enorme slangenfobie heb”

05/03/2024 - 06:10
"Waar haalt Jeroen Meus (45) de mosterd vandaan na 14 seizoenen ‘Dagelijkse kost’? In ‘De mosterd van Meus’ trekt hij de wereld rond op zoek naar culinaire inspiratie, elke maandagavond op VRT 1. Ook ‘Dagelijkse kost’ staat in het teken van Jeroen zijn rondreis. Zo zal hij zes weken lang lokale kost klaarmaken in onder andere Zweden, Georgië en Schotland."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Jeroen Meus trekt naar het buitenland in ‘De mosterd van Meus’: “Ik wil tegen de kijker zeggen: kom, efkes 50 minuten escapisme” (03/03/2024 - Gazet van Antwerpen)

In ‘De mosterd van Meus’ trekt Vlaanderens bekendste tv-kok naar het buitenland. Verwacht geen exotische variant van botersaus-met-extra-boter, Jeroen Meus (45) vindt vooral ontroering in de kunst van zijn vak. [naar artikel]


2. Jeroen Meus trekt naar het buitenland in ‘De mosterd van Meus’: “Opgelegde dennenappels uit Georgië, dat smaakt verrassend goed” (03/03/2024 - Het Belang van Limburg)

In ‘De mosterd van Meus’ trekt Vlaanderens bekendste tv-kok naar het buitenland. Verwacht geen exotische variant van botersaus-met-extra-boter, Jeroen Meus (45) vindt vooral ontroering in de kunst van zijn vak. [naar artikel]


3. KIJKRAPPORT. ‘De mosterd van Meus’: “Jeroens grootste sterkte blijft z'n spontaniteit” (18/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

In de derde aflevering van ‘De mosterd van Meus’ stond Schotland centraal, de place to be voor liefhebbers van doedelzakmuziek, regenweer en bedenkelijk eten. Of toch niet? Na een wat aarzelende start slaagde Jeroen Meus (46) er namelijk in om een verrassend beeld te schetsen van het land. “Tegen het einde leek een verhuis wel héél aanlokkelijk.” [naar artikel]


4. Jeroen Meus kookt weer buiten de landsgrenzen in culinair reisprogramma ‘De Mosterd van Meus’ (24/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Jeroen Meus (45) gaat dubbele shiften draaien. Want naast de vele afleveringen van Dagelijkse Kost wordt hij ook het gezicht van het gloednieuwe De Mosterd van Meus. De opnames vinden momenteel in het buitenland plaats. [naar artikel]


5. KIJKRAPPORT. ‘De mosterd van Meus’: “Hier leek weinig in scène gezet” (18/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

In de derde aflevering van ‘De mosterd van Meus’ stond Schotland centraal, de place to be voor liefhebbers van doedelzakmuziek, regenweer en bedenkelijk eten. Of toch niet? Na een wat aarzelende start slaagde Jeroen Meus (46) er namelijk in om een verrassend beeld te schetsen van het land. “Tegen het einde leek een verhuis wel héél aanlokkelijk.” [naar artikel]


6. Jeroen Meus openhartig over het gemis naar eigen restaurant: “Maar om deze persoonlijke redenen doe ik het niet” (05/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Waar haalt Jeroen Meus (45) de mosterd vandaan na 14 seizoenen ‘Dagelijkse kost’? In ‘De mosterd van Meus’ trekt hij de wereld rond op zoek naar culinaire inspiratie, elke maandagavond op VRT 1. Ook ‘Dagelijkse kost’ staat in het teken van Jeroen zijn rondreis. Zo zal hij zes weken lang lokale kost klaarmaken in onder andere Zweden, Georgië en Schotland. [naar artikel]


7. Jeroen Meus maakt tv-programma in het buitenland: “Ik heb een passie voor dagelijkse kost, van waar ook ter wereld” (23/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Jeroen Meus (45) gaat zijn 'mosterd’ zoeken over de grens. In het nieuwe VRT-programma ‘De mosterd van Meus’ trekt de tv-kok naar het buitenland om op zoek te gaan naar lokale gerechten, nieuwe kooktechnieken én culinaire verhalen. [naar artikel]


8. ‘De mosterd van Meus’: Jeroen Meus doet je dromen van een reis naar Zweden en heerlijke kaneelbollen (05/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Jeroen Meus vertelt over ziekte van z'n broer in ‘Sergio over de grens’: “Hij rookt niet, drinkt niet, is super sportief en wordt ook getroffen” (03/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Morgen gaat het nieuwe VTM-programma ‘Sergio over de grens' van start. In de eerste aflevering trekt Jeroen Meus (43) samen met Sergio Herman (51) door Kroatië. Ze gaan niet alleen op zoek naar culinaire hoogstandjes, maar ze hebben ook openhartige gesprekken. Zo vertelt Jeroen onder meer over zijn onzekerheid na de faling met Würst en de gezondheidsproblemen van zijn broer. [naar artikel]


10. “Georges wil niet meer in 'Dagelijkse kost' komen”: Jeroen Meus al 21 jaar te zien op tv (12/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een vaste waarde op televisie én in de boekenkast: Jeroen Meus (45) roert al 13 jaar in de potten in ‘Dagelijkse Kost’ en brengt nu ook z’n 30ste kookboek uit. Maar Meus is zoveel boeken en afleveringen later een veranderd man: “Ik ben geëvolueerd. Als chef én mens.” Dat heeft alles te maken met zoontje Georges en het verlies van zijn broer, zo vertelt hij in ‘Primo’. [naar artikel]


11. “Magnifiek”: Jeroen Meus houdt het niet droog als hij nummer hoort opgedragen aan zijn broer (21/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

“Ik ging nochtans niet wenen”, sputtert Jeroen Meus (45) nog in muziekprogramma ‘Ik vraag het aan’. Maar Dana Winner zorgde er met haar versie van Cyndi Lauper’s ‘All Through the Night’ toch voor. Jeroen kent het nummer via zijn overleden broer Wim. [naar artikel]


12. Jeroen Meus over de laatste dagen met zijn broer Wim: “Ik sliep bij hem in het ziekenhuis, nam daar een douche en vertrok naar ‘Dagelijkse Kost’” (08/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

In de afsluitende aflevering van ‘Dagen zonder broer’, blikt Jeroen Meus terug op de laatste periode die hij doorbracht bij zijn broer Wim. Over hoe hij bij hem de wacht hield op palliatieve zorgen, maar ook over het moment waarop Wim het leven liet op oudejaarsavond. “Heel Gasthuisberg was omgeven door vuurwerk, het had een soort schoonheid.” [naar artikel]


13. GEZIEN? ‘Dagen zonder broer’: “De eerlijkheid van Jeroen Meus zorgt nu al voor de meest pakkende tv van ‘t jaar” (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

In de driedelige Eén-reeks ‘Dagen zonder broer’ onderzoekt Jeroen Meus (44) hoe hij moet omgaan met het verlies van z’n broer Wim, die eind 2021 stierf aan kanker. De tv-kok lucht z'n hart zonder gêne en gaat ook te rade bij rouwgenoten, die net als hem een zware mentale klap kregen. Aan emotie geen gebrek dus, maar kwam alles ook oprecht en integer over op tv? En was het eindresultaat niet te zwaarmoedig? De 91-jarige Maria zorgde in de eerste aflevering alvast voor een glimlach. “Ik zou graag nog eens een koe melken.” [naar artikel]


14. “Mijn keuze heeft ook de levens van mijn vrouw en zoon mee bepaald”: Jeroen Meus brengt 30ste kookboek uit (12/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een vaste waarde op televisie én in de boekenkast: Jeroen Meus (45) roert al 13 jaar in de potten in ‘Dagelijkse Kost’ en brengt nu ook z’n 30ste kookboek uit. Maar Meus is zoveel boeken en afleveringen later een veranderd man: “Ik ben geëvolueerd. Als chef én mens.” Dat heeft alles te maken met zoontje Georges en het verlies van zijn broer, zo vertelt hij in ‘Primo’. [naar artikel]


15. Jeroen Meus zoekt inspiratie bij 6 buitenlandse tv-chefs in 'De mosterd van Meus' (04/03/2024 - VRT NWS)

Televisiekok Jeroen Meus reist voor zijn nieuwe programma 'De mosterd van Meus' naar 6 buitenlandse televisiechefs, om inspiratie op te doen voor nieuwe 'Dagelijkse kost'-recepten. Van de gekende Zweedse balletjes tot verrassende kaas uit het onbekende Georgië: Meus verwerkt steeds meer internationale invloeden in onze 'Dagelijkse kost'. "Een simpele kotelet met wortelstoemp volstaat niet meer." [naar artikel]


16. Jeroen Meus vertelt over overleden broer in ‘Sergio over de grens’: “Ik heb geleerd dat ik een gevuld leven wil” (03/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Morgen gaat het nieuwe VTM-programma ‘Sergio over de grens' van start. In de eerste aflevering trekt Jeroen Meus (43) samen met Sergio Herman (51) door Kroatië. Ze gaan niet alleen op zoek naar culinaire hoogstandjes, maar ze hebben ook openhartige gesprekken. Zo vertelt Jeroen onder meer over zijn onzekerheid na de faling met Würst en de gezondheidsproblemen van zijn broer. [naar artikel]


17. Jeroen Meus praat over zieke broer in ‘Sergio Over De Grens’: “Ik heb geleerd dat het leven een lotto is” (03/01/2022 - Gazet van Antwerpen)

Dinsdag start bij VTM het nieuwe programma Sergio Over De Grens, waarin Sergio Herman een culinaire roadtrip maakt met een bekende gast. In de eerste aflevering is Jeroen Meus zijn reisgezel. De tv-kok heeft het onder meer over zijn broer, die op oudejaarsavond overleed. [naar artikel]


18. Jeroen Meus gaat voor 100 vegetarische recepten in nieuw kookboek ‘Groentekost’: “Met groenten kan je veel creatiever zijn dan met braadworst” (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

De ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus bestaat al sinds 2010 meestal uit een klassiek stukje vlees, een patatje en goed wat boter. Nu verrast hij met ‘Groentekost’, een volledig vegetarisch kookboek. “Toch zitten er al sinds week één groentegerechten tussen mijn recepten", vertelt Meus. “Van groentestoemp tot champignon-kaaskroketten, zo moeilijk is dat allemaal niet.” HLN Eten sprak de chef en deelt drie exclusieve recepten uit het boek. [naar artikel]


19. Sergio Herman neemt Jeroen Meus op sleeptouw voor emotionele trip door Kroatië (04/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Als topchef stond hij jarenlang aan zijn ‘stoof’, maar tegenwoordig heeft Sergio Herman de smaak van het reizen te pakken. Nadat Axel Daeseleire hem op sleeptouw nam in ‘Sergio & Axel: Van de Kaart’, neemt Herman nu zelf bekend volk mee op culinaire reis. In de eerste aflevering van‘Sergio over de grens’ trekt hij met Jeroen Meus naar Kroatië. “Lekker eten, prachtig land, mooi weer … dan komt er vanzelf een en ander los.” [naar artikel]


20. Jeroen Meus gaat veggie: “De eerste keer dat ik kikkererwten zag, wilde ik er enkel mee knikkeren” (26/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Een goei kotelet, in goe wa boter. Met boontjes. Ook gebakken in goe wa boter. Zo kennen we de ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus (44) al twaalf jaar. Geen koteletten in zijn nieuw boek Groentekost. Jeroen kookt vegetarisch. “Ik zou het kunnen, maar ik zal het nooit worden. Als ik zin heb in een steak, dan bak ik een steak.” [naar artikel]


21. Jeroen Meus worstelt met het overlijden van z’n broer: “Hij was chronisch ziek, ik heb chronisch verdriet” (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

De dood van z'n broer Wim eind vorig jaar heeft er zwaar ingehakt bij Jeroen Meus (44). Dat vertelde de kok woensdagavond in ‘De tafel van vier’. “Ik ben in therapie moeten gaan, ik zat compleet vast.” [naar artikel]


22. Jeroen Meus, tussen voorgerecht en hoofdschotel: “Sinds de dood van mijn broer is er een ander man in mij rechtgestaan” (10/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

‘t Wordt ‘hert’. Maar wel mals en zacht. Vergeef ons het grapje, maar het schetst perfect de sfeer op de set waar Jeroen Meus zijn veertiende ‘Nationale Kerstmenu’ klaarstoomt voor ‘Dagelijkse kost’. Jolig achter zijn vuren, ernstig in een kamertje erboven. Wij waren erbij en spraken hem over het overlijden van z'n broer, zoon Georges en de toekomst van ‘Dagelijkse kost’. “Ik ga dit programma geen tien jaar meer maken.” [naar artikel]


23. Jeroen Meus, tussen voorgerecht en hoofdschotel: “Ik ga ‘Dagelijkse kost’ geen tien jaar meer maken” (10/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

‘t Wordt ‘hert’. Maar wel mals en zacht. Vergeef ons het grapje, maar het schetst perfect de sfeer op de set waar Jeroen Meus zijn veertiende ‘Nationale Kerstmenu’ klaarstoomt voor ‘Dagelijkse kost’. Jolig achter zijn vuren, ernstig in een kamertje erboven. Wij waren erbij en spraken hem over het overlijden van z'n broer, zoon Georges en de toekomst van ‘Dagelijkse kost’. “Ik had graag wat meer kindjes gehad, maar daar besliste de natuur anders over.” [naar artikel]


24. Jeroen Meus over overlijden broer: “Hij was chronisch ziek, ik heb nu chronisch verdriet” (26/10/2022 - Gazet van Antwerpen)

Eind vorig jaar verloor Jeroen Meus zijn broer Wim. De man leed aan kanker en is 3,5 jaar ziek geweest. “We hebben altijd geloofd in een doorbraak”, vertelt de tv-kok in ‘De tafel van vier’. Maar dat mocht niet zijn. Het was een moeilijke periode voor Meus die er binnenkort een programma over maakt. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!