De korter wordende dagen doen ons verlangen naar gezelligheid én wat zoets. Een stapel pannenkoeken misschien, of wat dacht je van een knapperige wafel? Een Belgische trots, die je op deze adresjes ongetwijfeld zal smaken. Dit zijn dé beste adresjes om een wafel te eten. [naar artikel]
Het afgelopen jaar doorkruisten onze foodrecensenten samen met enkele Limburgse foodies onze provincie, op zoek naar de lekkerste gerechtjes van Limburg. Welk zaakje serveert de beste pannenkoek? En waar vind je de beste croque monsieur? Wij zetten de winnende adresjes op een rij. [naar artikel]
Waarom zou je een citytrip in het buitenland boeken wanneer er ook bij ons zoveel te beleven valt? De komende weken tippen we de beste adresjes in... [naar artikel]
Waarom zou je een citytrip in het buitenland boeken, wanneer er ook bij ons zoveel te beleven valt? De komende week tippen wij de beste adresjes in... [naar artikel]
Waarom zou je een citytrip in het buitenland boeken, wanneer er ook bij ons zoveel te beleven valt? De komende week tippen wij de beste adresjes in... [naar artikel]
Ze heten dan wel Brusselse wafels, maar aan onze kust vind je ze ook overal. Met een toef slagroom en wat poedersuiker alsof het lichtjes sneeuwde. Chocolatier Julius Persoone, rechterhand van zijn vader, zette zijn tanden in tien van die wafels. Veegde de slagroom uit zijn snorretje van in de Panne in tot Knokke, ontdekte een absolute topper, was één keer stomverbaasd – “steekt hij die wafel hier nu echt voor mijn ogen in de microgolf” – en werd zelfs aangevallen door een meeuw. “Jammer voor dat beest dat hij er net een van de slechtste wafels van onze kust uitpikte. ” [naar artikel]
Een goede pizza is het ultieme comfortfood en perfect om het weekend mee in te zetten. Maar waar in Vlaanderen eet je de lekkerste? Onze culinair journaliste tipt tien adresjes doorheen ons hele land waar je - letterlijk - duimen en vingers zal aflikken. Van zuurdesempizza’s tot pizza met pulled chicken: hier worden al je pizzacravings gestild. [naar artikel]
In Elen is zaterdagavond het wereldrecord wafels bakken verbroken. Driehonderd vrijwilligers bakten in 24 uur maar liefst 26.200 wafels. “Zelfs als we iedere inwoner van Dilsen-Stokkem er eentje geven, hebben we er nog 5.000 over.” [naar artikel]
Met drie personen in acht uur tienduizenden wafels bakken, je moet het maar eens proberen. In Arendonk doen ze het. Elke dag. Wafelbakkerij Eigenbak zag 66 jaar geleden het levenslicht en is in die tijd uitgegroeid tot een icoon. Van kleine bakkers tot grote supermarkten: allemaal willen ze de wafels in hun aanbod. [naar artikel]
Inspiratie nodig voor een volgende citytrip? Tallinn is een goed idee! We selecteerden alvast vijf leuke adresjes in de stad! Hotel Telegraaf Sinds 1878 vind je het prachtige gebouw van hotel Telegraaf terug in het centrum van Tallinn. Oorspronkelijk was het een bank maar in 1918, na de Eerste Wereldoorlog en met de onafhankelijkheid van […] The post 5 niet te missen adresjes in Tallinn appeared first on Business AM. [naar artikel]
Zeker in de vakantie moet een ‘zondeke’ af en toe kunnen. Daarom deze week: de beste plaatsen om wafels of pannenkoeken te verorberen van de stad. [naar artikel]
Er openen zowat dagelijks nieuwe winkels en culinaire adresjes in ons land die het bezoeken waard zijn. Omdat het er zoveel zijn, maakten wij een [naar artikel]
Iedereen kent ze wel: de wafels in witte kartonnen dozen die verkocht worden door de lokale sportclub, jeugdbeweging of school. Al twintig jaar worden ze in heel België verdeeld door het Mechelse bedrijf Bani Wafels, dat tijdens drukke periodes tot 2,5 miljoen wafels per maand verkoopt. [naar artikel]
Krijg jij ook het water in de mond van de geur van versgebakken wafels? Dan zijn deze afhaaladresjes iets voor jou. Af en toe een verwenmomentje: moet kunnen, toch? [naar artikel]
De lente is voorzichtig begonnen: het is droog en de zon is van de partij. Zin om er enkele dagen tussenuit te knijpen, maar niet om ver te reizen? De Belgische website Bijzondere Plekjes bundelt de beste adresjes voor een uitstapje in de voorjaarszon. [naar artikel]
Wie beter dan de West-Vlaamse chef Piet Huysentruyt (60) om ons de lekkerste adresjes te tippen? Nu ‘SOS Piet’ er weer op zit en zijn biografie én nieuw kookboek uit zijn, keert hij rustig terug naar Zuid-Afrika. Voor ons verklapt hij waar hij zelf het liefst gaat eten. Van Kopenhagen tot Chicago of het restaurant van zijn zoon. “Voor mij moet het niet poepchic zijn. Hoe normaler, hoe beter.” [naar artikel]
Radiopresentator Sven Ornelis (49) heeft zijn eigen foodblog én wijn. Zijn passie spreekt voor zich: hij kent de beste culinaire adresjes van ons land als zijn broekzak. Naast die vele restaurantbezoekjes tovert hij deze kerst toch zelf een feestmaal op tafel. Daarvoor weet hij de beste producten te scoren, en hij verklapt ons waar. [naar artikel]
Van Somalische oorlogsvluchteling tot een van de beste atleten van ons land. Bashir Abdi (31), de op één na snelste Europeaan ooit op de marathon, heeft een levensverhaal dat leest als een roman. “Ik vind het goed dat de Spelen uitgesteld zijn. Ik vind menselijkheid belangrijker dan sport.” [naar artikel]
Een groot stuk toert op een schoon bordje, met een bakske troost ernaast. Daar word je toch gewoon blij van? We geven je de lekkerste adresjes om eens goed zoet te doen. Met pannenkoeken, milkshakes, wafels en gebak. [naar artikel]
Voor fastfoodlovers is Limburg de place to be. Van poké bowls met kebabvlees tot wafels met tomaat en kaas: in onze provincie vind je het allemaal. Maar hoe lekker zijn zulke zotte snacks echt? Onze journalist deed de test. [naar artikel]
De leerlingen van 4 wetenschappen van het Inspirocollege in Houthalen, hebben dinsdag stapels wafels gebakken op een duurzame manier. De groene wafelenbak kadert in een project voor het vak CleanTech. “Alle energie wordt op een milieuvriendelijke manier opgewekt”, zegt leerkracht Wouter Hoebers, die het vak CleanTech onderwijst. De wafels worden aan 1 euro per stuk verkocht en er is keuze tussen groene en goudbruine wafels. Met de opbrengst wil de wetenschapsklas bomen laten planten op school. [naar artikel]
Bakerfgoed. Dat is wat Regula Ysewijn brengt in ‘Van wafel tot koek, gebak uit het hart van de Lage Landen voor alle feesten van het jaar’. In haar boek vind je recepten die teren op de rijke bakgeschiedenis van bij ons. Imponeer je gasten met krakelingen, wafels, of echte Hasseltse speculoos. [naar artikel]
Travel happy, travel light. Goodbye plaatst journaliste Lien De Ruyck voor elke editie voor dezelfde speelse uitdaging: aantonen dat hip... The post De beste adresjes voor een perfecte daguitstap naar Luik appeared first on Business AM. [naar artikel]
De beste trampolinespringers waren afgelopen weekend te gast in de Evenementenhal in Zonhoven. “Gymnasten van over het hele land kunnen via onze wedstrijd, al punten verzamelen voor het Vlaamse en Belgische kampioenschap”, vertelt Raf Rodiers van turnkring Olympia. En dus vlogen de salto’s en dubbelschroeven de hele dag door de zaal uit. “Voor Limburg was het vooral een sportieve en spannende strijd tussen Diepenbeek, Paal en Zonhoven. Zaterdag waren de negen- en tienjarige gymnasten te gast voor de Tumbling en Dubbele Mini Trampoline. Verschillende jongens en meisjes uit Paal, Diepenbeek en Zonhoven stonden na afloop op het ere-podium. [naar artikel]
In Elen in Dilsen-Stokkem heeft de ouderraad van basisschool De Twinkelaar een nieuw wereldrecord wafels bakken gevestigd. In 24 uur tijd bakten 300 medewerkers samen 26.200 wafels. Ze wilden de leerlingen tonen dat er in iedereen een wereldkampioen schuilt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.