Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

70 procent van voeding in supermarkt is (ultra)bewerkt: hoe herken je dat? 2 voedingsexperts leggen uit: “Zelfs brood is een probleem”

14/11/2022 - 13:50
"Fabriekseten of ultrabewerkte voeding: dokters en experten zien het liever niet te vaak op jouw menu staan. Toch is 70 procent van het supermarktaanbod sterkt bewerkte voeding volgens Foodwatch. Wat is bewerkt eten precies? En hoe herken je het? Voedingswetenschapper Christophe Matthys (KU Leuven) en diëtiste Sanne Mouha (UZA) geven concreet advies. “Zelfs een brood van de bakker bevat meer bewerkte ingrediënten dan je denkt.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. 70 procent van voeding in supermarkt is (ultra)bewerkt: hoe herken je dat? 2 voedingsexperts leggen uit: “Zelfs brood is een probleem” (14/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Fabriekseten of ultrabewerkte voeding: dokters en experten zien het liever niet te vaak op jouw menu staan. Toch is 70 procent van het supermarktaanbod sterkt bewerkte voeding volgens Foodwatch. Wat is bewerkt eten precies? En hoe herken je het? Voedingswetenschapper Christophe Matthys (KU Leuven) en diëtiste Sanne Mouha (UZA) geven concreet advies. “Zelfs een brood van de bakker bevat meer bewerkte ingrediënten dan je denkt.” [naar artikel]


2. 70 procent van voeding in supermarkt is (ultra)bewerkt: hoe herken je dat? 2 voedingsexperts vertellen: “Geven neigen om méér te eten” (14/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Fabriekseten of ultrabewerkte voeding: dokters en experten zien het liever niet te vaak op jouw menu staan. Toch is 70 procent van het supermarktaanbod sterkt bewerkte voeding volgens Foodwatch. Wat is bewerkt eten precies? En hoe herken je het? Voedingswetenschapper Christophe Matthys (KU Leuven) en diëtiste Sanne Mouha (UZA) geven concreet advies. “Zelfs een brood van de bakker bevat meer bewerkte ingrediënten dan je denkt.” [naar artikel]


3. “Daarom worden eieren in de supermarkt niet koel bewaard, maar doe je dat thuis best wél”: voedingsexperts scheiden 9 feiten van fabels (13/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Of je ze nu bij voorkeur zachtgekookt, gepocheerd of in een omelet eet: iedere Belg lust graag een eitje. Over dat populaire voedingsmiddel bestaan er echter ook veel misverstanden. Zo zouden bruine eieren gezonder zijn dan witte en is vooral de eierdooier slecht voor ons. Maar klopt dat wel? Levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere en VLAM scheiden op wereldeidag 9 feiten van fabels. “Als je ei er zo uitziet, bevat het een bacterie.” [naar artikel]


4. Gezonde voeding stuk duurder dan ultrabewerkt voedsel (09/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Belgen die gezond willen eten, betalen daarvoor een stuk meer dan voor ultrabewerkt voedsel, dat rijk is aan zout, suiker en vet. Dat blijkt vrijdag uit onderzoek van Sciensano. Het gezondheidsinstituut roept de Belgische autoriteiten op om onbewerkt voedsel financieel aantrekkelijker te maken. [naar artikel]


5. Ultrabewerkt voedsel verwoest onze gezondheid en de planeet (29/03/2022 - Knack)

Zwaar bewerkte voeding - denk aan snoep, chips, snacks en frisdrank - levert een steeds groter aandeel van ons dieet. Dat is niet alleen schadelijk voor onze gezondheid, maar ook voor de planeet, schrijven vier Australische voedingswetenschappers. Tijd om rigoureus te minderen met ultrabewerkt voedsel. [naar artikel]


6. Ja, er is een verband tussen veel ultrabewerkt voedsel eten en uw mentale gezondheid (10/05/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Deze dokter gaat de strijd aan met ultrabewerkt voedsel: ‘De enige functie van diepvriespizza’s is dat je ze koopt’ (15/08/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Is ultrabewerkt voedsel écht ongezond? ‘Totaal niet! Onbewerkt voedsel, dát is pas gevaarlijk’ (23/08/2023 - Humo)

[naar artikel]


9. Ultrabewerkt voedsel verhoogt risico op hartaanvallen en beroertes, blijkt uit nieuwe studie (28/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Het eten van ultrabewerkt voedsel verhoogt het risico op hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, hartaanvallen en beroertes significant. Dat blijkt uit twee nieuwe studies. [naar artikel]


10. Studies tonen dat ‘ultrabewerkt’ voedsel het risico verhoogt risico op hartaanvallen en beroertes, en dat gaat ook over eten waarvan jij denkt dat het gezond is (28/08/2023 - Het Nieuwsblad)

Het eten van ultrabewerkt voedsel verhoogt het risico op hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, hartaanvallen en beroertes significant. Dat blijkt uit twee nieuwe studies. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!