Fabriekseten of ultrabewerkte voeding: dokters en experten zien het liever niet te vaak op jouw menu staan. Toch is 70 procent van het supermarktaanbod sterkt bewerkte voeding volgens Foodwatch. Wat is bewerkt eten precies? En hoe herken je het? Voedingswetenschapper Christophe Matthys (KU Leuven) en diëtiste Sanne Mouha (UZA) geven concreet advies. “Zelfs een brood van de bakker bevat meer bewerkte ingrediënten dan je denkt.” [naar artikel]
Fabriekseten of ultrabewerkte voeding: dokters en experten zien het liever niet te vaak op jouw menu staan. Toch is 70 procent van het supermarktaanbod sterkt bewerkte voeding volgens Foodwatch. Wat is bewerkt eten precies? En hoe herken je het? Voedingswetenschapper Christophe Matthys (KU Leuven) en diëtiste Sanne Mouha (UZA) geven concreet advies. “Zelfs een brood van de bakker bevat meer bewerkte ingrediënten dan je denkt.” [naar artikel]
Of je ze nu bij voorkeur zachtgekookt, gepocheerd of in een omelet eet: iedere Belg lust graag een eitje. Over dat populaire voedingsmiddel bestaan er echter ook veel misverstanden. Zo zouden bruine eieren gezonder zijn dan witte en is vooral de eierdooier slecht voor ons. Maar klopt dat wel? Levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere en VLAM scheiden op wereldeidag 9 feiten van fabels. “Als je ei er zo uitziet, bevat het een bacterie.” [naar artikel]
Belgen die gezond willen eten, betalen daarvoor een stuk meer dan voor ultrabewerkt voedsel, dat rijk is aan zout, suiker en vet. Dat blijkt vrijdag uit onderzoek van Sciensano. Het gezondheidsinstituut roept de Belgische autoriteiten op om onbewerkt voedsel financieel aantrekkelijker te maken. [naar artikel]
Zwaar bewerkte voeding - denk aan snoep, chips, snacks en frisdrank - levert een steeds groter aandeel van ons dieet. Dat is niet alleen schadelijk voor onze gezondheid, maar ook voor de planeet, schrijven vier Australische voedingswetenschappers. Tijd om rigoureus te minderen met ultrabewerkt voedsel. [naar artikel]
Het eten van ultrabewerkt voedsel verhoogt het risico op hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, hartaanvallen en beroertes significant. Dat blijkt uit twee nieuwe studies. [naar artikel]
Het eten van ultrabewerkt voedsel verhoogt het risico op hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, hartaanvallen en beroertes significant. Dat blijkt uit twee nieuwe studies. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.