Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

“Daarom worden eieren in de supermarkt niet koel bewaard, maar doe je dat thuis best wél”: voedingsexperts scheiden 9 feiten van fabels

13/10/2023 - 08:01
"Of je ze nu bij voorkeur zachtgekookt, gepocheerd of in een omelet eet: iedere Belg lust graag een eitje. Over dat populaire voedingsmiddel bestaan er echter ook veel misverstanden. Zo zouden bruine eieren gezonder zijn dan witte en is vooral de eierdooier slecht voor ons. Maar klopt dat wel? Levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere en VLAM scheiden op wereldeidag 9 feiten van fabels. “Als je ei er zo uitziet, bevat het een bacterie.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. “Daarom worden eieren in de supermarkt niet koel bewaard, maar doe je dat thuis best wél”: voedingsexperts scheiden 9 feiten van fabels (13/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Of je ze nu bij voorkeur zachtgekookt, gepocheerd of in een omelet eet: iedere Belg lust graag een eitje. Over dat populaire voedingsmiddel bestaan er echter ook veel misverstanden. Zo zouden bruine eieren gezonder zijn dan witte en is vooral de eierdooier slecht voor ons. Maar klopt dat wel? Levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere en VLAM scheiden op wereldeidag 9 feiten van fabels. “Als je ei er zo uitziet, bevat het een bacterie.” [naar artikel]


2. Zijn eieren slecht voor de cholesterol? En zijn bruine eieren gezonder dan witte? Voedingsexperts scheiden 9 feiten van fabels over eieren (21/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Of je ze nu bij voorkeur zachtgekookt, gepocheerd of in een omelet eet: iedere Belg lust graag een eitje. Over dat populaire voedingsmiddel bestaan er ook veel misverstanden. Waar de ene gelooft dat élke dag een eitje eten gezond is, stelt de andere dat je er maximum zes per week ‘mag’. Levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere en VLAM scheiden negen feiten van fabels. “Een groene schijn in de eidooier kan je nog tegengaan.” [naar artikel]


3. Kan je een ei invriezen? En is één per dag gezond of te veel? Voedingsexperts scheiden 9 feiten van fabels (25/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Of je ze nu bij voorkeur zachtgekookt, gepocheerd of in een omelet eet: iedere Belg lust graag een eitje. Over dat populaire voedingsmiddel bestaan er ook veel misverstanden. Waar de ene gelooft dat élke dag een eitje eten gezond is, stelt de andere dat je er maximum zes per week ‘mag’. Levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere en VLAM scheiden negen feiten van fabels. “Een groene schijn in de eidooier kan je nog tegengaan.” [naar artikel]


4. ‘Verse groenten zijn altijd gezonder dan diepvries’ en ‘aardappelen maken je dik’: 2 voedingsexperts scheiden 6 feiten van fabels (25/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Van het laatste spectaculaire wonderdieet tot een baanbrekende studie over de impact van voeding op je gezondheid: elke dag heeft iemand wel iets nieuws te melden over gezonde voeding. Maar wat moet je daar nu allemaal van geloven? Diëtiste Sanne Mouha en voedingsprofessor Bruno De Meulenaer (UGent) helpen zes hardnekkige mythes de wereld uit. “Je lichaam heeft vet nodig om te kunnen functioneren, het is niét altijd slecht.” [naar artikel]


5. Drie liter water per dag en aardappelen maken dik: deze voedingsexperts scheiden zes feiten van fabels (26/07/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Zijn verse groenten gezonder dan diepvries? En maakt spinazie je sterk? Voedingsexperts scheiden 6 feiten van fabels (29/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Iedere dag hoor je wel een voedingsexpert verkondigen dat we voldoende groenten moeten eten. Maar is de ene soort gezonder dan de andere? Vermijd je beter groenten uit de diepvries, en krijg je van spinazie effectief meer spierballen? Een voedingsprofessor, diëtist en landbouweconoom scheiden zes feiten van fabels. “Het is een foute redenering dat seizoensgroenten altijd goedkoper zijn.” [naar artikel]


7. 70 procent van voeding in supermarkt is (ultra)bewerkt: hoe herken je dat? 2 voedingsexperts vertellen: “Geven neigen om méér te eten” (14/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Fabriekseten of ultrabewerkte voeding: dokters en experten zien het liever niet te vaak op jouw menu staan. Toch is 70 procent van het supermarktaanbod sterkt bewerkte voeding volgens Foodwatch. Wat is bewerkt eten precies? En hoe herken je het? Voedingswetenschapper Christophe Matthys (KU Leuven) en diëtiste Sanne Mouha (UZA) geven concreet advies. “Zelfs een brood van de bakker bevat meer bewerkte ingrediënten dan je denkt.” [naar artikel]


8. 70 procent van voeding in supermarkt is (ultra)bewerkt: hoe herken je dat? 2 voedingsexperts leggen uit: “Zelfs brood is een probleem” (14/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Fabriekseten of ultrabewerkte voeding: dokters en experten zien het liever niet te vaak op jouw menu staan. Toch is 70 procent van het supermarktaanbod sterkt bewerkte voeding volgens Foodwatch. Wat is bewerkt eten precies? En hoe herken je het? Voedingswetenschapper Christophe Matthys (KU Leuven) en diëtiste Sanne Mouha (UZA) geven concreet advies. “Zelfs een brood van de bakker bevat meer bewerkte ingrediënten dan je denkt.” [naar artikel]


9. Dit zijn de slechtste dieettips, volgens voedingsexperts (12/08/2017 - Het Laatste Nieuws)

"Eet nooit na 20u 's avonds" of "neem een kauwgom tegen de honger": als het op eten en diëten aankomt, heeft iedereen zijn eigen bizarre [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!