Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Actie voor ‘De Warmste Week’: koop de Hasseltse skyline ... in speculaas

24/11/2022 - 20:18
"In de lokettenzaal van het Hasseltse stadhuis is donderdag de skyline van Hasselt nagebouwd in speculaas. Een huzarenstukje van de bakkers van de Hasseltse Hotelschool met liefst 8.000 speculaasjes."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Actie voor ‘De Warmste Week’: koop de Hasseltse skyline ... in speculaas (24/11/2022 - Het Belang van Limburg)

In de lokettenzaal van het Hasseltse stadhuis is donderdag de skyline van Hasselt nagebouwd in speculaas. Een huzarenstukje van de bakkers van de Hasseltse Hotelschool met liefst 8.000 speculaasjes. [naar artikel]


2. Orde van de Hasseltse speculaas viert tiende kapittel (14/05/2017 - Het Belang van Limburg)

De orde van de Hasseltse speculaas vierde zaterdagnamiddag 13 mei zijn jaarlijkse kapitteluitreiking in aanwezigheid van minister Vandeput, burgemeester Vananroye en talrijke schepenen alsook de Confrérie van de Hasseltse Jenever, de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie uit Sint-Truiden en de Kortessemse Confrérie van het Haspengauws fruit en haar gastronomie uit Kortessem. [naar artikel]


3. Hoe het recept van echte Hasseltse speculaas geheim blijft: “Zelfs niet in een kluis” (02/12/2021 - Het Belang van Limburg)

Meer nog dan chocolade is speculaas het Sinterklaassnoepgoed bij uitstek. Waar komt die traditie vandaan? En wat maakt Hasseltse, euh, speculaas zo anders? Want speculoos zeg je nóóit. Goesting ging op pad en vond antwoorden. [naar artikel]


4. Hotelschool zet Hasseltse speculaas en asperges op tafel tijdens kookwedstrijd (29/04/2022 - Het Belang van Limburg)

De Hotelschool in Hasselt organiseert een kookwedstrijd waaraan tien verschillende hotelscholen deelnemen. De leerlingen werken in duo samen met iemand van een andere school. Zo moeten ze van nul beginnen en in een mum van tijd topgerechten presenteren aan een jury. Vooral lokale producten staan op het menu zoals Hasseltse speculaas en asperges. Via deze wedstrijd kunnen de chefs in spé tonen wat ze in hun mars hebben. [naar artikel]


5. Danny Vanderhoven toont ons zijn nieuwe restaurant met unieke blik op Hasseltse skyline (11/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Dit weekend opent chef-kok Danny Vanderhoven zijn pop-up restaurant in de Xior-studententoren op de PXL-campus. Het restaurant zal Eleven E heten. Naar de Elfde Liniestraat, en ook naar 11th Avenue in New York. Want het restaurant is helemaal ingericht volgens de Great Gatsby-stijl. En de grootste troef: aan tafel heb je een fantastisch uitzicht op de Hasseltse skyline. [naar artikel]


6. Warmterecords stapelen zich op wereldwijd: warmste dag, warmste maand en warmste oceaanwater (06/07/2023 - VRT NWS)

De wereldwijde warmterecords stapelen zich op. De temperatuur van de oceanen wereldwijd was nooit hoger in een junimaand, met onder meer een uitzonderlijke piek in het noorden van de Atlantische Oceaan. Ook wat de temperaturen betreft, werd juni een recordmaand. Nooit was de wereldwijde gemiddelde temperatuur hoger tijdens een junimaand dan dit jaar. Ook hier gaat om een onrustwekkende recordverbetering. Bovenop dat nieuws komen enkele recente wereldwijde dagrecords. We beleven de warmste week ooit op aarde - letterlijk. [naar artikel]


7. Erika (23) met speculaas eerste erkende ambachtsman in Vlaanderen (15/07/2016 - Het Belang van Limburg)

Speculaasbakker Erika Vanvuchelen (23) uit Grazen (Geetbets) heeft als eerste in Vlaanderen de nationale wettelijke erkenning van ambachtsman gekregen. Dat statuut wordt sinds 1 juni officieel door de Federale Overheidsdienst Economie toegekend als ondersteuning aan ambachtslui. Minister van Middenstand Willy Borsus kwam het getuigschrift officieel aan Erika overhandigen. [naar artikel]


8. Maaseikenaar leert Chinezen speculaas maken (07/12/2016 - Het Belang van Limburg)

Christoph Pouls, oud-leerling van de Hasseltse hotelschool, heeft vanmiddag leerlingen van het Guangdong Tourisme Institute – zeg maar de hotelschool van deze provincie van 105 miljoen mensen - Hasseltse speculaas leren maken. De Maaseikenaar staat al anderhalf jaar aan het hoofd van de keuken van het Sofitel. Ter gelegenheid van het bezoek van de Limburgse delegatie van het provinciebestuur trok hij opnieuw het klaslokaal in. [naar artikel]


9. Grazense speculaas vanaf nu ook te koop in Geetbets en Rummen (30/01/2017 - Het Belang van Limburg)

De Grazense speculaas, is voortaan niet alleen in Grazen te koop, maar ook in de andere deelgemeenten van Geetbets: Geetbets-centrum en Rummen. Zo worden die mee ambassadeur van het streekproduct van Grazen. [naar artikel]


10. Speculaas toetjes (23/06/2017 - Het Belang van Limburg)

De Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag is met haar 179.000 fans bekender dan Jeroen Meus op Insta-gram. Op de sociale netwerksite deelt ze onder de naam mutfaktayim_b klassieke en eigentijdse Turkse gerechten. Beyhan toont iedere vrijdag haar favoriete Turkse klassiekers ook in deze krant. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!