Waar de ene al zijn groenten en fruit schilt, zweert de andere bij de voedingsstoffen uit die schil. Wat is dan de beste en meest voedzame keuze? Hoe zit het met vruchten zoals een banaan of een kiwi waarvan de schil er niet bepaald smakelijk uitziet? En spelen pesticiden een rol in het antwoord? Voedingsexpert professor Bart Nicolai van de KU Leuven geeft voor eens en altijd duiding. [naar artikel]
Vroeger was alles beter: een uitspraak die je grootmoeder sowieso regelmatig aanhaalt. Geldt dat voor álles, ook voor wat we eten? “Groenten en fruit evolueren mee met de tijd doordat er voortdurend nieuwe rassen worden gekweekt", klinkt het bij professor Bart Nicolaï van KU Leuven. Als gevolg van die veranderingen hoor je regelmatig dat groenten en fruit vandaag minder vitaminen en mineralen zouden bevatten dan pakweg 50 jaar geleden, maar krijgen we écht minder voedingsstoffen binnen dan vroeger? [naar artikel]
Met hun zwierige blad, talrijke kleuren en wuivende pluimen zijn siergrassen nu de sterren van je tuin. Ze creëren een ware ‘Indian Summer’-sfeer, en laat september net een uitstekende maand zijn om ze te kiezen en te planten. Onze tuinexperte Laurence Machiels tipt de mooiste soorten. [naar artikel]
Een booster shot. Wie zou zoiets af en toe niet kunnen gebruiken: een portie energie die je meteen van alle vermoeidheid afhelpt. Model en styliste Griet Vanhees startte daarom begin dit jaar ‘The insight affair’ in Hasselt, een "medisch esthetische clinic". Sinds kort biedt ze vitamine-infusen aan: de vitamines B6 en B12 sijpelen dan via een naald rechtstreeks de bloedbaan binnen. [naar artikel]
Van aardappel tot zuurkool: boerin en kookboekenschrijfster Mari Maris weet echt met elke groente raad. Groentenkoningin of de Nederlandse Ottolenghi wordt ze dan ook soms genoemd. Uit haar nieuwste boek selecteerde ze enkele favorieten – natuurlijk! – tjokvol groenten. [naar artikel]
Een stijging van het CO2-gehalte door menselijke activiteit leidt ertoe dat basisproducten zoals rijst en graan minder voedingsstoffen bevatten. Dat kan tot gevolg hebben dat 175 miljoen mensen tegen 2050 een tekort aan zink ontwikkelen, en 122 miljoen mensen een tekort aan proteïne. [naar artikel]
Geschreven met input van online vitamineshop Flinndal Wortelen zijn misschien het meest bekende voedsel om je ogen gezond te houden. Maar er zijn nog heel wat andere voedingsmiddelen en -stoffen die zelfs belangrijker kunnen zijn om je gezichtsvermogen scherp te houden naarmate je ouder wordt. Vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen zijn onmisbaar om je gezichtsvermogen … The post Essentiële voedingsstoffen voor je ogen appeared first on Express. [naar artikel]
“De pizza is een van de oudste producten uit het Mediterraanse dieet, en is een bron van gevarieerde voedingsstoffen.” Met dat argument heeft de... [naar artikel]
Voeding heeft mogelijk een invloed op het ziekteverloop bij een coronabesmetting. Een team onderzoekers van de UGent ontdekte namelijk dat de kans op zware ziekte en overlijden een pak groter wordt bij patiënten met een tekort aan zink en selenium, twee stoffen die een belangrijke rol spelen in ons immuunsysteem. “Artsen hebben te weinig aandacht voor die elementen.” [naar artikel]
Voeding heeft mogelijk een invloed op het ziekteverloop bij een coronabesmetting. Een team onderzoekers van de UGent ontdekte namelijk dat de kans op zware ziekte en overlijden een pak groter wordt bij patiënten met een tekort aan zink en selenium, twee stoffen die een belangrijke rol spelen in ons immuunsysteem. “Artsen hebben te weinig aandacht voor die elementen.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.