Een stijging van het CO2-gehalte door menselijke activiteit leidt ertoe dat basisproducten zoals rijst en graan minder voedingsstoffen bevatten. Dat kan tot gevolg hebben dat 175 miljoen mensen tegen 2050 een tekort aan zink ontwikkelen, en 122 miljoen mensen een tekort aan proteïne. [naar artikel]
Kies jij voor je baby een kant-en-klaar groente- en fruitpapje of een versgemaakte versie? Volgens een recent onderzoek van Test Aankoop bevat de kant-en-klare optie niet de juiste voedingsstoffen die een baby tussen 6 en 12 maanden oud nodig heeft. Kinderdiëtiste Wendy Willems legt uit wat er absoluut in moet zitten en waar je best op let in de ingrediëntenlijst per leeftijd. “Koop zeker nooit een potje voor een leeftijdscategorie hoger.” [naar artikel]
‘Als je elke dag een ei eet, heb je geen supplementen meer nodig’, zo lazen we in Amayzine. Eieren bevatten inderdaad heel wat belangrijke voedingsstoffen, maar zijn ook geen ‘wondermiddel’ dat een ongezond voedingspatroon compenseert. We beoordelen de stelling als eerder waar. The post Factcheck: ja, eieren bevatten veel gezonde voedingsstoffen appeared first on Knack. [naar artikel]
Verse groenten of de diepvriesvariant: welke keuze is het beste voor jou én je portemonnee? We vroegen het aan diëtiste Sanne Mouha en vergeleken de prijzen van zes verschillende groenten in zeven verschillende supermarkten. Wat blijkt? Het hangt sterk af van wat en waar je koopt. [naar artikel]
Wie af en toe rijst op het menu zet, krijgt waarschijnlijk een dosis arseen binnen. Dat is niet niéuw, maar Testaankoop analyseerde de meest recente Europese studies om te zien hoe groot het probleem op dit moment is. Daarvoor bekeken ze meer dan 200 producten op basis van rijst en granen. Hoe schadelijk is arseen? Welke rijstsoort bevat het meest ervan? En zijn er trucjes om de hoeveelheid ervan te beperken? Toxicoloog Jan Tytgat legt uit. [naar artikel]
Rijst is al lang niet meer alleen populair in Azië. Ook bij ons is het de afgelopen jaren steeds meer een basisingrediënt in de voorraadkast geworden. Maar is dat echt zo gezond? Bevatten rijst en kookbuiltjes schadelijke stoffen? En klopt het dat je rijst beter niet opnieuw opwarmt? Toxicoloog Jan Tytgat, diëtiste Sanne Mouha én de Aziatische sterrenchef Dokkoon Kapueak geven zeven antwoorden. “Rijst kan een dikmaker zijn, maar alleen als je hier geen rekening mee houdt.” [naar artikel]
Rijst is al lang niet meer alleen populair in Azië. Ook bij ons is het de afgelopen jaren steeds meer een basisingrediënt in de voorraadkast geworden. Maar is dat echt zo gezond? Bevatten rijst en kookbuiltjes schadelijke stoffen? En klopt het dat je rijst beter niet opnieuw opwarmt? Toxicoloog Jan Tytgat, diëtiste Sanne Mouha én de Aziatische sterrenchef Dokkoon Kapueak geven zeven antwoorden. “Rijst kan een dikmaker zijn, maar alleen als je hier geen rekening mee houdt.” [naar artikel]
Met hun zwierige blad, talrijke kleuren en wuivende pluimen zijn siergrassen nu de sterren van je tuin. Ze creëren een ware ‘Indian Summer’-sfeer, en laat september net een uitstekende maand zijn om ze te kiezen en te planten. Onze tuinexperte Laurence Machiels tipt de mooiste soorten. [naar artikel]
Hebt u een grotere kans op ijzertekort als u minder vlees eet? En hoe neemt u efficiënt voedingsstoffen op die in vlees zitten, zonder het te eten? The post Missen we belangrijke voedingsstoffen door geen of minder vlees te eten? appeared first on Knack. [naar artikel]
‘s Ochtends snel een boterham met choco naar binnen werken en fruitsap achteroverslaan, herkenbaar? De rest van de ochtend heb je koffie nodig om wakker te blijven. En je lunch? Daar kijk je al naar uit vanaf 10 uur. Zo moet het dus níet. HLN-chef Sandra Bekkari vertelt hoe je van de suikerrollercoaster afstapt en met welke vier voedingsstoffen jij het ideale ontbijt maakt. Ze deelt ook drie gezonde ontbijtrecepten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.