De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

European Film Awards: ‘Triangle of Sadness’ laat geen kruimel over voor ‘Close’

De Morgen

11/12/2022 - 07:27


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Zweedse satire ‘Triangle of Sadness’ wint Europese Oscars, ‘Close’ grijpt naast de prijzen (11/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De zwarte komedie ‘Triangle of Sadness’ van de Zweedse cineast Ruben Östlund harkte zaterdagavond alle belangrijke European Film Awards binnen. Het Belgische drama ‘Close’ van Lukas Dhont viel buiten prijzen. Ook de Nederlandse productie ‘Knor’ van Mascha Halberstad gaat met lege handen naar huis.
  [naar artikel]
 2. ‘Triangle of Sadness’ komt als winnaar uit de bus, Lukas Dhont met lege handen naar huis op European Film Awards (11/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De tragikomedie ‘Triangle of Sadness’ van Ruben Östlund is als grote winnaar uit de bus gekomen bij de uitreiking van de 35ste European Film Awards in het IJslandse Reykjavik. De film was genomineerd voor vier prijzen en won in alle categorieën, die voor beste film, beste regie, beste scenario én beste acteur.
  [naar artikel]
 3. "Triangle of sadness" grote winnaar van de European Film Awards, "Close" valt buiten de prijzen (11/12/2022 - VRT NWS)
  De satirische film “Triangle of sadness” van de Zweedse regisseur Ruben Östlund, winnaar van de Gouden Palm in Cannes, is in Reykjavik bekroond met vier European Film Awards. Het Belgische adolescentendrama "Close", vier maal genomineerd, greep naast de prijzen.
  [naar artikel]
 4. ‘Close’ van Lukas Dhont vier keer genomineerd voor European Film Awards (08/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De film ‘Close’ is genomineerd voor vier European Film Awards. Dat heeft de European Film Academy dinsdag bekendgemaakt. De film van Lukas Dhont is genomineerd in de categorieën Beste Film, Beste Regie, Beste Acteerprestatie (voor Eden Dambrine) en Beste Scenario. Eerder werd de film ook al genomineerd voor de European University Film Award.
  [naar artikel]
 5. Dé subversieve satires van 2022: ‘Triangle of Sadness’ en ‘Glass Onion’ (02/01/2023 - De Wereld Morgen)
  Veel komedies leverde het afgelopen jaar niet op maar twee markante films verrasten met subversieve humor. Gouden Palm ‘Triangle of Sadness’ van Ruben Östlund en Rian Johnsons Netflix-prestigeproject ‘Glass Onion: A Knives Out Mystery’ fileren op satirische wijze het kapitalistische systeem en de technologische utopie. De filmmakers aarzelen niet om ‘over the top’ te gaan en hun metaforen zijn zelden subtiel. Maar de vlijmscherpe kritiek is verfrissend in een filmlandschap waar naast middelmatigheid vooral conformisme heerst. The post Dé subversieve satires van 2022: ‘Triangle of Sadness’ en ‘Glass Onion’ appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 6. Lukas Dhont wint met ‘Close’ de ‘Grand Prix’ op het filmfestival van Cannes, ook andere landgenoten vallen in de prijzen (28/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Lukas Dhont (31) heeft zaterdagavond op het 75ste filmfestival van Cannes de ‘Grand Prix’ gewonnen, met zijn nieuwste film ‘Close’. De Gouden Palm ging naar de Zweedse regisseur Ruben Östlund voor zijn film “Triangle of Sadness”. Ook andere landgenoten vallen in de prijzen: ‘Le otto montagne’ van Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch wint de juryprijs, en de broers Dardenne krijgen een speciale prijs voor ‘Tori et Lokita’.
  [naar artikel]
 7. Doodsoorzaak ‘Triangle of Sadness’-actrice Charlbi Dean bekend (23/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Eind augustus overleed onverwachts de 32-jarige Zuid-Afrikaanse actrice Charlbi Dean, eerder dit jaar nog te zien in Gouden Palm-winnaar ‘Triangle of Sadness’. Er werd gesproken over een ‘plotse, onverwachte ziekte’. Meer was er niet geweten, tot nu. Een medische onderzoeker uit New York stond ‘People’ te woord en wat bleek? Ze overleed aan een bacteriële sepsis, ook wel bloedvergiftiging genoemd.
  [naar artikel]
 8. 'Triangle of Sadness' zet sociale hiërarchie op zijn kop (27/09/2022 - De Tijd)
  14:54 Wat als je sociale status plots niet meer van tel is? In zijn nieuwe satire ‘Triangle of Sadness’ zet de Zweedse regisseur Ruben Östlund de machtsverhoudingen tussen rijk en arm op hun kop. Goed voor ...
  [naar artikel]
 9. Actrice Charlbi Dean (32) uit Gouden Palm-winnaar ‘Triangle of Sadness’ plots overleden (31/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Zuid-Afrikaanse actrice Charlbi Dean, eerder dit jaar nog te zien in Gouden Palm-winnaar ‘Triangle of Sadness’, is maandag plots overleden in New York. Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving door TMZ en Deadline. Ze werd 32. Ze zou overleden zijn in het ziekenhuis na een ‘plotse, onverwachte ziekte’.
  [naar artikel]
 10. Gouden Palm-winnaar ‘Triangle of Sadness’: fotomodellen, een storm en véél braken (28/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Meestal valt er weinig te lachen met een Gouden Palm-winnaar. Triangle of Sadness zal flink wat lachsalvo’s sorteren en zelfs herinneringen oproepen aan een beroemde Monty Python-scène.
  [naar artikel]
 11. Actrice Charlbi Dean (32) uit Gouden Palmwinnaar "Triangle of sadness" plots overleden (31/08/2022 - VRT NWS)
  Charlbi Dean, de ster uit de film "Triangle of sadness", is overleden in een ziekenhuis in New York. "Ze is gestorven aan een heel plotse en onverwachte ziekte", laat haar woordvoerder weten. Dean is 32 geworden. Ze won in mei nog de prestigieuze Gouden Palm in Cannes met "Triangle of sadness".
  [naar artikel]
 12. ‘Close’ van Lukas Dhont is bekroond tot ‘beste internationale film’ op National Board of Review Awards (09/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De film ‘Close’, van regisseur Lukas Dhont (31), blijft wereldwijd scoren. De prent ging eerder al aan de haal met onder meer de ‘Grand Prix du Jury’ in Cannes. Maar de Belgische film is nu ook door de National Board of Review (NBR) bekroond tot ‘beste internationale film’.
  [naar artikel]
 13. Geen European Film Award voor broers Dardenne (09/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het Spaanse Sevilla zijn zaterdag de nominaties bekendgemaakt voor de European Film Awards (EFA). De Belgische film ‘Le jeune Ahmed’ van...
  [naar artikel]
 14. Geen prijs voor Belgische ‘Close’ op comeback van de Golden Globes (11/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  De film ‘Close’ van de Belgische regisseur Lukas Dhont heeft geen Golden Globe gewonnen. De award voor Beste niet-Engelstalige film ging naar de Argentijnse film ‘Argentina, 1985’. Na twee jaar in mineur waren de belangrijke film- en tv-prijzen terug in volle glorie voor hun tachtigste editie. ‘The Fabelmans’ (drama) en ‘The Banshees of Inisherin’ (komedie) wonnen de prijzen voor de beste films.
  [naar artikel]
 15. Vlaamse kortfilm ‘My Uncle Tudor’ wint European Short Film Award (12/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse korte documentaire ‘My Uncle Tudor (Nanu Tudor)’ is zaterdag uitgeroepen tot Beste Europese Kortfilm op de European Film Awards. De grote winnaar van de avond was de film ‘Quo Vadis, Aida?’, waarin onze landgenoot Johan Heldenbergh meespeelt.
  [naar artikel]
 16. ‘Girl’ heeft drie nominaties voor European Film Awards, waaronder beste film en beste hoofdrolspeler (10/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Girl’, het Vlaamse speelfilmdebuut van Lukas Dhont, is genomineerd voor de European Film Award voor ‘beste film’. Daarnaast maakt hoofdrolspeler...
  [naar artikel]
 17. Geen prijzen voor Belgische coproducties op European Film Awards in Berlijn (10/12/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Hoewel drie Belgische coproducties genomineerd waren, ging ons land zaterdag met lege handen naar huis op de 36ste ceremonie van de European Film Awards, die dit jaar plaatsvonden in Berlijn. Grote winnaar was het Franse drama ‘Anatomie d’une chute’ van Justine Triet, dat zes prijzen in de wacht sleepte.
  [naar artikel]
 18. “Close” van Lukas Dhont genomineerd voor vier European film Awards (08/11/2022 - VRT NWS)
  De film “Close” van de Belgische regisseur Lukas Dhont is genomineerd voor vier European Film Awards. Dat heeft de European Film Acadamy bekendgemaakt. "Close" is de Belgische inzending voor de Oscars en won in mei de Grand Prix du Jury op het filmfestival in Cannes.
  [naar artikel]
 19. Oscar lonkt voor ‘Close’ van Lukas Dhont: is bekroond tot beste internationale film op National Board of Review Awards (09/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De film ‘Close’ van regisseur Lukas Dhont (31) blijft wereldwijd scoren. De prent ging eerder al aan de haal met onder meer de Grand Prix du Jury in Cannes, en de Belgische film is nu ook door de National Board of Review (NBR) bekroond tot beste internationale film. Deze prijs zou wel eens een belangrijk signaal kunnen zijn voor de Oscars, of Academy Awards, in maart 2023.
  [naar artikel]
 20. Belgische inzending ‘Girl’ grijpt naast publieksprijs op European Film Awards (08/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische film ‘Girl’ is niet in de prijzen gevallen op de 32ste European Film Awards in Berlijn. De prent maakte kans op de publieksprijs, maar...
  [naar artikel]
 21. Lukas Dhont wint ‘Grand Prix’ op festival van Cannes, ook Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch vallen in de prijzen (28/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Close’ van Lukas Dhont heeft de Grand Prix gewonnen op het filmfestival van Cannes, de zogenaamde zilveren medaille. Eerder ging ‘Le Otto Montagne’ van Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch met de juryprijs aan de haal en kregen de broers Dardenne een speciale award naar aanleiding van de 75ste editie van het filmfeest. De hoofdprijs - de Gouden Palm - ging echter naar ‘Triangle Of Sadness’ van de Zweedse regisseur Ruben Östlund.
  [naar artikel]
 22. Helaas, geen Oscar voor ‘Close’ van Lukas Dhont: “Dit geeft ons een reden om het nog eens te doen en hem dan wel te winnen” (13/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Jammer maar helaas, ‘Close’, de Belgische Oscarinzending, mocht vanavond geen beeldje ontvangen tijdens de 95ste Oscarceremonie. In plaats daarvan ging de Duitse film ‘All Quiet On The Western Front’ met de felbegeerde prijs voor Beste Internationale Film aan de haal.
  [naar artikel]
 23. Helaas, geen Oscar voor ‘Close’ van Lukas Dhont: “We doen het gewoon nog eens en winnen dan wél” (13/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Jammer maar helaas, ‘Close’, de Belgische Oscarinzending, mocht vanavond geen beeldje ontvangen tijdens de 95ste Oscarceremonie. In plaats daarvan ging de Duitse film ‘All Quiet On The Western Front’ met de felbegeerde prijs voor Beste Internationale Film aan de haal.
  [naar artikel]
 24. Helaas, geen Oscar voor ‘Close’ van Lukas Dhont: Duits oorlogsdrama gaat met de prijs lopen (13/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Jammer maar helaas, ‘Close’, de Belgische Oscarinzending, mocht vanavond geen beeldje ontvangen tijdens de 95ste Oscarceremonie. In plaats daarvan ging de Duitse film ‘All Quiet On The Western Front’ met de felbegeerde prijs voor Beste Internationale Film aan de haal.
  [naar artikel]
 25. Helaas, geen Oscar voor ‘Close’ van Lukas Dhont (13/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Jammer maar helaas, ‘Close’, de Belgische Oscarinzending, mocht vanavond geen beeldje ontvangen tijdens de 95ste Oscarceremonie. In plaats daarvan ging de Duitse film ‘All Quiet On The Western Front’ met de felbegeerde prijs aan de haal.
  [naar artikel]
 26. Geen César voor Close van Lukas Dhont (24/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De film ‘Close’ van regisseur Lukas Dhont (31) heeft geen César gewonnen tijdens de nationale filmprijzen van Frankrijk. De Spaanse ‘Las Bestias’ heeft de prijs voor de categorie ‘beste buitenlandse film' - de categorie waarvoor Close genomineerd was - in de wacht gesleept.
  [naar artikel]
 27. Zuid-Afrikaanse actrice Charlbi Dean (32) uit Gouden Palm-winnaar ‘Triangle of Sadness’ plots overleden (31/08/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 28. ‘Close’ genomineerd voor Golden Globe ‘Beste niet-Engelstalige film’ (12/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Lukas Dhont mag voor de tweede keer in zijn carrière een Golden Globe-nominatie op zijn conto schrijven. Na eerder al ‘Girl’ (2018) is nu ook zijn nieuwste film ‘Close’ genomineerd in de categorie ‘Beste film (niet-Engelstalig)’.
  [naar artikel]
 29. ‘Close’ genomineerd voor Golden Globe ‘Beste niet-Engelstalige film’ (12/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Lukas Dhont mag voor de tweede keer in zijn carrière een Golden Globe-nominatie op zijn conto schrijven. Na eerder al ‘Girl’ (2018) is nu ook zijn nieuwste film ‘Close’ genomineerd in de categorie ‘Beste film (niet-Engelstalig)’.
  [naar artikel]
 30. “Ik ben hier omdat ik zwart ben”, pianist zwaar onder vuur en ‘Close’ die naast de prijzen grijpt: dit waren de Golden Globes (11/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De film ‘Close’, van de Belgische regisseur Lukas Dhont, heeft geen Golden Globe gewonnen. De award voor Beste niet-Engelstalige film ging naar het Argentijnse ‘Argentina, 1985’. Na twee jaar in mineur waren de belangrijke film- en tv-prijzen terug in volle glorie voor hun tachtigste editie, ‘The Fabelmans’ (drama) en ‘The Banshees of Inisherin’ (komedie) wonnen de prijzen voor de beste films. Maar vooral de pianist viel in de kijker.
  [naar artikel]
 31. ‘Girl’ van Lukas Dhont bekroond tot Europese ontdekking van het jaar op European Film Awards (15/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Girl’, de debuutlangspeelfilm van Lukas Dhont, heeft vanavond de prijs van de beste Europese debuutfilm gewonnen op de European Film Awards...
  [naar artikel]
 32. Maakt ‘Close’ kans om te winnen? En wie zijn de andere topfavorieten? Álles wat je moet weten over de Oscars die vannacht plaatsvinden (12/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zondagnacht (Belgische tijd) worden in Hollywood voor de 95e keer de Academy Awards of Oscars uitgereikt. De awardshow heeft dit jaar een Belgisch randje: ‘Close’ van Lukas Dhont is genomineerd voor de Oscar voor beste internationale film. In die categorie neemt de Gentse filmmaker het op tegen ‘All Quiet on the Western Front’ (‘Im Westen nichts Neues’), het Duitse oorlogsdrama dat kans maakt op negen Oscars. Enkel de sciencefictionfilm ‘Everything Everywhere All at Once’ doet het met elf nominaties in tien categorieën beter.
  [naar artikel]
 33. Lukas Dhont gaat naar de Oscars: ‘Close’ haalt nominatie binnen in categorie ‘Beste buitenlandse film’ (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het is Lukas Dhont (31) gelukt om een Oscarnominatie in de wacht te slepen. Zijn tweede langspeler ‘Close’ maakt kans op een beeldje in de categorie ‘Beste buitenlandse film’.
  [naar artikel]
 34. Geen César voor Close van Lukas Dhont, prijs voor 'beste buitenlandse film' gaat naar Spaanse 'Las Bestias’ (24/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De film ‘Close’ van regisseur Lukas Dhont (31) heeft geen César gewonnen tijdens de nationale filmprijzen van Frankrijk. De Spaanse ‘Las Bestias’ heeft de prijs voor de categorie ‘beste buitenlandse film' - de categorie waarvoor Close genomineerd was - in de wacht gesleept.
  [naar artikel]
 35. Na het succes van ‘Girl’ en ‘Close’ lonkt Lukas Dhont niet naar Amerika: “Ik kan hier veel comfortabeler werken” (14/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De zenuwen bij Lukas Dhont staan strak gespannen, want zeer binnenkort lost hij zijn tweede langspeelfilm op het Belgische publiek. Na het internationale succes van z’n debuut ‘Girl’ zijn de verwachtingen voor ‘Close’ nog hoger. De film sleepte op het festival van Cannes ook al de Grand Prix (oftewel de zilveren medaille) in de wacht. Showbits blikt met Lukas Dhont al eens vooruit naar het Film Fest Gent waar ‘Close’ op 11 oktober in première gaat.
  [naar artikel]
 36. Film van de Week: Gouden Palm-winnaar "Triangle of sadness" met recent overleden hoofdrolspeelster Charlbi Dean (28/09/2022 - VRT NWS)
  Op het filmfestival van Cannes kaapte de nieuwe film van de Zweedse regisseur Ruben Östlund verrassend de hoofdprijs weg, voor de neus van drie Belgische kanshebbers. "Triangle of sadness" is een groteske sociale satire voor mensen met een sterke maag. Maar er hangt een sluier van verdriet over de release: vier maanden na Cannes, waar VRT NWS nog met haar sprak, overleed hoofdrolspeelster Charlbi Dean.
  [naar artikel]
 37. De blockbuster versus de Oscar-film: de Ensors beloven nek-aan-nekrace tussen ‘Zillion’ en ‘Close’ (06/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Een schok is het niet, straf des te meer. Met elk veertien nominaties zijn ‘Zillion’ en ‘Close’ straks de grote rivalen op het Gala van de Ensors. Zo eindigt het succesjaar van de Vlaamse cinema met een clash der titanen. Of zorgen Adil, Bilall en een onverwacht tv-succes alsnog voor de verrassing?
  [naar artikel]
 38. Vlaams record voor ‘Close’ van Lukas Dhont: tien nominaties op Les Magritte du Cinéma (10/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De film ‘Close’ van regisseur Lukas Dhont (31) rijgt de ene nominatie na de andere binnen. De euforie was al groot toen bleek dat de langspeelfilm kans maakt op de Oscar voor ‘Beste buitenlandse film’, maar nu is de prent ook nog eens de meest genomineerde film voor Les Magritte du Cinéma, de belangrijkste Franstalige filmprijzen in België.
  [naar artikel]
 39. Remake van 'Clan' bekroond tot grote winnaar op Ierse Film & Televisie Awards (09/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Bad Sisters’, de internationale remake van de VTM-reeks ‘Clan’, blijft wereldwijd scoren. Na eerder nominaties binnen te halen voor de BAFTA’s en de Critics Choice Awards, wist de serie zich te bekronen tot dé grote winnaar op de Irish Film & TV Awards (IFTA’s), oftewel de Ierse Film & Televisie Awards. De reeks verzilverde maar liefst vier nominaties.
  [naar artikel]
 40. ‘Close’ genomineerd voor een British Independent Film Award (05/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  ‘Close’, de nieuwe film van Lukas Dhondt, blijft in de smaak vallen. Nu maakt de prent ook kans op een British Independent Film Award.
  [naar artikel]
 41. ‘Close’ van Lukas Dhont haalt kaap van 300.000 bezoekers (04/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Close’, de tweede langspeler van Lukas Dhont (31), lokte al 300.000 kijklustigen naar de Belgische cinemazalen. De film doet het zelfs iets beter dan ‘Girl’, het debuut van de Gentenaar.
  [naar artikel]
 42. Nieuw hoofdstuk in succesverhaal van ‘De acht bergen’: film bekroond met belangrijkste Italiaanse prijs (11/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  ‘De acht bergen’, de film van Felix Van Groeningen (45) en Charlotte Vandermeersch (39), wonnen meerdere awards tijdens de uitreiking van de 68ste Italiaanse ‘David di Donatello’-filmprijzen in Rome, met als mooiste erkenning: ‘Beste Film’.
  [naar artikel]
 43. Al meer dan 68.000 bioscoopbezoekers voor Belgische Oscarinzending ‘Close’ (09/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe film ‘Close’ van regisseur Lukas Dhont doet het ook in de bioscoop goed. De prent kon al 68.797 bezoekers naar de bioscoopzalen lokken.
  [naar artikel]
 44. RECENSIE. ‘Close’: “XINK heeft ongelijk: een vriendschapsband kan wél stuk” (01/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een plejade aan prijzen. Verkocht aan meer dan honderd landen. De Belgische Oscarinzending. Als er één film is die niet op uw must see lijstje mag ontbreken, lijkt het ‘Close’ wel. Maar is de prent van regisseur Lukas Dhont die hype écht waard? Kort gezegd: ja. Dit is een film die zelfs de meest ongevoelige hark laat stilstaan bij de kwetsbaarheid van het leven.
  [naar artikel]
 45. Lukas Dhont grijpt naast Oscar, maar is toch trots: “Alles aan gedaan om ‘Close’ zo ver mogelijk te laten geraken” (13/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  ‘Close’ van Lukas Dhont heeft zondagavond geen Oscar gewonnen, maar regisseur Dhont is naar eigen zeggen toch “supertrots” op zijn team. “We hebben de Oscar jammer genoeg niet gewonnen, maar we hebben er wel alles aan gedaan, alles gegeven om ‘Close’ zo ver mogelijk te laten geraken”, zei Dhont na afloop van de 95ste Academy Awards in Hollywood. De Oscar voor beste internationale film ging naar het Duitse oorlogsdrama ‘All Quiet on the Western Front’.
  [naar artikel]
 46. Na Oscarnominatie: ‘Close’ van Lukas Dhont ook genomineerd voor Franse filmprijs César (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De film ‘Close’ van regisseur Lukas Dhont (31) rijgt de ene nominatie na de andere binnen. De euforie was groot gisteren toen bleek dat de langspeelfilm kans maakt op de Oscar in de categorie ‘Beste buitenlandse film’. Maar er is meer goed nieuws. De prent is nu ook genomineerd voor de Césars, de filmprijzen van Frankrijk.
  [naar artikel]
 47. LIVE. Sleept Lukas Dhont met ‘Close’ zijn eerste Oscar in de wacht? (12/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Zondagnacht worden in Hollywood voor de 95ste keer de Academy Awards uitgereikt. De awardshow heeft dit jaar een Belgisch randje: ‘Close’ van Lukas Dhont is genomineerd voor de Oscar voor beste internationale film. In totaal zijn er 23 Oscars te winnen. Volg al het nieuws hier live!
  [naar artikel]
 48. ‘Zillion’ en ‘Onze natuur’ zorgden voor historisch filmjaar met 1,8 miljoen bioscoopgangers (20/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  2022 was een historisch jaar voor de Vlaamse film. Titels van eigen bodem lokten in totaal 1,8 miljoen mensen naar de bioscoop. Al is dat cijfer vooral de verdienste van de succesfilms ‘Zillion’, ‘Onze natuur: de film’ en ‘Close’.
  [naar artikel]
 49. LIVE. Sleept Lukas Dhont met ‘Close’ zijn eerste Oscar in de wacht? (13/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Zondagnacht worden in Hollywood voor de 95ste keer de Academy Awards uitgereikt. De awardshow heeft dit jaar een Belgisch randje: ‘Close’ van Lukas Dhont is genomineerd voor de Oscar voor beste internationale film. In totaal zijn er 23 Oscars te winnen. Volg alle nieuws hier live!
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy