Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Het kost amper 16 euro, en de smaak is onbetaalbaar: sterrenchef kookt een goedkoop kerstdiner

17/12/2022 - 19:33
"Het wordt een kerstfeest waarbij we nooit zo hard op de kleintjes hebben gelet. Maar laat dat geen reden zijn om niet goed te feesten. Tweesterrenchef Filip Claeys van De Jonkman in Brugge stelde voor ons een kerstmenu samen waarbij u voor 16 euro per persoon vier gangen lang scoort op hoog niveau. Alain Bloeykens werkt af met een paar wijntips. Smakelijk."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Het kost amper 16 euro, en de smaak is onbetaalbaar: sterrenchef kookt een goedkoop maar heerlijk kerstdiner (17/12/2022 - Gazet van Antwerpen)

Het wordt een kerstfeest waarbij we nooit zo hard op de kleintjes hebben gelet. Maar laat dat geen reden zijn om niet goed te feesten. Tweesterrenchef Filip Claeys van De Jonkman in Brugge stelde voor ons een kerstmenu samen waarbij u voor 16 euro per persoon vier gangen lang scoort op hoog niveau. Alain Bloeykens werkt af met een paar wijntips. Smakelijk. [naar artikel]


2. Het kost amper 16 euro, en de smaak is onbetaalbaar: sterrenchef kookt een goedkoop kerstdiner (17/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Het wordt een kerstfeest waarbij we nooit zo hard op de kleintjes hebben gelet. Maar laat dat geen reden zijn om niet goed te feesten. Tweesterrenchef Filip Claeys van De Jonkman in Brugge stelde voor ons een kerstmenu samen waarbij u voor 16 euro per persoon vier gangen lang scoort op hoog niveau. Alain Bloeykens werkt af met een paar wijntips. Smakelijk. [naar artikel]


3. Hij woonde een jaar lang in een Frans rusthuis, en maakte er noodles uit een pakje klaar voor de goedkoop: de straffe weg die sterrenchef Maarten Bouckaert (40) aflegde naar de culinaire top (05/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Zijn restaurant Castor in Beveren-Leie was nog geen jaar open, toen sterrenchef Maarten Bouckaert (40) in 2016 meteen al 16/20 kreeg van GaultMillau en een eerste ster van Michelin. Zijn weg naar de culinaire top is ronduit indrukwekkend. Maar liefst 15 jaar trok hij van het ene toprestaurant naar het andere om bij te leren, van Frankrijk, tot Engeland en Spanje. “Het maakte mij niet uit dat ik er in het begin tomaten moest pellen, zolang ik maar in de keuken binnen raakte en kon rondkijken.” Het straffe verhaal van een perfectionist die álles over heeft voor zijn passie, zelfs een jaar in een rusthuis wonen. [naar artikel]


4. Sterrenchef zoekt goedkoop alternatief voor basmatirijst van A-merk: “Is dit Bosto? Verre van een topper” (16/11/2022 - Gazet van Antwerpen)

Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Axel Colonna-Cesari van restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver testte basmatirijst van alle mogelijke huismerken. Na het proeven, nam hij ook even de rijst van A-merk Bosto onder de loep. Niet om die punten te geven, wel met één duidelijke vraag: is hét merk wel dat extra geld waard? De conclusie van de test is verrassend én vooral geldbesparend. [naar artikel]


5. DE GROTE TEST. Sterrenchef Danny Horseele test fishsticks van huismerken: “Deze zijn bijna half zo goedkoop én lekkerder dan Iglo” (04/04/2023 - Gazet van Antwerpen)

Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Danny Horseele van het Gentse Restaurant Horseele proefde acht fishsticks van de huismerken. Daarna zette hij zijn tanden in die van Iglo, het A-merk onder de fishsticks. De vraag was duidelijk: is dat het éxtra geld waard? “Er is er één nóg lekkerder en bijna de helft goedkoper.” [naar artikel]


6. Sterrenchef zoekt goedkoop alternatief voor appelmoes van bekende merken: “Dit is straf voor deze prijs” (20/06/2023 - Gazet van Antwerpen)

Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Tweesterrenchef Filip Claeys van De Jonkman in Brugge lepelde in negen potten appelmoes van huismerken. Daarna proefde hij ook van de twee A-merken Hak en Materne. De vraag van de dag: zijn er huismerken net zo lekker of zelfs beter dan de duurdere potten. Het antwoord: “Wie slim is, koopt die ene pot. Drie keer minder geld en net zo goed als het ene merk én zelfs beter dan dat andere.” [naar artikel]


7. ‘De jaren 80 voor tieners’ is goedkoop entertainment, maar goedkoop is niet altijd negatief (04/03/2022 - De Morgen)

Elmo Lê van zet de blik op oneindig. Vandaag: De jaren 80 voor tieners. [naar artikel]


8. DE GROTE TEST. Sterrenchef Thijs Vervloet is streng voor milde mosterd, maar de allerbeste kost amper 99 cent (04/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Weinig producten waarvan je in de supermarkt zoveel variaties en merken vindt als mosterd. Maar hoe kies je de beste kwaliteit? Kijk naar de ingrediëntenlijst, zo tipt sterrenchef Thijs Vervloet. En daarbij geldt: “Hoe korter die lijst, hoe beter.” Bij het proeven van 11 soorten milde mosterd kwamen de twee meest ambachtelijke merken dan ook het beste uit de test. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!