Het wordt een kerstfeest waarbij we nooit zo hard op de kleintjes hebben gelet. Maar laat dat geen reden zijn om niet goed te feesten. Tweesterrenchef Filip Claeys van De Jonkman in Brugge stelde voor ons een kerstmenu samen waarbij u voor 16 euro per persoon vier gangen lang scoort op hoog niveau. Alain Bloeykens werkt af met een paar wijntips. Smakelijk. [naar artikel]
Het wordt een kerstfeest waarbij we nooit zo hard op de kleintjes hebben gelet. Maar laat dat geen reden zijn om niet goed te feesten. Tweesterrenchef Filip Claeys van De Jonkman in Brugge stelde voor ons een kerstmenu samen waarbij u voor 16 euro per persoon vier gangen lang scoort op hoog niveau. Alain Bloeykens werkt af met een paar wijntips. Smakelijk. [naar artikel]
Zijn restaurant Castor in Beveren-Leie was nog geen jaar open, toen sterrenchef Maarten Bouckaert (40) in 2016 meteen al 16/20 kreeg van GaultMillau en een eerste ster van Michelin. Zijn weg naar de culinaire top is ronduit indrukwekkend. Maar liefst 15 jaar trok hij van het ene toprestaurant naar het andere om bij te leren, van Frankrijk, tot Engeland en Spanje. “Het maakte mij niet uit dat ik er in het begin tomaten moest pellen, zolang ik maar in de keuken binnen raakte en kon rondkijken.” Het straffe verhaal van een perfectionist die álles over heeft voor zijn passie, zelfs een jaar in een rusthuis wonen. [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Axel Colonna-Cesari van restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver testte basmatirijst van alle mogelijke huismerken. Na het proeven, nam hij ook even de rijst van A-merk Bosto onder de loep. Niet om die punten te geven, wel met één duidelijke vraag: is hét merk wel dat extra geld waard? De conclusie van de test is verrassend én vooral geldbesparend. [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Danny Horseele van het Gentse Restaurant Horseele proefde acht fishsticks van de huismerken. Daarna zette hij zijn tanden in die van Iglo, het A-merk onder de fishsticks. De vraag was duidelijk: is dat het éxtra geld waard? “Er is er één nóg lekkerder en bijna de helft goedkoper.” [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Tweesterrenchef Filip Claeys van De Jonkman in Brugge lepelde in negen potten appelmoes van huismerken. Daarna proefde hij ook van de twee A-merken Hak en Materne. De vraag van de dag: zijn er huismerken net zo lekker of zelfs beter dan de duurdere potten. Het antwoord: “Wie slim is, koopt die ene pot. Drie keer minder geld en net zo goed als het ene merk én zelfs beter dan dat andere.” [naar artikel]
Elmo Lê van zet de blik op oneindig. Vandaag: De jaren 80 voor tieners. [naar artikel]
Weinig producten waarvan je in de supermarkt zoveel variaties en merken vindt als mosterd. Maar hoe kies je de beste kwaliteit? Kijk naar de ingrediëntenlijst, zo tipt sterrenchef Thijs Vervloet. En daarbij geldt: “Hoe korter die lijst, hoe beter.” Bij het proeven van 11 soorten milde mosterd kwamen de twee meest ambachtelijke merken dan ook het beste uit de test. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.