Zijn restaurant Castor in Beveren-Leie was nog geen jaar open, toen sterrenchef Maarten Bouckaert (40) in 2016 meteen al 16/20 kreeg van GaultMillau en een eerste ster van Michelin. Zijn weg naar de culinaire top is ronduit indrukwekkend. Maar liefst 15 jaar trok hij van het ene toprestaurant naar het andere om bij te leren, van Frankrijk, tot Engeland en Spanje. “Het maakte mij niet uit dat ik er in het begin tomaten moest pellen, zolang ik maar in de keuken binnen raakte en kon rondkijken.” Het straffe verhaal van een perfectionist die álles over heeft voor zijn passie, zelfs een jaar in een rusthuis wonen. [naar artikel]
Bij de vis van het jaar hoort ook een NorthSeaChef van het jaar en die eer valt deze keer Maarten Bouckaert te beurt. Zijn restaurant Castor in Beveren-Leie kaapte onlangs nog een Michelinster weg, terwijl het nog maar open is sinds 2016. Hij bedacht voor de gelegenheid drie recepten met rode poon. [naar artikel]
Geen betere keuken dan die van oma of mama. Maar als het gaat over de culinaire top, dan blinken vrouwen plots uit in afwezigheid. In Vlaanderen hebben we binnenkort geen enkele vrouwelijke sterrenchef meer, nu A’Qi in Brugge sluit. “Meer en meer meisjes beginnen nochtans aan de opleiding”, luidt het in hotelschool Ter Duinen. [naar artikel]
Smaak Boetiek PAPS van de Westelse sterrenchef Thijs Vervloet en zijn zakenpartner Louis Smets is vrijdag officieel geopend. Klanten kunnen voortaan op de Markt in Berlaar terecht voor delicatessen en topproducten. De gelijknamige bistro opent woensdag. [naar artikel]
HLN-chef Piet Huysentruyt wordt 60 dit jaar: dat viert hij met een nieuw seizoen van 'SOS Piet’ op VTM én met maar liefst twee nieuwe boeken. In ‘Ongezouten’ en ‘Gepeperd’ geeft hij een exclusieve inkijk in zijn leven als chef en deelt hij zijn grote verzameling aan recepten. “Ik voelde mij vaak een vernieuwer die geen erkenning meer kreeg”, vertelt hij aan HLN Eten. We spraken hem over zijn culinaire biografie en delen drie recepten uit zijn boek. [naar artikel]
Chef Philippe Heylen (27) van restaurant Eed in Leuven heeft stress. “Altijd in de week voor de uitreiking van de Michelinsterren. Want het is geen kwestie van ze te houden. Je moet ze verdienen, elk jaar opnieuw.” Voor hem zou het maandag de vijfde bekroning zijn. De eerste keer was in 2018. Hij was toen 23 en de jongste Belgische sterrenchef ooit. “De erkenning van Michelin verandert alles.” [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Axel Colonna-Cesari van restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver testte basmatirijst van alle mogelijke huismerken. Na het proeven, nam hij ook even de rijst van A-merk Bosto onder de loep. Niet om die punten te geven, wel met één duidelijke vraag: is hét merk wel dat extra geld waard? De conclusie van de test is verrassend én vooral geldbesparend. [naar artikel]
Het wordt een kerstfeest waarbij we nooit zo hard op de kleintjes hebben gelet. Maar laat dat geen reden zijn om niet goed te feesten. Tweesterrenchef Filip Claeys van De Jonkman in Brugge stelde voor ons een kerstmenu samen waarbij u voor 16 euro per persoon vier gangen lang scoort op hoog niveau. Alain Bloeykens werkt af met een paar wijntips. Smakelijk. [naar artikel]
Het wordt een kerstfeest waarbij we nooit zo hard op de kleintjes hebben gelet. Maar laat dat geen reden zijn om niet goed te feesten. Tweesterrenchef Filip Claeys van De Jonkman in Brugge stelde voor ons een kerstmenu samen waarbij u voor 16 euro per persoon vier gangen lang scoort op hoog niveau. Alain Bloeykens werkt af met een paar wijntips. Smakelijk. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.