Scrol door je sociale media en je komt ongetwijfeld ergens koolhydraatarme recepten tegen of dieetgoeroes die aardappelen, brood en pasta publiekelijk aan de schandpaal nagelen. Maar wat zijn koolhydraten eigenlijk en zijn die echt zo slecht voor ons als soms wordt beweerd? En wat doe je tijdens de feestdagen als je wil afvallen: ze schrappen of toch maar op het menu zetten? Culinair auteur Elise Van de Poele scheidt het kaf van het koren. “Ook je immuunsysteem heeft ze nodig.” [naar artikel]
Wie een paar kilo’s wil verliezen, krijgt vaak als eerste advies te horen om koolhydraten te schrappen of te minderen. Maar is het echt een goed idee om te stoppen met brood en aardappelen? En zijn alle koolhydraten ‘slecht’? “50 tot 55 procent van je energie haal je effectief best uit koolhydraten", legt diëtiste Sanne Mouha uit. “Je moet gewoon weten welke voeding welke soort bevat.” Ze scheidt 6 feiten van fabels én deelt 5 tips om de slimste keuzes te maken. [naar artikel]
Wie een paar kilo’s wil verliezen, krijgt vaak als eerste advies te horen om koolhydraten te schrappen of te minderen. Maar is het echt een goed idee om te stoppen met brood en aardappelen? En zijn alle koolhydraten ‘slecht’? “50 tot 55 procent van je energie haal je effectief best uit koolhydraten", legt diëtiste Sanne Mouha uit. “Je moet gewoon weten welke voeding welke soort bevat. Ze scheidt 6 feiten van fabels én deelt 5 tips om de slimste keuzes te maken. [naar artikel]
De Amerikaanse personal trainer Bob Harper, die onder meer Ellen DeGeneres tot zijn clientèle mag rekenen, heeft naar eigen zeggen dé oplossing voor wie wil afvallen. In zijn nieuwste boek ‘The Super Carb Diet’ pleit hij om koolhydraten opnieuw te omarmen, en vooral… op te eten. [naar artikel]
Scrol door je sociale media en je komt ongetwijfeld ergens koolhydraatarme recepten tegen of dieetgoeroes die aardappelen, brood en pasta publiekelijk aan de schandpaal nagelen. Maar wat zijn koolhydraten eigenlijk en zijn die echt zo slecht voor ons als soms wordt beweerd? En wat doe je tijdens de feestdagen als je wil afvallen: ze schrappen of toch maar op het menu zetten? Culinair auteur Elise Van de Poele scheidt het kaf van het koren. “Ook je immuunsysteem heeft ze nodig.” [naar artikel]
Van de zoveelste manier om op wonderlijke wijze gewicht te verliezen tot een nieuwe studie die aantoont hoe één voedingsmiddel een kwaaltje de wereld uithelpt: elke dag heeft iemand wel iets nieuws te melden over (gezonde) voeding. Maar wat moet je daar allemaal van geloven? Voedingswetenschapper Eric De Maerteleire neemt acht hardnekkige mythes onder de loep. “Kippenbouillon doet meer voor je gezondheid dan visbouillon.” [naar artikel]
Geen snelle koolhydraten maar juist meer vetten op je bord. Bestsellerauteur Pascale Naessens verkondigt al jaren dat gezond eten niets te maken... [naar artikel]
Bestsellerauteur Pascale Naessens verkondigt al jaren dat gezond eten niets te maken heeft met diëten, wel met de juiste voedingsmiddelen. Maar hoe... [naar artikel]
Donna Hay begon als culinair journaliste, maar deed dat zo goed dat ze nu aan het hoofd staat van een miljoenenbusiness met twee eigen magazines, [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.