Aan het einde van het jaar fonduen en gourmetten we er met z’n allen flink op los. We zijn dan ook dol op de schalen groenten, verschillende sauzen, stokbroden en vlees/vis/veggie à volonté. Maar hoe gezellig het ook is op het moment zelf, de volgende dag wil je zo snel mogelijk van die vettige geur af. Hoe doe je dat? Dit zijn, volgens vtwonen.be, dé 3 manieren. [naar artikel]
Kalkoen, wild, fondue of gourmet zijn ook dit jaar weer de populairste kerstgerechten. Allemaal even lekker, dat wel. Maar niet even ongevaarlijk. Ieder jaar geraken mensen verbrand door ongevalletjes met het fondue- of gourmetstel. "Hou vooral kinderen daarom goed in de gaten", waarschuwt de Stichting Brandwonden. [naar artikel]
Brandweerzones vragen extra voorzichtigheid bij het gebruik van gourmet- en fonduestellen de komende feestperiode. "We moeten ongevallen vermijden, zeker nu de druk op de ziekenhuizen door de coronacrisis al zo groot is", klinkt het bij de brandweer. [naar artikel]
Wie afgelopen week naar Thuis keek, zag het noodlot toeslaan bij Frank en Simonne: na een gourmet-etentje vatte hun huis vuur. Laat het meteen een gezonde waarschuwing zijn voor je eigen eindejaarsfeesten, want nu we die thuis in kleine kring gaan doorbrengen, verwacht de Stichting Brandwonden ook meer ongevallen met hete fondue-, gourmet- en teppanyakitoestellen. “Die verhogen het risico op brand en brandwonden”, weet Frank Samson. De brandpreventieadviseur vertelt hoe je het zo veilig mogelijk houdt. [naar artikel]
Wie afgelopen week naar Thuis keek, zag het noodlot toeslaan bij Frank en Simonne: na een gourmetetentje vatte hun huis vuur. Laat het meteen een gezonde waarschuwing zijn voor je eigen eindejaarsfeesten, want nu we die thuis in kleine kring gaan doorbrengen, verwacht de Stichting Brandwonden ook meer ongevallen met hete fondue-, gourmet- en teppanyakitoestellen. “Die verhogen het risico op brand en brandwonden”, weet Frank Samson. De brandpreventieadviseur vertelt hoe je het zo veilig mogelijk houdt. [naar artikel]
Nu iedereen de eindejaarsfeesten wellicht thuis in kleine kring gaat doorbrengen, halen meer mensen wellicht hun fonduepot, gourmetstel of tafelgrill weer boven. “Maar die verhogen het risico op brand en brandwonden”, zegt Frank Samson. De brandpreventieadviseur vertelt hoe je het zo veilig mogelijk houdt. [naar artikel]
Elk jaar opnieuw is er die stress van de feestdagen: kook je voor vijf of vijftien man of ga je toch maar voor takeaway? En kies je als je kookt voor een vijfgangenmenu of voor gourmet om jezelf wat tijd te besparen? Foodstyliste Manon Van Aerschot helpt je uit de nood door 5 dinervormen op een rijtje te zetten en te tippen hoe je ze best aanpakt.“Sharing dishes ogen casual, maar je moet er zeer georganiseerd voor te werk gaan.” [naar artikel]
Aan het einde van het jaar fonduen en gourmetten we er met z’n allen flink op los. We zijn dan ook dol op de schalen groenten, verschillende sauzen, stokbroden en vlees/vis/veggie à volonté. Maar hoe gezellig het ook is op het moment zelf, de volgende dag wil je zo snel mogelijk van die vettige geur af. Hoe doe je dat? Dit zijn, volgens vtwonen.be, dé 3 manieren. [naar artikel]
Iedereen zijn eigen pannetje of prikkertje, een tafel vol vlees, vis, groente of kaas en bakken maar! Fondue, gourmet en raclette behoren tot dé onbetwiste klassiekers voor het kerst- of eindejaarsdiner. Gezien de hoge temperaturen en het uitgebreide tijdsbestek verbruiken dergelijke toestellen natuurlijk aardig wat stroom. Bovendien vormt het capaciteitstarief een bijkomende factor. Mijnenergie.be maakt de rekening. [naar artikel]
De geur komt ons al tegemoet als we eraan denken: de gourmet- en fonduestellen die tijdens de eindejaarsdagen weer talrijke feesttafels zullen opvrolijken. Maar hoe zit het met het brandgevaar? En met de verzekering als bijvoorbeeld niet een huisgenoot maar de hond van een bevriend koppel schade veroorzaakt, door de fonduepot omver te trekken? Independer.be helpt je je voorzorgen nemen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.