Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Fondue, gourmet of teppanyaki met kerst: zo hou je het (brand)veilig

18/12/2020 - 10:55
"Wie afgelopen week naar Thuis keek, zag het noodlot toeslaan bij Frank en Simonne: na een gourmet-etentje vatte hun huis vuur. Laat het meteen een gezonde waarschuwing zijn voor je eigen eindejaarsfeesten, want nu we die thuis in kleine kring gaan doorbrengen, verwacht de Stichting Brandwonden ook meer ongevallen met hete fondue-, gourmet- en teppanyakitoestellen. “Die verhogen het risico op brand en brandwonden”, weet Frank Samson. De brandpreventieadviseur vertelt hoe je het zo veilig mogelijk houdt."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. “Laat kinderen alstublieft nooit hun eigen ‘vleesjes’ bakken”: brandweer geeft advies voor veilige gourmet, fondue of teppanyaki (17/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Nu iedereen de eindejaarsfeesten wellicht thuis in kleine kring gaat doorbrengen, halen meer mensen wellicht hun fonduepot, gourmetstel of tafelgrill weer boven. “Maar die verhogen het risico op brand en brandwonden”, zegt Frank Samson. De brandpreventieadviseur vertelt hoe je het zo veilig mogelijk houdt. [naar artikel]


2. TIPS. Zo vermijd je ongevallen tijdens fondue of gourmet (31/12/2016 - Het Nieuwsblad)

Kalkoen, wild, fondue of gourmet zijn ook dit jaar weer de populairste kerstgerechten. Allemaal even lekker, dat wel. Maar niet even ongevaarlijk. Ieder jaar geraken mensen verbrand door ongevalletjes met het fondue- of gourmetstel. "Hou vooral kinderen daarom goed in de gaten", waarschuwt de Stichting Brandwonden. [naar artikel]


3. Brandweer waarschuwt voor gebruik fondue-, gourmet- en teppanyakitoestellen: “Het gevaar schuilt in het kleine, blauwe vlammetje dat je nauwelijks kunt zien” (18/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

Wie afgelopen week naar Thuis keek, zag het noodlot toeslaan bij Frank en Simonne: na een gourmetetentje vatte hun huis vuur. Laat het meteen een gezonde waarschuwing zijn voor je eigen eindejaarsfeesten, want nu we die thuis in kleine kring gaan doorbrengen, verwacht de Stichting Brandwonden ook meer ongevallen met hete fondue-, gourmet- en teppanyakitoestellen. “Die verhogen het risico op brand en brandwonden”, weet Frank Samson. De brandpreventieadviseur vertelt hoe je het zo veilig mogelijk houdt. [naar artikel]


4. Wat betekent een avondje gourmet, fondue of raclette voor jouw energiefactuur? Opgelet: kijk verder dan louter je verbruikskosten (19/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen zijn eigen pannetje of prikkertje, een tafel vol vlees, vis, groente of kaas en bakken maar! Fondue, gourmet en raclette behoren tot dé onbetwiste klassiekers voor het kerst- of eindejaarsdiner. Gezien de hoge temperaturen en het uitgebreide tijdsbestek verbruiken dergelijke toestellen natuurlijk aardig wat stroom. Bovendien vormt het capaciteitstarief een bijkomende factor. Mijnenergie.be maakt de rekening. [naar artikel]


5. Koffiegruis tegen de geur en zo hou je het veilig: specialisten geven tips voor gezellige gourmet (24/12/2021 - Het Belang van Limburg)

Gourmet, (kaas)fondue, raclette … Wie dezer dagen de supermarkt of delicatessen­zaak induikt, kan er niet omheen: het seizoen van gezellig samen aan tafel grillen, bakken en soppen is begonnen. Met deze gourmettips staan we te popelen om zelf aan de slag te gaan. Aan tafel! [naar artikel]


6. Traiteurs zetten zich schrap voor laatste rush, winterbarbecue wint aan populariteit (29/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Nog even en de pannetjes sissen en de keteltjes pruttelen weer dat het een lieve lust is. Terwijl we bij Kerstmis vooral naar de traiteur trekken voor kant-en-klare schotels, ligt de klemtoon bij oudejaar vooral op gourmet, fondue, steengrill en teppanyaki. “Maar over enkele jaren gaat iedereen barbecueën bij Nieuwjaar”, voorspelt een traiteur. [naar artikel]


7. Last minute nog op zoek naar feestwijnen voor oudjaar? Dit zijn de beste opties volgens onze wijnkenner (30/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Tradities zijn er om in ere te houden. Zo ook op oudejaarsavond. Geen uren kokkerellen maar gezellig met vrienden aan tafel bij de gourmet, fondue, teppanyaki, raclette of (koud) buffet. En daar hoeft niet meteen een grote wijn bij. Omdat de mix aan ingrediënten en smaken beter past bij heuse allrounders die zich vlot en makkelijk laten drinken én vooral de mond schoon houden. Wij plukten vier lastminute-promoties van het schap. [naar artikel]


8. De fondue’s en fondon’ts van Over eten (21/12/2016 - Het Belang van Limburg)

Kerst is traditioneel het moment om samen fondue te eten. Maar er komen wel enkele gevaren bij kijken. Danira Boukhriss en Kobe Ilsen hielpen je met nuttige tips over het kersteten in het één-programma Over Eten. [naar artikel]


9. Gourmet en fondue: hoe goed ben jij verzekerd tegen brandrisico’s? (22/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

De geur komt ons al tegemoet als we eraan denken: de gourmet- en fonduestellen die tijdens de eindejaarsdagen weer talrijke feesttafels zullen opvrolijken. Maar hoe zit het met het brandgevaar? En met de verzekering als bijvoorbeeld niet een huisgenoot maar de hond van een bevriend koppel schade veroorzaakt, door de fonduepot omver te trekken? Independer.be helpt je je voorzorgen nemen. [naar artikel]


10. Hoe ziet het kerstmenu van een sterrenchef eruit? (24/11/2017 - De Morgen)

Wie niet bang is van een paar uur zwoegen in de keuken, kan met kerst zwaar uitpakken. Sterrenchef Benoit Dewitte blijft weg van de fondue en gourmet en levert dit weekend in De Morgen Magazine het recept voor een geslaagd feest. "Ik wilde voor DM Magazine de typische kerstklassiekers eens op een andere manier bekijken." [naar artikel]


11. Dit wil de Vlaming opnieuw op zijn bord tijdens de feesten (22/12/2016 - Het Belang van Limburg)

Europa kiest steeds meer rechts, en dat tot aan de feestdis toe. Uit de jaarlijkse studies naar de eetgewoontes met kerst en eindejaar, blijkt dat de Europeanen opnieuw voor authentieke, lokale schotels gaan. In Vlaanderen wordt dat dus kalkoen, lamsbout of eend als hoofdschotel. Ook gourmet en fondue doen het goed. We willen eten wat we kennen, en het mag veel zijn. [naar artikel]


12. Fondue vanavond? Je bent niet de enige: "Kinderen hebben dit jaar meer inspraak" (24/12/2020 - VRT NWS)

Er zal veel fondue en gourmet op tafel komen op kerstavond. Bij traiteur Decroos in Ieper hebben ze opvallend meer bestellingen voor schotels gekregen. "Daar zitten de kinderen wellicht voor iets tussen", zeggen ze. [naar artikel]


13. Brandweer wil extra druk op zorg in  bij feestdagen tijdens coronacrisis vermijden: “Wees voorzichtig met fondue en gourmet” (08/12/2020 - VRT NWS)

Brandweerzones vragen extra voorzichtigheid bij het gebruik van gourmet- en fonduestellen de komende feestperiode. "We moeten ongevallen vermijden, zeker nu de druk op de ziekenhuizen door de coronacrisis al zo groot is", klinkt het bij de brandweer. [naar artikel]


14. Fondue, het succesrecept van één slager: “Niemand geloofde erin” (26/12/2023 - De Standaard)

At u met kerst fondue? Weet dan dat u die traditie mee te danken heeft aan één Vlaamse slager die in 1971 de pruttelende pot naar onze contreien bracht. “Het was een revolutie.” [naar artikel]


15. Zo krijg je snel die gourmet- of fonduegeur uit je huis (26/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Net genoten van een heerlijke fondue of plan je met oudejaar nog een gourmetsessie? Héér-lijk! Een minpuntje aan al dat feestgedruis: vaak zit de... [naar artikel]


16. Gourmetten en fonduen: zo kook je (brand)veilig aan tafel (22/12/2022 - Knack)

Versieringen, kaarsen, fondue, gourmet, een kerstboom, vuurkorven,… Allemaal heel gezellig, maar niet zonder brandgevaar. December is de maand met de meeste interventies door de brandweer, en ook de meest fatale slachtoffers telt bij woningbranden. Elk eindejaar moeten er tientallen interventies gebeuren per brandweerzone. ‘Er gebeuren veel ongelukken met omvallende kaarsen, kerstbomen die vuur vatten, wonden […] The post Gourmetten en fonduen: zo kook je (brand)veilig aan tafel appeared first on Knack. [naar artikel]


17. Belgen kiezen voor klassieke Kerst aan tafel (13/12/2018 - Metro)

Ken je klassiekers. Dat is blijkbaar het motto van de Belg voor z’n kerstmenu. Super foods, veganistische snacks en andere hippe hapjes houden we voor het nieuwe jaar. Traditie troef tijdens Kerst. Bubbels en gourmet Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen ondervroeg 217 bakkers en 332 slagers over de kerstige eetgewoontes van de Belg. Fondue- en […] Het bericht Belgen kiezen voor klassieke Kerst aan tafel verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


18. Kerstkeuzestress: ga je voor raclette, gourmet, fondue, sharing dishes of toch maar een klassiek menu? (13/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Elk jaar opnieuw is er die stress van de feestdagen: kook je voor vijf of vijftien man of ga je toch maar voor takeaway? En kies je als je kookt voor een vijfgangenmenu of voor gourmet om jezelf wat tijd te besparen? Foodstyliste Manon Van Aerschot helpt je uit de nood door 5 dinervormen op een rijtje te zetten en te tippen hoe je ze best aanpakt.“Sharing dishes ogen casual, maar je moet er zeer georganiseerd voor te werk gaan.” [naar artikel]


19. VIDEO. “Ik eet altijd gourmet op kerst”, Sergio Herman toast samen met andere kerstexperts op NINA (07/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Ze krijgen pretoogjes als ze erover praten. Flashbacks naar hun kindertijd. En vooral ook een heel warm gevoel. Kerst doet wat met muzikanten Alice... [naar artikel]


20. Recepten voor rond de gourmet: van rozemarijnboter in de pannetjes tot origineel dessert (24/12/2021 - Het Belang van Limburg)

Het vlees voor de gourmet zit in de koelkast: oef, toch al iets van je to-dolijstje afgevinkt. Maar wat nu? Wat serveer je als nevengerechten bij je gourmet? We vroegen enkele smakelijke recepten aan chefs Sofie Dumont en Danny Jansen. [naar artikel]


21. Fondue met kerst? Dit zijn de 'fondues' en 'fondon'ts' (22/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

Met de feestdagen worden er traditioneel weer heel wat fonduestellen van de zolder of kelder gehaald. Gezellig, maar ook niet helemaal [naar artikel]


22. Agenten van “Brigade gourmet” kennen hun straf (08/12/2021 - Het Belang van Limburg)

De elf politieagenten van de zogenaamde “Brigade Gourmet” hebben elk een boete van 250 euro gekregen. Dat bevestigt het parket van Brussel. De agenten van de politiezone Brussel-West kregen de boete omdat ze vorig jaar rond kerst – en in volle lockdown – een gezellig etentje hielden op het commissariaat. Dat zorgde voor heel wat ophef. [naar artikel]


23. Agenten van“Brigade gourmet” kennen hun straf (08/12/2021 - Het Nieuwsblad)

De elf politieagenten van de zogenaamde “Brigade Gourmet” hebben elk een boete van 250 euro gekregen. Dat bevestigt het parket van Brussel. De agenten van de politiezone Brussel-West kregen de boete omdat ze vorig jaar rond kerst – en in volle lockdown – een gezellig etentje hielden op het commissariaat. Dat zorgde voor heel wat ophef. [naar artikel]


24. Hoe Aziatisch is de sushi zoals we hem hier kennen? (26/11/2018 - Het Belang van Limburg)

Eerst had elk dorp een Chinees, toen kwam het wokparadijs en nu is sushi de trend. Waarom dus de eindejaarsklassiekers fondue & gourmet niet eens vervangen door Japanse rijstrolletjes? Maar hoe Aziatisch is de sushi zoals we hem hier kennen eigenlijk nog? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!