Brooklyn Beckham (23), de zoon van Victoria en David Beckham, krijgt kritiek omwille van een kookvideo die hij op Instagram postte. In de video gebruikt hij truffel om een pastagerecht te maken, heel wat truffel. Want, zo zegt de miljonairszoon: “In mijn keuken kun je nooit genoeg truffel gebruiken”. [naar artikel]
Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: plaattaart met witloof, ham en verse kaas. Benodigdheden voor […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: plaattaart met witloof, ham en verse kaas verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Even genoeg van zware vijfgangenmenu's tussen alle feesten door? Dan is deze hartige frittata ideaal om even op adem te komen. Het luchtige [naar artikel]
Tijdens de feestdagen pakken we graag uit met decadente hapjes. Tussen de champagne en oesters duikt daarom regelmatig ook truffel op. Wat is dat eigenlijk? Waarom is het zo duur? En wat hebben aardgas én truffels met elkaar gemeen? Journalist Eva Kestemont beantwoordt vijftien vragen over de delicatesse. “Staat er ‘met truffel’ op de verpakking? Let dan toch op.” [naar artikel]
Ook de herfst heeft heel wat lekkere groenten te bieden. Van pompoen en paddenstoel tot pastinaak: de komende week mogen wij van HelloFresh drie recepten delen waarin je het seizoen kunt proeven. Wedden? Benodigdheden voor twee personen • 180 g rigatoni• 1 teentje knoflook• 175 g gemengde gesneden paddenstoelen• 5 g verse krulpeterselie• 1 ui• […] Het bericht RECEPT Rigatoni in paddenstoelenroomsaus verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Is het je ook opgevallen dat er al veel meer paddenstoelen in de tuin en in het bos waren dan de voorbije jaren? En vraag je je dan ook af of die paddenstoelen eetbaar zijn? Roosmarijn Steeman, wetenschappelijk medewerker van Natuurpunt Studie, legt uit: “Bewonder de paddenstoelen, en maak foto’s. Maar pluk ze alleen maar digitaal.” [naar artikel]
Tegen verse pasta zegt niémand nee. Ook sterrenchefs niet. “We waren nog geen halve dag bezig of de eerste aanvraag van een sterrenchef rolde al binnen”, vertellen Bruna Bonaca en Emanuele Mazzaroppi van ‘Pastology’. Ze verklappen hoe je verse pasta maakt én herkent. Daarnaast delen ze een exclusief recept, net als 5 toptips om de lekkerste pasta uit de keuken te toveren. “Zijn alle vormpjes identiek en blinkt de pasta mooi? Dan is de kans groot dat hij naar plastiek smaakt.” [naar artikel]
Tegen verse pasta zegt niémand nee. Ook sterrenchefs niet. “We waren nog geen halve dag bezig of de eerste aanvraag van een sterrenchef rolde al binnen”, vertellen Bruna Bonaca en Emanuele Mazzaroppi over de vliegende start van hun zaak Pastology. De pastaspecialisten verklappen op deze wereldpastadag hoe je verse pasta maakt én herkent. Ze delen ook een exclusief recept en 5 tips om de lekkerste pasta uit de keuken te toveren. “Zijn alle vormpjes identiek en blinkt de pasta mooi? Dan smaakt hij naar plastiek.” [naar artikel]
Een witte truffel van 850 gram is vandaag op de jaarlijkse veiling in Alba nabij Turijn verkocht voor maar liefst 85.000 euro. Een anonieme koper... [naar artikel]
Tijdens de feestdagen pakken we graag uit met decadente hapjes. Tussen de champagne en oesters duikt daarom regelmatig ook truffel op. Wat is dat eigenlijk? Waarom is het zo duur? En wat hebben aardgas én truffels met elkaar gemeen? Journalist Eva Kestemont beantwoordt vijftien vragen over de delicatesse. “Staat er ‘met truffel’ op de verpakking? Let dan toch op.” [naar artikel]
Chef-koks zijn na een lange dag koken zeker nog niet uitgekeken op dat lekker eten en tafelen zelf ook maar al te graag eens ergens anders. Waar tafelt een Vlaamse topchef het liefst? En waar halen ze op zondag hun pistolets of frietjes? Elke week geeft één van hen inkijk in het adresboekje vol persoonlijke en smakelijke toppers. Deze week: de suggesties van Anne-Sophie Breysem van Ansoler. “De truffel met dashi is hier enkel in een tiengangenmenu te proeven, alleen al daarvoor bestel ik dit menu keer op keer opnieuw.” [naar artikel]
Paddenstoelen kunnen praten. Dat hebben Britse wetenschappers ontdekt nadat ze de signalen hadden geanalyseerd die vier verschillende zwammen produceren. Meer: ze hebben een woordenschat van vijftig woorden. [naar artikel]
Een originele frittata, een heerlijke tartiflette voor koude dagen of een troostende bladerdeegpizza met lekker veel kaas. In deze drie gerechten van Jeroen Meus kun je zowat alle restjes uit je frigo kwijt. [naar artikel]
Kikkers, slakken, mossen, dierenschedels, paddenstoelen en aardwormen. Het is maar een greep uit de natuurelementen die de goblincore vereert: een modetrend die in sneltempo sociale media verovert. Moderedacteur David Devriendt legt uit wat het is en waar het vandaan komt. “Het simpele plezier van paddenstoelen plukken of in de aarde graven staat centraal.” [naar artikel]
Een klodder mayonaise ligt nauw aan ons hart: het liefst op een pakje verse frietjes, maar ook bij een salade is de saus onmisbaar. Maar waarom lukt die zelfgemaakte versie nooit? En hoe voorkom je dat de saus schift? “Als je dat voorhebt, ligt het waarschijnlijk aan de temperatuur en de juiste volgorde van de ingrediënten”, zegt HLN-chef Piet Huysentruyt. Hij legt uit waar je op moet letten én deelt een exclusief recept. [naar artikel]
Op de betere kersttafel tekent hij vanavond misschien present: de truffel. De -zeker dit jaar- peperdure delicatesse komt vooral uit Italiaanse grond, maar daar zou in de toekomst wel eens verandering in kunnen komen. Foodies hebben deze week een wilde truffel ontdekt op een dakterras aan de voet van de Eiffeltoren in Parijs. [naar artikel]
Ook de herfst heeft heel wat lekkere groenten te bieden. Van pompoen en paddenstoel tot pastinaak: de komende week mogen wij van HelloFresh drie recepten delen waarin je het seizoen kunt proeven. Wedden? Benodigdheden voor twee personen • 100 g zoete aardappel• 1 teentje knoflook• 4 cm verse kurkuma• 300 g pompoenblokjes• 10 g verse […] Het bericht RECEPT Pompoencurry met kikkererwten en spinazie verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Zondag kwamen 50 wandelaars naar het bezoekerscentrum van het Limburgs Landschap in Hengelhoef voor de paddenstoelenexpeditie. De wandelaars splitsten zich op in drie groepen, begeleid door ervaren natuurgidsen. “Paddenstoelen hebben voor veel mensen iets mysterieus”, zegt gids Jan Cornelis. “Ze willen er graag meer over weten. Ze vragen me dan welke paddenstoelen eetbaar zijn. Ik antwoord dan dat ze naar het grootwarenhuis moeten gaan, want zomaar paddenstoelen eten, is veel te riskant. Zo is de groene knol amaniet bijvoorbeeld echt dodelijk. Italianen en mensen uit Oost-Europa zijn er meer mee vertrouwd dan wij. Wist je trouwens dat de wortelhaartjes van de paddenstoelen communiceren met de wortels van de bomen? In ruil geven de bomen suikers af.” [naar artikel]
Er worden recordbedragen voor betaald en in de gastronomische wereld wordt het beschouwd als een delicatesse: de truffel. Alleen al het idee dat ik ’s avonds truffel mag eten, is genoeg om de hele dag met een glimlach rond te lopen. [naar artikel]
14:32 Als het klimaat zo snel blijft veranderen, dreigt de zwarte truffel nog deze eeuw uit zijn natuurlijke habitat te verdwijnen. Maar geen nood, wetenschappers proberen de delicatesse te redden. [naar artikel]
Een Italiaans recept van de Britse nieuwssite BBC krijgt massaal veel reacties en niét omdat iedereen er fan van is. Het gaat om spaghetti met stukjes ananas in of ‘spaghetti Hawaï’. “Wat is dat voor een horror-recept?”, klinkt het op sociale media. De Italiaanse chefkok Peppe Giacomazza geeft zijn mening over het recept. “Ananas hoort thuis in desserts, niét in pasta.” [naar artikel]
Een Italiaans recept van de Britse nieuwssite BBC krijgt massaal veel reacties en niét omdat iedereen er fan van is. Het gaat om spaghetti met stukjes ananas in of ‘spaghetti Hawaï’. “Wat is dat voor een horror-recept?”, klinkt het op sociale media. De Italiaanse chefkok Peppe Giacomazza geeft zijn mening over het recept. “Ananas hoort thuis in desserts, niét in pasta.” [naar artikel]
Wie de komende dagen op skivakantie vertrekt, mag zich mogelijk verwachten aan een dik pak verse sneeuw. In verschillende regio’s, vooral in de zuidelijke Alpen, gaat het flink sneeuwen. Sommige weerkaarten voorspellen in de Zwitserse Alpen zelfs “2 tot 3 meter verse sneeuw”. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.