Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Van de beste wijnkaart in ons land tot de meest verrassende voorgerechten: 23 eetadresjes die je niet wil missen in 2023

13/01/2023 - 12:15
"Een nieuw jaar betekent heel wat nieuwe kansen om goede restaurants uit te testen. Onze culinair journalist verzamelt 23 eetadressen die je in 2023 zeker wil geprobeerd hebben, omdat ze nét dat tikkeltje meer bieden. Van goedkoop tot iets duurder en van origineel tot klassiek: hier wil je tafelen dit jaar. Ontdek adresjes in élke provincie van ons land."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Van de beste wijnkaart in ons land tot de meest verrassende voorgerechten: 23 eetadresjes die je niet wil missen in 2023 (13/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een nieuw jaar betekent heel wat nieuwe kansen om goede restaurants uit te testen. Onze culinair journalist verzamelt 23 eetadressen die je in 2023 zeker wil geprobeerd hebben, omdat ze nét dat tikkeltje meer bieden. Van goedkoop tot iets duurder en van origineel tot klassiek: hier wil je tafelen dit jaar. Ontdek adresjes in élke provincie van ons land. [naar artikel]


2. Goesting: met verrassende eetadresjes (18/02/2020 - Het Belang van Limburg)

Vanaf donderdag online en vanaf zaterdag 22 februari bij uw krant: Goesting, het gloednieuw magazine van Het Belang van Limburg vol tips voor genieters. Van de beste uittips tot verrassende eetadresjes en Limburgse wijnen. [naar artikel]


3. Deze 6 Belgische restaurants vallen internationaal in de prijzen voor hun goede wijnkaart (02/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

Het Amerikaanse wijnmagazine Wine Spectator heeft zijn gegeerde ‘Restaurant Awards’ uitgereikt. Het bekroont dit jaar 3791 restaurants wereldwijd... [naar artikel]


4. Limburg kleurt opnieuw goud op de Belgische wijnkaart  (17/09/2020 - VRT NWS)

Limburgse wijnen winnen opnieuw goud op de verkiezing Beste Belgische Wijnen in Brugge. Het wijndomein Gloire de Duras in Wilderen won goud op de verkiezing. Ook domein Aldeneyck in Maaseik ging met de eerste prijs lopen. Kitsberg in Heers wint zelfs dubbel goud. [naar artikel]


5. Op bezoek in de kelders van Paul-Henri Cuvelier (40), de restaurateur met de beste wijnkaart van het land: “Mijn duurste fles? 28.000 euro waard. En toch is wijn geen hobby voor rijke mensen” (12/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hij heeft verschillende kelders voor zijn verzameling van 15.000 flessen van 1.850 verschillende soorten wijn en restaurantgids Gault&Millau 2023 riep zijn wijnkaart recent nog uit tot de beste van het land. Maar volgens Paul-Henri Cuvelier (40), sommelier en zaakvoerder van restaurant Paul de Pierre in Etikhove is het eigenlijk allemaal een uit de hand gelopen hobby. “Ik proef de flessen blind, en op basis van die proeverij bestel ik er dan. Te veel om goed te zijn, volgens mijn vrouw”, lacht hij. Wij kregen een rondleiding. [naar artikel]


6. Borze Café: 20 jaar leeggestaan, nu een bruine kroeg met bijzondere wijnkaart (01/05/2023 - Gazet van Antwerpen)

Een bruine kroeg met echt goed eten en een exceptionele wijnkaart, dat is Borze Café. En ook vooral een plek zonder drempel waar horecavolk en kunstenaars naast gezinnen en oude vrouwtjes tafelen. [naar artikel]


7. Wijnkaart Houthalens restaurant Imprévu bij allerbeste van het land (20/10/2023 - Het Belang van Limburg)

En eindigen doen we in Houthalen-Helchteren. Eén van de allerbeste wijnkaarten in ons land vind je er bij restaurant Imprévu. Star Wine List of the Year heeft een nieuwe ranking en daarin behaalt Imprévu een finaleplaats in meerdere categorieën. Imprévu dat nog maar een half jaar open is, staat al tussen de geprezen 2- en 3-sterrenzaken. [naar artikel]


8. Sommeliers maken je wegwijs in de wijnkaart van toprestaurants (17/11/2023 - De Tijd)

07:00 Dikke boeken, moeilijke namen, onbekende druiven. Het is niet altijd een pretje om een fles te kiezen op de kaart van gereputeerde wijnrestaurants. Hoe begin je eraan? Vier topsommeliers geven tips. [naar artikel]


9. VIDEO | Klare Wijn 7, ‘Alleen een sommelier kan de wijnkaart lezen’ (20/12/2023 - De Tijd)

16:01 De videoreeks ‘Klare Wijn, misverstanden opgehelderd’ helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze aflevering: kan alleen een sommelier de wijnkaart lezen? [naar artikel]


10. De beste eetadresjes op Tomorrowland volgens Gault&Millau (28/07/2017 - Het Laatste Nieuws)

Festival food, het kan heerlijk zijn, en het kan een enorme (en vaak ook veel te dure) tegenvaller zijn. Op Tomorrowland wordt het eten met [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!