LIVE. Rust in het Dudenpark: Union op voorsprong tegen Antwerp na goal Vanzeir

15/01/2023 - 19:25
"• Jupiler Pro League • Speeldag 20 • Aftrap: 18u30 • Dudenpark"

1. LIVE UNION-ANTWERP. Sensatie in het Dudenpark! Keita zet Antwerp op 0-2 na knappe assist van Vermeeren (03/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Union en kersvers bekerwinnaar Antwerp zijn aan zet in het Dudenpark. De ‘Great Old’ leidt op dit moment met 0-1 na een goal van Ekkelenkamp. Kan Union orde op zaken stellen? Volg de match hier op de voet. [naar artikel]

2. LIVE. Union klimt opnieuw op voorsprong in de derby: Vanzeir knalt voorbij Van Crombrugge! (28/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

• Dudenpark (18u30) [naar artikel]

3. LIVE UNION-ANTWERP. Geraerts voert bij rust liefst drie wissels door: kan Union scheve situatie nog rechtzetten? (03/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Union en kersvers bekerwinnaar Antwerp zijn aan zet in het Dudenpark. De ‘Great Old’ leidt op dit moment met 0-2 na goals van Ekkelenkamp en Keita. Kan Union na de pauze orde op zaken stellen? Volg de match hier op de voet. [naar artikel]

4. Is dit Union nog wel te stoppen? Dankzij het gouden duo Undav-Vanzeir wint de leider nu ook op Antwerp (05/02/2022 - Het Belang van Limburg)

Bij Union mogen ze nu toch écht beginnen dromen van een historische landstitel. De promovendus legde vorige week nog Anderlecht over de knie en speelde gelijk bij Club Brugge, nu ging Union ook winnen bij nummer twee Antwerp. Het werd 0-2: topschutter Deniz Undav tekende voor beide goals en kreeg daarbij ook hulp van maatje Dante Vanzeir. Union heeft nu 10 punten voorsprong op Antwerp en 12 op Club Brugge, dat zondag wel nog speelt tegen AA Gent. [naar artikel]

5. Beringenaar Dante Vanzeir scoort snelste goal ooit in het Belgische profvoetbal (23/01/2021 - Het Belang van Limburg)

In 1B kwam Union in Deinze al na 7 seconden op voorsprong dankzij een doelpunt van Dante Vanzeir. De goal van Beringenaar zou het snelste doelpunt uit het Belgische profvoetbal zijn. In 2019 scoorde Victor Osimhen al na 8 seconden voor Charleroi in de wedstrijd tegen Antwerp. Later meer. [naar artikel]

6. LIVE. Klopt Antwerp nu ook revelatie Union in het Dudenpark? (26/09/2021 - Gazet van Antwerpen)

Na de succesvolle midweekmatch staat Antwerp vanmiddag opnieuw voor een topmatch: tegenstander Union is immers één van de grote revelaties dit seizoen. Wie wint in het Dudenpark en nestelt zich stevig in de top van het klassement? Volg de wedstrijd hier LIVE vanaf 13u30! [naar artikel]

7. LIVE UNION-ANTWERP. Dan toch 1-0! Nieuwkoop kopt Union op voorsprong (01/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

• Aftrap: 20u45 • Dudenpark • Halve finale Croky Cup • Twee weken geleden werd het nog 2-0 voor Union in de competitie [naar artikel]

8. LIVE UNION-GENK. 1-0 voor de thuisploeg na kopbal van Burgess, kan Genk na de rust een vuist maken? (14/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Union en Genk vechten in het Dudenpark een rechtstreeks duel uit om in het spoor van leider Antwerp te blijven. De ‘Great Old’ won vanmiddag na een onwaarschijnlijke ommekeer tegen Club Brugge en is vier punten uitgelopen. Na dik tien minuten kopte Burgess de thuisploeg op voorsprong. Volg het duel op de voet in onderstaande liveblog! [naar artikel]

9. LIVE. GOAL! Vanzeir trapt Union op 2-0-voorsprong vanop de stip! (02/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

• Derde kwalificatieronde Champions League (heen) • Den Dreef in Leuven • Union klopte overtuigend Charleroi, Rangers vlot over Livingston • LIVE OP VTM 2 [naar artikel]

10. Licht gaat uit bij Vanzeir, maar Union wint wel (19/02/2022 - Het Belang van Limburg)

Geen vuiltje aan de lucht, toen Union vlak voor rust 0-2 voor stond op Charleroi. Tot Vanzeir een vuistslag verkocht aan Ozornwafor: het licht ging uit bij Vanzeir, maar ook bij Ozornwafor die op een brancard werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Uiteindelijk hield Union nog makkelijk stand - het werd nog 0-3 - en zet het zo Antwerp opnieuw op tien punten. Al was dat vooral een voetnoot. [naar artikel]

11. LIVE. Union trekt met voorsprong de rust in na twee vroege doelpunten tegen Anderlecht (24/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

• Dudenpark (18u30) • Ref: Jonathan Lardot • Union eindigde de reguliere competitie als leider, Anderlecht was derde • Hoe heeft paars-wit de verloren bekerfinale verteerd? [naar artikel]

12. Beloften: Dante Vanzeir matchwinnaar tegen Antwerp (19/09/2017 - Het Belang van Limburg)

Albert Stuivenberg vaardigde het vijftal Coucke, Wouters, Nastic, Sabak en Vanzeir af naar de beloftenmatch tegen Antwerp (3-2). Seigers ontbrak met een verrekking. Vanzeir ontpopte zich na rust tot matchwinnaar. Met een strafschopdoelpunt en een assist op Nsimba zette hij een 0-1 om in 2-1. Na de late Antwerpse gelijkmaker kopte Vanzeir in blessuretijd op voorzet van Sabak ook nog eens de winnende treffer tegen de netten. [naar artikel]

13. LIVE: Rodriguez opent zijn rekening en zet Union net voor rust op voorsprong (12/11/2023 - Sporza)

21 op 21 in de competitie, maar wel een kansloze nederlaag in Europa. Heeft het vertrouwen van leider Union een deuk gekregen? Rode lantaarn KV Kortrijk mag het uittesten in het Dudenpark. Volg de afsluiter van de 14e speeldag hier vanaf 19.15u. [naar artikel]

14. LIVE UNION-ANTWERP. We naderen het slot van de match: kan Union het nog spannend maken? (03/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

15. Dante Vanzeir klopt ex-ploeg met winner in slotseconde: “Gekste vijf minuten uit mijn carrière” (23/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het stadion ontplofte, ook al zat er geen kat. Zo fel vierden ze bij Union de late goal van Dante Vanzeir, uitgerekend tegen zijn jeugdliefde Racing Genk. “Ik had het niet mooier durven dromen.” Temidden van alle euforie stond Vanzeir erop om de goal op te dragen aan ‘Super Dries' Meirsman. En ondertussen gaat het sprookje van Union onverminderd verder. [naar artikel]

16. “Gekste vijf minuten uit mijn carrière”: Dante Vanzeir klopt ex-ploeg met winner in slotseconde (23/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

17. LIVE: Rodriguez opent zijn rekening en zet Union net voor rust op dubbele voorsprong (12/11/2023 - Sporza)

18. LIVE: Antwerp duikt met voorsprong de rust in dankzij knappe goal Yusuf (25/10/2023 - Sporza)

Op de derde speeldag van de Champions League speelt Antwerp thuis tegen de Portugese vicekampioen FC Porto. Pakt het na nederlagen tegen Sjachtar en Barcelona een eerste keer punten? Volg de match hier vanavond live. Aftrap 21 u. [naar artikel]

19. LIVE. Op 45 minuten van een stunt: Union met voorsprong rust in tegen Rangers na goal Teuma (02/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

20. Niet af te stoppen? Leider Union wint nu ook van nummer twee Antwerp (06/02/2022 - De Standaard)

21. LIVE OHL-ANTWERP. Antwerp met voorsprong de rust in na heerlijke spitsengoal Vincent Janssen (18/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

OHL en Antwerp openen de vierde speeldag in de Jupiler Pro League. De landskampioen kan mits een zege op gelijke hoogte komen met Union en AA Gent aan de kop van het klassement. Volg de match live op deze pagina. [naar artikel]

22. LIVE. Bal rolt laatste keer in Dudenpark dit seizoen, wat kan Antwerp tegen Union? (22/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

• Slotspeeldag Champions’ play-offs • Aftrap: 16u • Stade Joseph Marien • Union is zeker van de tweede plek, Antwerp van de vierde [naar artikel]

23. Union vermijdt op het nippertje een zure thuisnederlaag tegen Westerlo: gelijkmaker valt pas in 92e minuut (06/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Union is in het eigen Dudenpark net niet tegen een (verrassende) nederlaag aangelopen. Westerlo kwam op slag van rust op voorsprong via Foster. In de tweede helft ging Union nadrukkelijk op zoek naar minstens de gelijkmaker en die vond het pas in de extra tijd. Nilsson hield verdiend een puntje in Sint-Gillis. [naar artikel]

24. LIVE. GOAL! Antwerp keert de situatie na rust helemaal om, Miyoshi zet ‘Great Old’ op voorsprong! (30/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

• 1ste speeldag Champions’ play-offs • Aftrap: 20u45 • Bosuilstadion • Antwerp rekent niet meer op Refaelov tegen de kersverse bekerwinnaar [naar artikel]

25. LIVE. Vanzeir op de bank, sluit vicekampioen Union seizoen af met thuiszege tegen Antwerp? (22/05/2022 - Het Laatste Nieuws)