De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Actiegroepen eisen schorsing van vergunning voor bouw Scheldetunnel

Apache

23/01/2023 - 12:07

Verschillende actiegroepen vragen de schorsing van de omstreden vergunning die Zuhal Demir verleende.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Natuurverenigingen vechten milieuvoorwaarden voor bouw van Antwerpse Oosterweel-Scheldetunnel aan (22/01/2023 - VRT NWS)
  Verschillende natuurbewegingen stappen naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen om de milieuvoorwaarden voor de bouw van de Scheldetunnel voor de Oosterweelverbinding aan te vechten. De vergunning laat toe om het opgepompte water, voor de bouw van de tunnel, te lozen in de Schelde. "Het is vervuild water met zware metalen en PFAS", klinkt het bij de organisaties.
  [naar artikel]
 2. Oosterweel: ook op Antwerpse rechteroever is bouw Scheldetunnel begonnen (01/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Voorbij het Noordkasteel op de Scheldelaan is maandag gestart met de voorbereidende werken voor de bouw van de Scheldetunnel. Die derde oeververbinding moet in de loop van 2027 klaar zijn.
  [naar artikel]
 3. Provincie laat bomenkap door Ineos voor bouw fabriek toe, actiegroepen willen in beroep gaan (07/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het Antwerpse provinciebestuur heeft petrochemiereus Ineos een vergunning gegeven voor het kappen van een zone die als werf moet dienen voor de toekomstige fabrieken in de haven. Agentschap Natuur en Bos adviseerde nochtans negatief en de actiegroepen plannen meteen beroep.
  [naar artikel]
 4. Het gaat vooruit met Oosterweel! Bouw nieuwe Scheldetunnel begint in najaar, maar geen verkeershinder verwacht (29/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Eén van de grootste projecten in de aanleg van de Oosterweelverbinding is de bouw van de nieuwe Scheldetunnel die beide oevers verbindt. Op Linkeroever wordt dit najaar al begonnen met de voorbereidende werken, zoals het aanleggen van een werf. Voor de rechteroever is de zoektocht naar een aannemer bezig.
  [naar artikel]
 5. Ineos krijgt vergunning voor bouw nieuwe fabrieken (07/11/2019 - De Morgen)
  De Provincie Antwerpen geeft ondanks het bezwaar van actiegroepen een vergunning aan chemiebedrijf Ineos voor het bouwrijp maken van zijn site voor twee nieuwe fabrieken.
  [naar artikel]
 6. Natuurverenigingen vechten vergunning Oosterweel-Scheldetunnel aan (22/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  De natuurbewegingen Climaxi, Actiegroep Leefmilieu Rupelstreek, Red onze kleiputten en Burgerplatform OnzeMobiliteit stappen naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen tegen de milieuvoorwaarden voor het bouwen van de Scheldetunnel voor de Oosterweelverbinding. Dat melden de organisaties in een gezamenlijk persbericht.
  [naar artikel]
 7. Bouw nieuwe Scheldetunnel is begonnen in Zeebrugge: elk van de 8 elementen is rechtop 40 meter hoger dan de Antwerpse kathedraal (23/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Met het storten van een symbolische portie beton is maandagmiddag in de haven van Zeebrugge begonnen met de bouw van acht elementen die over een aantal jaren samen de nieuwe Scheldetunnel moeten vormen, als onderdeel van de Oosterweelverbinding. “Een historisch moment”, klonk het in koor.
  [naar artikel]
 8. Aanleg aanmeerlocaties voor werken Scheldetunnel gestart: “In januari beginnen we te graven aan de tunnelmond” (21/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Maandag is aannemer Cotu langs de Scheldelaan in Antwerpen gestart met de aanleg van een aanmeerlocatie voor de bouw van de nieuwe Scheldetunnel. Eind januari volgt een tweede op Linkeroever. Deze aanmeerplekken dienen om de aan- en afvoer van materiaal en grondstoffen zo veel mogelijk over het water te laten verlopen. In januari gaan ook de graafwerken voor de tunnelmonden van de Scheldetunnel van start.
  [naar artikel]
 9. Oosterweel: Aannemer start maandag met bouw van nieuwe Scheldetunnel in havengebied (25/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  In het Antwerpse havengebied gaat maandag de schop in de grond voor de aanleg van de nieuwe Scheldetunnel tussen Linker- en Rechteroever.
  [naar artikel]
 10. Oosterweeltunnels en verdiepen van Ring weer stapje dichter bij realisatie (08/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De omgevingsvergunning voor de bouw van de Oosterweelverbinding op rechteroever wordt deze maand aangevraagd. Met deze vergunning kunnen de aannemers aan de slag gaan om de nieuwe Scheldetunnel, Kanaaltunnels, de verdiepte Ring en de eerste reeks van de geplande overkappingen te bouwen.
  [naar artikel]
 11. LIVE. Volg de persconferentie rond Oosterweel: Scheldetunnel krijgt extra fietskoker (06/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het was de voorbije weken wat stil rond het Oosterweelproject, het grootste mobiliteitsproject in Antwerpen van de laatste decennia. Maar vanmiddag om 13u30 volgt een persconferentie in het Havenhuis waarin de BAM, schepen van Mobiliteit Koen Kennis en de actiegroepen meer duiding gaan geven bij hun keuze voor de voorkeursvariant. Zo is bepaald dat de Scheldetunnel een extra fietskoker zal krijgen. Volg hier de persconferentie op de voet.
  [naar artikel]
 12. Aannemer voor bouw Scheldetunnel aangesteld, deze werven staan de komende jaren op het programma (03/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Vrijdag 5 juni gaat het openbaar onderzoek over de vergunningsaanvraag voor Oosterweel Rechteroever van start. Tot en met 4 juli kunnen burgers de 1.700 plannen online raadplegen en eventuele bezwaren indienen. Intussen heeft Lantis COTU, bestaande uit de Belgische bouwbedrijven Besix, Bam Contractors, Deme en Jan de Nul, aangesteld als aannemer voor de bouw van de nieuwe Scheldetunnel. De werken aan de derde Scheldekruising zullen begin 2021 van start gaan, zowel op Linker- als op Rechteroever.
  [naar artikel]
 13. Chemiereus Ineos mag Antwerpse site ‘bouwrijp’ maken voor fabrieken, ondanks protest actiegroepen (07/11/2019 - De Morgen)
  De Provincie Antwerpen geeft een vergunning aan chemiebedrijf Ineos voor het bouwrijp maken van zijn site voor twee nieuwe fabrieken, in Lillo in het Antwerpse havengebied. De vergunning komt er ondanks fel protest van actiegroepen, die de plannen bijzonder schadelijk voor het milieu noemen.
  [naar artikel]
 14. Oeverzwaluw niet langer obstakel voor Oosterweel (02/12/2020 - De Tijd)
  02:05 Het Brugse milieuprotest tegen een dok voor de bouw van de Oosterweeltunnel is door de Raad voor Vergunningsbetwistingen definitief verworpen. De bouw van de 1,8 km nieuwe Scheldetunnel kan volgend ja...
  [naar artikel]
 15. “Ik heb een sterk dossier”: Zuhal Demir verzekert stevig in schoenen te staan in procedure rond bouw Scheldetunnel (25/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  “Ik hoop dat ik er snel weer kan gaan joggen”, grapte Vlaams parlementslid Annick De Ridder (N-VA) tijdens haar vraagstelling in het Vlaams Parlement. De Antwerpse politica wilde namelijk horen van Milieuminister Demir (N-VA) hoe sterk het dossier is omtrent de bouw van de nieuwe Scheldetunnel, en dan met name rond de waterlozing in natuurgebied Blokkersdijk, dat enkele natuurorganisaties hebben aangevochten eerder deze week.
  [naar artikel]
 16. Vlaanderen vraagt schorsing vergunning windmolenpark in Dalhem, vlak bij Voeren (29/07/2022 - VRT NWS)
  Vlaanderen vraagt de Raad van State om de vergunning voor een windmolenpark in Dalhem, aan de grens met Voeren, bij hoogdringendheid te schorsen. Volgens de Vlaamse ministers Demir en Diependaele brengen de geplande windturbines de plannen voor de bouw van een Einsteintelescoop in het gedrang.
  [naar artikel]
 17. Bouw nieuwe Scheldetunnel in Antwerps havengebied gaat van start (01/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het Antwerpse havengebied gaat vandaag de schop in de grond voor de aanleg van de nieuwe Scheldetunnel tussen Linker- en Rechteroever. Het gaat meteen ook om de start van de Oosterweelwerken op Rechteroever. Vanaf april zal de Scheldelaan plaatselijk volledig worden afgesloten voor het verkeer, en dat tot het einde van de werken binnen enkele jaren.
  [naar artikel]
 18. Bouw van nieuwe Oosterweeltunnel begint in najaar 2020 (04/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De bouw van de nieuwe Scheldetunnel, die deel uitmaakt van de Oosterweelverbinding, start in het najaar van 2020. Opdrachtgever Lantis publiceert binnenkort het bestek op basis waarvan de aannemer, die de tunnel gaat bouwen, wordt gekozen.
  [naar artikel]
 19. Definitief kruis over Eurostadion? Vlaamse regering geeft geen vergunning voor bouw en exploitatie (30/01/2018 - Knack)
  Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) kent geen vergunning toe voor bouw en exploitatie van Eurostadion op Parking C. Daarmee wordt mogelijk een definitief kruis over het project gemaakt, al kan Ghelamco nog in beroep gaan.
  [naar artikel]
 20. Straks starten werken aan Scheldetunnel, ondanks klacht milieuverenigingen: "Grondwater zal wel degelijk gezuiverd zijn" (23/01/2023 - VRT NWS)
  Vandaag wordt het officiële startschot gegeven voor de bouw van de Scheldetunnel, dat is een onderdeel van het Oosterweelproject. Maar vijf milieuverenigingen lieten weten dat ze naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen stappen. Ze vrezen dat er door die werken vervuild water in natuurgebieden terecht zal komen. Maar Lantis, dat de werken uitvoert, is stellig: "Het water dat we gaan lozen zal gezuiverd zijn."
  [naar artikel]
 21. Natuurvereniging vechten vergunning Scheldetunnel Oosterweel aan (22/01/2023 - De Tijd)
  21:40 Nadat de grondwerken aan de Oosterweeltunnel al tweemaal stillagen door een uitspraak van de Raad van State trekken milieubewegingen nu naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen.
  [naar artikel]
 22. Provincie geeft vergunning bouwen moskee in Kortrijk, maar legt wel voorwaarden op (24/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  De provincie West-Vlaanderen bevestigt de vergunning voor de bouw van een moskee in Kortrijk. De vergunning is wel gekoppeld aan voorwaarden.
  [naar artikel]
 23. Provincie geeft vergunning bouwen moskee in Kortrijk, maar legt wel voorwaarden op (24/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  De provincie West-Vlaanderen bevestigt de vergunning voor de bouw van een moskee in Kortrijk. De vergunning is wel gekoppeld aan voorwaarden.
  [naar artikel]
 24. Ondanks protest tegen Scheldetunnel gaat bouw ‘Oosterweel-spektakelstuk’ van start, met dank aan... Zeebrugge (23/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  1,8 kilometer lang, drie rijstroken in elke richting met een vluchtkoker in het midden én een aparte fietskoker van zes meter breed. De realisatie van de Scheldetunnel is zonder meer het spectaculairste onderdeel van de Oosterweelverbinding. In een nieuwe bouwdok in Zeebrugge werden de werken vanmiddag officieel op gang getrapt. Tegen 2030 moet de nieuwe tunnel onder de Schelde een feit zijn. Tenminste, als protest de timing niet in de war stuurt.
  [naar artikel]
 25. Definitief kruis over Eurostadion: Vlaamse regering weigert vergunning toe te kennen (30/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) kent geen vergunning toe voor de bouw en de exploitatie van het Eurostadion op Parking C.
  [naar artikel]
 26. Demir weigert vergunning voor pluimveebedrijf met 180.000 kippen in Borgloon (19/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft de vergunning voor de bouw en de exploitatie van een megapluimveebedrijf met 180.000...
  [naar artikel]
 27. Minister Schauvliege weigert vergunning voor bouw Eurostadion (30/01/2018 - Sporza)
  De Vlaamse regering verleent geen omgevingsvergunning voor de bouw en exploitatie van het Eurostadion op Parking C.
  [naar artikel]
 28. Op de werf van Oosterweel: de aanleg van de Scheldetunnel (09/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Oosterweelwerken zijn nog altijd in volle gang. Na de werven op Linkeroever en Zwijndrecht gaan we ook op rechteroever een kijkje nemen. Aan de Scheldelaan in de haven zijn de voorbereidingen begonnen voor de aanleg van de Scheldetunnel, de derde Scheldekruising.
  [naar artikel]
 29. Rumoerig protest aan UGent: betogers eisen schorsing KVHV (13/12/2019 - De Morgen)
  Het gaat er momenteel heet aan toe aan het UFO-gebouw van de UGent aan de Sint-Pietersnieuwstraat. Daar zit het bestuurscollege van de UGent samen over de kwestie KVHV en Jeff Hoeyberghs, maar enkele linkse betogers vinden dat niet volstaan. Zij zijn met geduw en getrek voorbij de security geraakt en eisen de schorsing.
  [naar artikel]
 30. Luminus krijgt vergunning voor nieuwe gascentrale in Wondelgem (07/05/2021 - VRT NWS)
  De vergunning voor de gascentrale van Luminus in Wondelgem is toegekend. Dat is de eerste nieuwe gascentrale sinds de aankondiging van de kernuitstap. De plannen stuiten op veel kritiek, zowel van lokale actiegroepen als burgers. "Deze beslissing getuigt van geen begrip voor de huidige klimaatcrisis", verkondigt Peter Paul Vossepoel van Gentse protestgroep Tegengas.
  [naar artikel]
 31. Geen vergunning voor Eurostadion (30/01/2018 - De Tijd)
  11:05 Vlaams Minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) kent geen vergunning toe voor bouw en exploitatie van Eurostadion op Parking C.
  [naar artikel]
 32. Weigering voor windturbines in Mol blijft gehandhaafd (25/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Raad voor Vergunningsbetwistingen handhaaft de beslissing van de Vlaamse regering om geen vergunning te verlenen voor de bouw van zes windturbines in de bossen van het nucleair onderzoekscentrum SCK-CEN in Mol. Dat zegt het Molse gemeentebestuur, dat zelf een negatief advies gaf voor de vergunning.
  [naar artikel]
 33. Provincie weigert vergunning Hasseltse Badr-moskee (13/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse deputatie heeft de vergunning voor de bouw van een nieuwe Badr-moskee aan de Hasseltse Mouterijstraat geweigerd.
  [naar artikel]
 34. Vergunning Boechouts tankstation geschorst: “Bomen moeten blijven” (06/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de vergunning voor de bouw van een benzinestation aan de Provinciesteenweg in Boechout geschorst. Klimaatschepen Kris Swaegers (Groen) spreekt van een precedent omdat het vonnis rekening houdt met de klimaatdoelstellingen van de gemeente, en dat is nieuw.
  [naar artikel]
 35. Zuhal Demir (N-VA) geeft geen vergunning voor bouw van gascentrale in Dilsen-Stokkem (17/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) geeft geen vergunning voor de bouw van een gascentrale van 900 Megawatt in het Limburgse Dilsen-Stokkem. Dat heeft de minister vrijdag zelf bekendgemaakt. Het project van de Duitse energiereus RWE stoot volgens Demir te veel ammoniak en stikstofoxide uit, en ligt veel te dicht bij het Nationaal Park Hoge Kempen.
  [naar artikel]
 36. Bouw nieuwe balletschool Company V kan nog dit jaar van start: “Met een buitenzaal” (08/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De stad Genk heeft een vergunning toegekend voor de bouw van een balletschool in de Windekesstraat. De school wordt uitgerust met een volledige dansaccommodatie en gerund door Veronique Lenaerts.
  [naar artikel]
 37. Limburg weigert vergunning voor nieuwe gascentrale RWE (15/04/2021 - De Standaard)
  Energiebedrijf RWE krijgt van de Limburgse deputatie geen vergunning voor de bouw van een elektriciteitscentrale in Dilsen-Stokkem. Dat komt deels door het recente stikstofarrest. De centrale zou moeten dienen als backup voor groene stroom na de kernuitstap. Het bedrijf kan nog in beroep gaan bij minister Demir.
  [naar artikel]
 38. Chiro krijgt vergunning voor nieuwe lokalen (29/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Chiro Jut heeft van stad Lier een stedenbouwkundige vergunning gekregen voor de bouw van nieuwe lokalen aan de Mechelbaan. De eerste schop wordt in september in de grond gestoken.
  [naar artikel]
 39. Demir laat Luc Tack langer wachten op vergunning gascentrale (27/07/2022 - De Tijd)
  08:03 Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) kent voorlopig nog geen vergunning toe voor de bouw van een nieuwe gascentrale in Tessenderlo. Ondernemer Luc Tack zal nog wat extra geduld moeten hebbe...
  [naar artikel]
 40. Club Brugge krijgt vergunning voor nieuw stadion (06/10/2021 - De Tijd)
  12:03 De Vlaamse regering heeft Club Brugge een vergunning gegeven voor de bouw van zijn nieuwe stadion op de Jan Breydelsite.
  [naar artikel]
 41. Actiegroep vecht ‘bouwdok’ voor Scheldetunnel aan (16/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een Brugse actiegroep verzet zich tegen de bouw van een dok in Zeebrugge dat moet dienen voor onderdelen voor de Oosterweeltunnel. Lantis, de bouwheer van de Oosterweel, geeft voorlopig geen commentaar. De zaak komt in januari voor.
  [naar artikel]
 42. Demir weigert vergunning voor megastallen in Borgloon (19/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  BorgloonVlaams minister van Omgeving Zuhal Demir weigert de vergunning voor de bouw en exploitatie van een megapluimveebedrijf met 180.000 slachtkippen in Borgloon.
  [naar artikel]
 43. Demir weigert vergunning voor megapluimvee- en varkensbedrijf in Borgloon (19/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft de vergunning voor de bouw en exploitatie van een megapluimveebedrijf met 180.000 slachtkippen in Borgloon geweigerd. Demir volgt naar eigen zeggen het advies van de Gewestelijke Omgevingsvergunningscommissie (GOVC).
  [naar artikel]
 44. Uplace krijgt nieuwe stedenbouwkundige vergunning (23/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Winkelcentrum Uplace kreeg een nieuwe stedenbouwkundige vergunning toegekend en start in 2017 met de bouw in Vilvoorde. Dat maakte het bedrijf
  [naar artikel]
 45. Uplace krijgt nieuwe stedenbouwkundige vergunning (23/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Winkelcentrum Uplace kreeg een nieuwe stedenbouwkundige vergunning toegekend en start in 2017 met de bouw in Machelen. Dat maakte het bedrijf
  [naar artikel]
 46. Het koninginnenstuk van Oosterweel is in de maak: bouw Scheldetunnel start vandaag, al dreigt nieuw protest roet in eten te strooien (23/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Het moet het koninginnenstuk worden van de Oosterweelverbinding, de nieuwe en vierde Antwerpse Scheldeoeververbinding tussen grofweg het Noordkasteel en de achterzijde van het Sint-Annabos op Linkeroever. Maandag wordt in Zeebrugge, jawel, gestart met de bouw van het eerste van acht tunnelelementen. Maar nieuw protest van natuurbewegingen, dit keer tegen het oppompen van grondwater, zou de werken eens te meer op de lange baan kunnen schuiven.
  [naar artikel]
 47. Provincie geeft geen vergunning voor nieuwe gascentrale in Dilsen-Stokkem (15/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  RWE krijgt geen vergunning voor de bouw van een elektriciteitscentrale in Rotem (Dilsen-Stokkem). Dat heeft de Limburgse deputatie donderdag beslist. Het bedrijf kan nog in beroep gaan bij minister Demir.
  [naar artikel]
 48. Demir weigert vergunning voor gascentrale Vilvoorde (09/11/2021 - De Tijd)
  18:55 Electrabel krijgt geen vergunning voor de bouw van haar gascentrale in Vilvoorde. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir beslist. De weigering dreigt de federale plannen voor de kernuitsta...
  [naar artikel]
 49. "Definitieve doodsteek" voor Uplace: stedenbouwkundige vergunning vernietigd (10/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de stedenbouwkundige vergunning voor de bouw van het shoppingcomplex Uplace in Machelen...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy