Alhoewel vegan allang niet meer uitzonderlijk is, is het nog altijd niet evident om alle producten die je wilt in één supermarkt te vinden. Dan is het goed om te weten wie de meest vegan friendly supermarkt van het land is. [naar artikel]
Een lekkere roséwijn is het ultieme genot op een zomerse dag. Vind je geen plek op een terrasje, dan selecteer je dankzij de proeftest van onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia zelf één van deze 20 roséwijnen uit de supermarkt. Welke zijn de moeite waard, hoe betaalbaar zijn ze en welke zijn geschikt voor warme temperaturen? “Deze rosé ruikt echt naar vakantie”. [naar artikel]
Kaaskroketten zijn een klassieker in onze Vlaamse keuken. In zowat elke brasserie staan ze op de kaart, maar kunnen diepvriesvarianten uit de supermarkt een smaakvol alternatief zijn? Chef Luc Bellings proeft tien soorten, waarvan hij er zes buist en één beloont met een negen. “Dit zijn dure kaaskroketten om dan vooral gebakken chapelure te proeven.” [naar artikel]
Na het chic eten van de eindejaarsfeesten is het opnieuw tijd voor gewone klassieke winterkost: aardappelgratin, witloof in hesp of bloemkool in kaassaus. En daar past altijd wel een gemalen emmentaler in. Kaasaffineur Frederic Van Tricht opende én proefde zeventien pakjes uit de supermarkt, had bij momenten goesting om het zakje volledig leeg te sneukelen, maar wist soms ook met moeite wat hij at. “Dit ruikt én smaakt naar niets.” [naar artikel]
Een lekkere roséwijn is het ultieme genot op een zomerse dag. Vind je geen plek op een terrasje, dan selecteer je dankzij de proeftest van onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia zelf één van deze 20 roséwijnen uit de supermarkt. Welke zijn de moeite waard, hoe betaalbaar zijn ze en welke zijn geschikt voor warme temperaturen? “Deze rosé ruikt echt naar vakantie”. [naar artikel]
Het populaire kattencafé MAU in Genk serveert voortaan ook vegan lunch, naast taart, gebakjes en custom cakes. Volgers uitbaters Yeliz en Dries werd de vraag van de klanten steeds groter: “Onze mediterraanse panini was op dag één al een schot in de roos.” [naar artikel]
Met zilveruitjes, augurken of worteltjes: in ons land legt iédere slager vleessalade in de verstoog. Maar hoe goed is de kwaliteit van vleessalade uit de supermarkt? Proef je evenveel vlees bij de versie uit Aldi? Of kies je beter voor het duurdere potje van Carrefour? Meesterslager Luc De Laet proeft tien merken en kiest een winnaar. “De beste uit deze test ruikt fris én voelt aangenaam in de mond.” [naar artikel]
November staat in teken van de plantaardige keuken, want het is ‘Try vegan’-maand. Toch een uitdaging, zeker als we onze geliefde spaghetti bolognese met gehakt moeten missen. Daarom vroegen we onze bolognese-experte Lara Laporte – bekend van haar blog ‘Spaghetti Blogonaise’ en haar restaurantreviews op nina.be – om verschillende veganistische alternatieven te proeven. Zijn ze even goed als ‘the real deal’, of misschien zelfs beter? Dit is haar verdict. [naar artikel]
Van gehakt tot burgers of zelfs schnitzels en worsten: tegenwoordig vind je voor alles een vegetarisch of vegan alternatief in het schap van de supermarkt. Maar zijn die vleesvervangers ook écht lekker? Sterrenchef Luc Bellings werpt zijn smaakpapillen in de strijd om die vier verschillende soorten vleesvervangers te beoordelen én deelt bij elke categorie zijn eigen exclusief recept met de lekkerste variant. “Voor mij moeten vleesvervangers niet per se naar vlees smaken.” [naar artikel]
Heerlijk met uitjes en perfect voor bij de lunch: préparé is ontegensprekelijk een van de populairste smeersels voor op de boterham. Het liefst komt die van bij de slager, maar ook in de supermarkt vind je talloze varianten. Zijn die evengoed qua smaak en kwaliteit? Wij lieten meesterslager Luc De Laet van The Butcher’s Store tien verschillende soorten proeven en verstopten er één veggie variant onder. Welke komt als beste uit de test? “Zeker dat dit geen productiefout is?” [naar artikel]
Heerlijk met uitjes en perfect voor bij de lunch: préparé is ontegensprekelijk een van de populairste smeersels voor op de boterham. Het liefst komt die van bij de slager, maar ook in de supermarkt vind je talloze varianten. Zijn die evengoed qua smaak en kwaliteit? Wij lieten meesterslager Luc De Laet van The Butcher’s Store tien verschillende soorten proeven en verstopten er één veggie variant onder. Welke komt als beste uit de test? “Zeker dat dit geen productiefout is?” [naar artikel]
Op 1 november is het World Vegan day en met die dag start meteen de Try Vegan-challenge die nog loopt tot en met 30 november. Een maand waarin we aangemoedigd worden om een keertje in de week plantaardig te eten. Volgens onderzoek eet bijna 1 op de 4 Belgen wekelijks één vegan maaltijd. Maar hoe begin je daaraan? En loop je dan geen vitaminetekort op? We delen tips en scheiden vijf feiten van fabels. “Het is veel minder ingewikkeld dan je denkt.” [naar artikel]
Het zijn ‘empowering’ video’s die Steffi Quisquater (23), dochter van, op haar TikTok post. Ze toont er haar strijd voor een gezonder lichaam en steekt een dikke middelvinger op naar iedereen die niet in haar geloofde. Intussen is ze personal coach én volop bezig met haar eigen vegan kookboek, dat eind augustus uitkomt. [naar artikel]
Alcoholvrije aperitiefjes bestaan al lang, maar van een echt succes was nooit sprake. Het aanbod beperkte zich tot mierzoete bubbels en fruitsappen... [naar artikel]
De zomer is voor veel mannen dé tijd van het jaar om hun gezicht baard- en snorvrij te maken. Veel mannen grijpen daarom snel naar scheermesjes uit de supermarkt. Maar zijn die ook allemaal zo kwalitatief? Onze reporter ging langs bij barbier Ahmed Shaheed van de Brugse Ayoub’s barbershop. Die testte voor ons 7 verschillende scheermesjes. Bovendien geeft hij enkele handige scheertips mee. “Dit scheermesje is zijn geld dubbel en dik waard.” [naar artikel]
Vegan burgers worden steeds populairder en veroveren zelfs menukaarten van traditionele brasseries en frituren. Wij stuurden de vegankoning- en koningin van Limburg op pad om erop los te proeven. Is de meest ‘vlezige’ ook meteen de lekkerste? [naar artikel]
Sinds de tweede generatie alcoholvrije bieren op de markt kwamen, zijn ze plots overal. “En er zitten er ook heel wat lékkere tussen”, vindt onze HLN_biersommelier Sofie Vanrafelghem. Maar welke alcoholvrije bieren uit dat grote aanbod zijn je geld waard? Ze proeft blind negen alcoholvrije pilsen en vijftien speciaalbieren die je tegenkomt in de supermarkt. Ze buist er zeven, maar is ook aangenaam verrast. “Dit is geen waardig alternatief voor het niet-alcoholvrije broertje.” [naar artikel]
De meeste supermarkten voorzien extra voorraad voor wat als “een ongewoon weekend in de supermarkt” wordt aangekondigd. Al wordt over de mogelijke tekorten waarvoor retailexpert Gino Van Ossel vreest, liever niet gesproken, want: praten over tekorten leidt tot tekorten. “Het aanbod werd op de extra vraag afgestemd”, klinkt het. Ondertussen lijkt één supermarktketen dé grote winnaar van de malaise bij Delhaize. “In sommige van onze winkels zien we nu de helft meer klanten.” [naar artikel]
Dat vegan eten hip is, kon je zondag 15 augustus merken in de Sint-Lutgartsite in Beringen. Die dag werd de eerste editie van V-days georganiseerd door Vegan Options, een foodbar die gelegen is op de site zelf. “Om vegan meer bekendheid te geven organiseren we deze V-days”, zo vertelt Paul Dingens. “En met succes want we mochten een 500-tal mensen ontvangen. Zij konden genieten van vegan frietjes, vegan stoofvlees, steaks, vol au vegan, shoarma en nog veel meer. En natuurlijk kon je op de eerste V-days ook terecht voor de nodige info en allerlei verkoopstandjes.” Tijdens het eten konden de aanwezigen genieten van leuk streepje muziek. [naar artikel]
Sta je regelmatig voor het schap extra vierge olijfolie in de supermarkt te twijfelen over welke fles je best meeneemt naar huis? En is duurder in die keuze automatisch beter? De Nederlandse olijfoliesommelier Wilma Van Grinsven-Padberg reikt jou graag de hand toe tijdens je olijfolie-zoektocht: ze proeft 9 verschillende extra vierge olijfoliën uit de supermarkt en tipt hoe je kwalitatieve en lekkere olijfolie snel herkent op basis van de verpakking en de smaak. “Op deze éne fles wil ik echt een sticker kleven: getest en goedgekeurd!” [naar artikel]
Als alles goed blijft gaan, staan we voor het eerst weer voor een echte zomer van de vrijheid. Maar vrijheid betekent ook kiezen. Om u te inspireren bij uw zoektocht naar een geschikte bestemming vroegen wij onze reislustige redacteurs én experts die om den brode met toerisme bezig zijn naar hun favoriete vakantie-ervaring. Van Dubai over Mauritius, hier kan je een echte droomvakantie beleven. [naar artikel]
It’s Veganuary! Ben jij op zoek naar inspiratie om de maand januari door te komen? Wij presenteren vijf vegan receptjes uit het kookboek van Lento: ‘Vegan, zoals je het nog nooit proefde’. “Een frittata is eigenlijk dé omelet voor vegans” [naar artikel]
Vandaag vieren we World Vegan Day en meteen ook het startschot van Try Vegan, want de hele maand november staat in het teken van de veganistische keuken. Ben je wel nieuwsgierig maar heb je vandaag even geen zin om zelf in de supermarkt de etiketten af te speuren? Laat je dan verrassen door alles wat de plantenwereld te bieden heeft zonder je luie zetel te verlaten dankzij deze heerlijke vegan takeout adresjes. Van pizza tot frietjes, want op zondag mag dat comfortfood zijn. [naar artikel]
Wie zich ooit afvroeg of Koen Crucke écht naar zijn ‘Samson en Gert’-personage ‘Meneer Spaghetti’ ruikt, krijgt vanavond in ‘Even goeie vrienden' het antwoord op die vraag. Want ondanks dat Koen Crucke en Gunter Lamoot elkaar vóór de aflevering nauwelijks kenden, zijn het muzikale acteertalent en de komiek alvast volledig verbroederd. Ze wisselden zelfs al kledij uit: “Ik mag al in Koen zijn garderobe zitten. Ik draag vandaag een échte ‘Koen Crucke’”, lacht Gunter. “Het ruikt wel nog een beetje naar spaghetti!” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.