Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Pak frieten is fors duurder en daar hebben ook de frituristen het moeilijk mee: “Maar één valabel alternatief voor prijsstijging”

09/02/2023 - 08:36
"Alles wordt duurder. Ook ons pakje friet. Daarvan steeg de prijs het voorbije jaar gemiddeld met 13 procent. Meteen de sterkste stijging van de voorbije 20 jaar, aldus het Belgische statistiekbureau Statbel. “Onvermijdelijk”, klinkt het bij sectorfederatie Navefri, “al is er één troost: het ziet ernaar uit dat we het ergste achter de rug hebben.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Pak frieten fors duurder en daar hebben ook de frituristen het moeilijk mee: “Maar één valabel alternatief voor prijsstijging” (09/02/2023 - Het Belang van Limburg)

Alles wordt duurder. Ook ons pakje friet. Daarvan steeg de prijs het voorbije jaar gemiddeld met 13 procent. Meteen de sterkste stijging van de voorbije 20 jaar, aldus het Belgische statistiekbureau Statbel. “Onvermijdelijk”, klinkt het bij sectorfederatie Navefri, “al is er één troost: het ziet ernaar uit dat we het ergste achter de rug hebben.” [naar artikel]


2. Pak frieten is fors duurder en daar hebben ook de frituristen het moeilijk mee: “Maar één valabel alternatief voor prijsstijging” (09/02/2023 - Gazet van Antwerpen)

Alles wordt duurder. Ook ons pakje friet. Daarvan steeg de prijs het voorbije jaar gemiddeld met 13 procent. Meteen de sterkste stijging van de voorbije 20 jaar, aldus het Belgische statistiekbureau Statbel. “Onvermijdelijk”, klinkt het bij sectorfederatie Navefri, “al is er één troost: het ziet ernaar uit dat we het ergste achter de rug hebben.” [naar artikel]


3. Moet je je frieten twee keer afbakken? En welke olie zorgt voor de beste smaak? De twee beste Vlaamse frituristen leggen uit hoe je de lekkerste frietjes maakt (02/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

Elke Belg houdt van frieten. Zes op de tien eten ze zelfs minstens wekelijks. Sterrenchef Luc Bellings bezocht vorige week al de bekendste frietkoten van de Vlaamse hoofdsteden. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar? Maakt het uit welke aardappel je kiest? En wat met het frietvet? Wij vroegen naar aanleiding van de Week van Friet aan Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem (Kortrijk) - uitgeroepen tot de beste frituur van Vlaanderen 2019 - hun gouden tips. [naar artikel]


4. Moet je je frieten twee keer afbakken? En welke olie geeft de beste smaak? Twee Vlaamse top-frituristen leggen uit hoe je de lekkerste frietjes maakt (10/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen houdt van frieten. Zes op de tien Belgen eten ze zelfs minstens wekelijks. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar? Maakt het daarbij uit welke aardappel je kiest? En wat met het frietvet? Wij vroegen aan Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem - die in 2019 de titel van beste frituur van Vlaanderen binnenhaalden - hun gouden tips: “Je vers gesneden aardappelen afspoelen onder de kraan is nefast voor de kleur en smaak.” [naar artikel]


5. Frituristen moeten ingrijpen: “Frieten worden 20 procent duurder en openingsuren worden aangepast” (24/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Frieten zijn Belgisch erfgoed. En aan erfgoed kom je maar beter niet. Maar nu kunnen de frituristen niet anders, vertelt Bernard Lefèvre, voorzitter van de Belgische frituurverbond Navefri. Hij verwacht dat een pakje friet gemiddeld 10 à 20 procent duurder wordt tegen het einde van het jaar. [naar artikel]


6. Beursexpert over forse prijsstijging koper: “Als belegger kan je inspelen op een verdere prijsstijging en er ook geld aan verdienen” (21/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Het is niet al goud wat blinkt. Het zou ook koper kunnen zijn. Momenteel zijn er veel meer kopers in koper dan in het edelmetaal. De prijs van koper gaat dan ook fors omhoog. Vorig jaar steeg de prijs al met een kwart en tot dusver werd koper ook al 21,5% duurder dit jaar. “Dat is erg nefast voor de consument, maar wél interessant voor de belegger om er geld aan te verdienen”, aldus onze beursexpert Pascal Paepen. Hij legt uit hoe je er het best in investeert. [naar artikel]


7. Frituristen zijn bang: “Waar slaat overvaller volgende keer toe?” (28/11/2016 - Het Nieuwsblad)

Op de Kleine Markt werd de uitbaatster van frituur Montmartre overvallen door een gemaskerde en gewapende kerel. Hij ging lopen met de dagopbrengst. [naar artikel]


8. Onze vrees bleek ongegrond: frituristen mogen onze frietjes nog steeds op dezelfde manier bakken van Europa (19/07/2017 - Het Nieuwsblad)

Vertegenwoordigers van de lidstaten van de Europese Unie hebben woensdag het licht op groen gezet voor een verlaging van het acrylamidegehalte in voedingsproducten. Het in onze contreien gevreesde blancheren van frieten wordt niet verplicht, wel als aanbeveling weerhouden. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!