Alles wordt duurder. Ook ons pakje friet. Daarvan steeg de prijs het voorbije jaar gemiddeld met 13 procent. Meteen de sterkste stijging van de voorbije 20 jaar, aldus het Belgische statistiekbureau Statbel. “Onvermijdelijk”, klinkt het bij sectorfederatie Navefri, “al is er één troost: het ziet ernaar uit dat we het ergste achter de rug hebben.” [naar artikel]
Alles wordt duurder. Ook ons pakje friet. Daarvan steeg de prijs het voorbije jaar gemiddeld met 13 procent. Meteen de sterkste stijging van de voorbije 20 jaar, aldus het Belgische statistiekbureau Statbel. “Onvermijdelijk”, klinkt het bij sectorfederatie Navefri, “al is er één troost: het ziet ernaar uit dat we het ergste achter de rug hebben.” [naar artikel]
Elke Belg houdt van frieten. Zes op de tien eten ze zelfs minstens wekelijks. Sterrenchef Luc Bellings bezocht vorige week al de bekendste frietkoten van de Vlaamse hoofdsteden. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar? Maakt het uit welke aardappel je kiest? En wat met het frietvet? Wij vroegen naar aanleiding van de Week van Friet aan Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem (Kortrijk) - uitgeroepen tot de beste frituur van Vlaanderen 2019 - hun gouden tips. [naar artikel]
Iedereen houdt van frieten. Zes op de tien Belgen eten ze zelfs minstens wekelijks. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar? Maakt het daarbij uit welke aardappel je kiest? En wat met het frietvet? Wij vroegen aan Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem - die in 2019 de titel van beste frituur van Vlaanderen binnenhaalden - hun gouden tips: “Je vers gesneden aardappelen afspoelen onder de kraan is nefast voor de kleur en smaak.” [naar artikel]
Frieten zijn Belgisch erfgoed. En aan erfgoed kom je maar beter niet. Maar nu kunnen de frituristen niet anders, vertelt Bernard Lefèvre, voorzitter van de Belgische frituurverbond Navefri. Hij verwacht dat een pakje friet gemiddeld 10 à 20 procent duurder wordt tegen het einde van het jaar. [naar artikel]
Het is niet al goud wat blinkt. Het zou ook koper kunnen zijn. Momenteel zijn er veel meer kopers in koper dan in het edelmetaal. De prijs van koper gaat dan ook fors omhoog. Vorig jaar steeg de prijs al met een kwart en tot dusver werd koper ook al 21,5% duurder dit jaar. “Dat is erg nefast voor de consument, maar wél interessant voor de belegger om er geld aan te verdienen”, aldus onze beursexpert Pascal Paepen. Hij legt uit hoe je er het best in investeert. [naar artikel]
Op de Kleine Markt werd de uitbaatster van frituur Montmartre overvallen door een gemaskerde en gewapende kerel. Hij ging lopen met de dagopbrengst. [naar artikel]
Vertegenwoordigers van de lidstaten van de Europese Unie hebben woensdag het licht op groen gezet voor een verlaging van het acrylamidegehalte in voedingsproducten. Het in onze contreien gevreesde blancheren van frieten wordt niet verplicht, wel als aanbeveling weerhouden. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.