Oude kranten of doosjes Sunlight-zeep. Die heeft iedereen wel eens gevonden op de familiezolder. Maar de vondst die Sven Van Vlierberghe deed is wel héél bijzonder: bokalen vol opgelegde tomaten en krieken. ‘Ze moeten tachtig jaar oud zijn. Toen had mijn oma in dit huis een groentewinkel.’ Hoe zou dat smaken, tomaten die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt? [naar artikel]
Op ‘t Zand in Brugge is vrijdag BABU geopend. Dat is de nieuwste takeaway-zaak van sterrenchef Gert De Mangeleer en zakenpartner Joachim Boudens. Op de kaart staan drie ‘bunners’, waar je versgesneden frietjes bij kan krijgen. [naar artikel]
Tennissterren Dominic Thiem, Stefanos Tsitsipas en Arthur Fils zijn in België voor de European Open (16 oktober - 22 oktober). Het drietal verkende voor de start van het tennistoernooi Antwerpen en ging frieten proeven bij sterrenchef Sergio Herman in zijn Frites Atelier. [naar artikel]
“Eenmaal achter tralies, kan het veel burgers niet echt schelen hoe het criminelen vergaat”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “De gevangenis is voor veel mensen een vergeetput. En voor één man was het ook een folterkamer.” [naar artikel]
Sterrenchef Bart De Pooter van onder meer restaurant Pastorale in Reet is op zoek naar partners die samen met hem een uitzonderlijk ecosysteem op poten willen zetten. In het uitgestrekte groengebied aan de Begijnenbossen wil hij een terrein ontwikkelen tot een voedselbos. Dat moet een sociaal geïntegreerd landbouwproject worden waarvan hij de oogst ook in zijn restaurants kan gebruiken. [naar artikel]
Oude kranten of doosjes Sunlight-zeep. Dat heeft iedereen wel eens gevonden op de familiezolder. Maar de vondst die Sven Van Vlierberghe deed is wel héél bijzonder: bokalen vol opgelegde tomaten en krieken. “Ze moeten 80 jaar oud zijn. Toen had mijn oma in dit huis een groentewinkel.” Hoe zou dat smaken, tomaten die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt? [naar artikel]
Een maaltijd maken met groenten die al tientallen jaren stof liggen te vergaren in bokalen op zolder. Het lijkt onwaarschijnlijk en toch is dat net wat Sven Van Vlierberghe samen met sterrenchef Michiel De Bruyn en een journalist van Het Nieuwsblad gedaan heeft. "De tomaat smaakte nog perfect." [naar artikel]
Krijg je spruitjes of witloof thuis niet verkocht aan je kinderen? Of ben je er stiekem zelf ook nog altijd geen fan van? Dat je bepaalde groenten lekker vindt of niet, hangt af van hoé je die groenten hebt leren eten. “Het heeft geen zin om jonge kinderen witloof te laten eten, ze ontwikkelen pas bittere smaakpapillen rond 10 jaar”, vertelt eetexperte An Vandeputte daarover. Ze zet de ultieme tips op een rijtje over wat wel én niet te doen om je kind alle groenten te leren eten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.