De tijd dat je bij de slager enkel terecht kon voor biefstuk of kotelet, is definitief voorbij. “We moeten almaar meer inzetten op bereide schotels en vegetarische burgers. Want het eetpatroon van de Vlaming is flink aan het wijzigen”, klinkt het achter de koeltoog. [naar artikel]
Ook in het haast coronavrije Wijnegem – met nog altijd maar twintig besmettingen in heel de gemeente - wordt uitgekeken naar het einde van de lockdown-exit. Traiteur Melisse en Keurslagerij De Boucherie hebben de handen in elkaar geslagen voor een groot bedankingsfeest ergens deze zomer, voor het voltallige personeel en alle bewoners van de lokale woonzorgcentra. [naar artikel]
De Portugees van Deurne, een eetgelegenheid op het Cogelsplein, is geen restaurant meer. Jorge Pereire, slager van opleiding, heeft de zaak, die hij samen met zijn echtgenote uitbaatte, omgevormd tot een beenhouwerij en traiteur. “Door de verplichte sluiting van de horeca moest ik iets doen”, zegt hij. “De rekeningen betalen zichzelf niet, hé.” [naar artikel]
Elke week sluit ergens in België een slagerij. En dat valt niet te verwonderen, want in 13 jaar tijd eten we een kwart minder vlees. Voor de resterende slagers zit er dan ook niets anders op dan het aanbod uit te breiden. “We moeten almaar meer inzetten op bereide schotels en vegetarische burgers”, klinkt het achter de koeltoog. [naar artikel]
Elke twee weken gaan drie ambachtelijke slagers dicht. Vijf jaar geleden waren dat er nog twee. De beenhouwer die blijft, moet zich heruitvinden. Door te groeien, in vierkante meters en in personeel. En door complete winkels te worden die behalve ribeye ook brood, groenten en wijn verkopen. En nu zelfs verse vis. [naar artikel]
Mensen uit Sint-Niklaas die al een bestelling hadden geplaatst voor hun kerst- of oudejaarsmaaltijd bij een bekende traiteur moeten op zoek naar een alternatief. De man werd door de politierechter in Sint-Niklaas tot vier jaar cel veroordeeld voor herhaaldelijke overtredingen. Hij moest meteen naar de gevangenis. [naar artikel]
Slager-traiteurs te lande hebben deze periode opnieuw de handen vol met de bereiding van vleesgerechten voor op de feestdis. De sector kreunt echter onder een steeds groter wordend tekort aan slagers. Jobat.be klopte aan bij Ivan Claeys, voorzitter van de koninklijke Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België. Wat zijn de troeven van een baan als beenhouwer? Hoeveel verdien je? En hoe kun je de carrièreswitch richting het vak maken? [naar artikel]
Joachim Wouters (28) opende onlangs, samen met zijn partner Laura Melon (26), afhaal- en eetzaak Traiteur Joachim op het centrumplein. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.