Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Slager moet traiteur worden om te overleven

05/04/2017 - 08:20
" De tijd dat je bij de slager enkel terecht kon voor biefstuk of kotelet, is definitief voorbij. “We moeten almaar meer inzetten op bereide schotels en vegetarische burgers. Want het eetpatroon van de Vlaming is flink aan het wijzigen”, klinkt het achter de koeltoog."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Slager moet traiteur worden om te overleven (05/04/2017 - Het Belang van Limburg)

De tijd dat je bij de slager enkel terecht kon voor biefstuk of kotelet, is definitief voorbij. “We moeten almaar meer inzetten op bereide schotels en vegetarische burgers. Want het eetpatroon van de Vlaming is flink aan het wijzigen”, klinkt het achter de koeltoog. [naar artikel]


2. De vakman zijn vlees Slager, dat ben ik 'Bij de verbouwingen zei de architect: 'We zullen de traiteur vooraan plaatsen.' 'Neen', zei ik. 'Vlees. De mensen moeten vlees zien. Ik ben een slager.' Hendrik en Evelyne Dierendo (13/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Slager en traiteur plannen groot feest in twee woonzorgcentra: “Mooi gebaar om iedereen te bedanken” (21/05/2020 - Gazet van Antwerpen)

Ook in het haast coronavrije Wijnegem – met nog altijd maar twintig besmettingen in heel de gemeente - wordt uitgekeken naar het einde van de lockdown-exit. Traiteur Melisse en Keurslagerij De Boucherie hebben de handen in elkaar geslagen voor een groot bedankingsfeest ergens deze zomer, voor het voltallige personeel en alle bewoners van de lokale woonzorgcentra. [naar artikel]


4. Portugees van Deurne wordt slager en traiteur (25/02/2021 - Gazet van Antwerpen)

De Portugees van Deurne, een eetgelegenheid op het Cogelsplein, is geen restaurant meer. Jorge Pereire, slager van opleiding, heeft de zaak, die hij samen met zijn echtgenote uitbaatte, omgevormd tot een beenhouwerij en traiteur. “Door de verplichte sluiting van de horeca moest ik iets doen”, zegt hij. “De rekeningen betalen zichzelf niet, hé.” [naar artikel]


5. De Belg eet steeds minder vlees: dit moet de slager doen om te overleven (05/04/2017 - Het Nieuwsblad)

Elke week sluit ergens in België een slagerij. En dat valt niet te verwonderen, want in 13 jaar tijd eten we een kwart minder vlees. Voor de resterende slagers zit er dan ook niets anders op dan het aanbod uit te breiden. “We moeten almaar meer inzetten op bereide schotels en vegetarische burgers”, klinkt het achter de koeltoog. [naar artikel]


6. De slager die wil overleven, moet creatief zijn: “Met préparé alleen gaat het niet meer” (19/08/2024 - Het Nieuwsblad)

Elke twee weken gaan drie ambachtelijke slagers dicht. Vijf jaar geleden waren dat er nog twee. De beenhouwer die blijft, moet zich heruitvinden. Door te groeien, in vierkante meters en in personeel. En door complete winkels te worden die behalve ribeye ook brood, groenten en wijn verkopen. En nu zelfs verse vis. [naar artikel]


7. Klanten uit Sint-Niklaas moeten op zoek naar alternatief feestmaal, omdat traiteur de cel in moet (18/12/2023 - VRT NWS)

Mensen uit Sint-Niklaas die al een bestelling hadden geplaatst voor hun kerst- of oudejaarsmaaltijd bij een bekende traiteur moeten op zoek naar een alternatief. De man werd door de politierechter in Sint-Niklaas tot vier jaar cel veroordeeld voor herhaaldelijke overtredingen. Hij moest meteen naar de gevangenis. [naar artikel]


8. Slager worden? "Zeer mooi loon, maar je moet ervoor werken” (21/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Slager-traiteurs te lande hebben deze periode opnieuw de handen vol met de bereiding van vleesgerechten voor op de feestdis. De sector kreunt echter onder een steeds groter wordend tekort aan slagers. Jobat.be klopte aan bij Ivan Claeys, voorzitter van de koninklijke Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België. Wat zijn de troeven van een baan als beenhouwer? Hoeveel verdien je? En hoe kun je de carrièreswitch richting het vak maken? [naar artikel]


9. Pas Geopend: Traiteur Joachim (11/07/2017 - Het Belang van Limburg)

Joachim Wouters (28) opende onlangs, samen met zijn partner Laura Melon (26), afhaal- en eetzaak Traiteur Joachim op het centrumplein. [naar artikel]


Newspaper Krantenkoppen Favicon
Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!