De Let Raimonds Tomsons is de eerste Oost-Europeaan die zich voor drie jaar de beste sommelier van de wereld mag noemen. Hij versloeg tijdens het wereldkampioenschap in Parijs meer dan 60 sommeliers uit de hele wereld. Waaronder de Vlaming Tom Ieven, sommelier van Hof van Cleve, die op de elfde plaats strandde. [naar artikel]
Gianluca Di Taranto van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane is verkozen tot beste sommelier van België. Dat hebben de organisatoren, de... [naar artikel]
Tom Ieven (31) uit Grobbendonk heeft uiteindelijk de elfde plaats bereikt in de prestigieuze sommelierswedstrijd ASI Best Sommelier of the World in Parijs. [naar artikel]
Trésor Vets uit Borgerhout is Sommelier of the Year geworden van de provincie Antwerpen. Vets is 28, heeft Rwandese roots, en werkt in het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane. “Ik begon er als jobstudent en serveer nu wijn van 30.000 euro", zegt hij op Radio 2. [naar artikel]
In de Koningin Elisabethzaal wordt midden maart het wereldkampioenschap sommelier betwist. Wijnfanaat en sommelier William Wouters wist Antwerpen te manoeuvreren als gaststad voor het driejaarlijkse evenement, vóór Bordeaux. Het kampioenschap wordt door tienduizenden geïnteresseerden gevolgd. [naar artikel]
Voor het eerst sinds 1983 vindt deze week Best Sommelier of the World in België plaats, zeg maar het WK voor sommeliers. Nog nooit won een Belg en nog nooit waren er zoveel kandidaten: 66 sommeliers uit de hele wereld melden zich aan in de Antwerpse Elisabethzaal. Wordt Antoine Lehebel, wijnschenker van het Brusselse toprestaurant Bon Bon, de opvolger van de Zweed Jon Arvid Rosengren? [naar artikel]
In de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen heeft de Duitser Marc Almert het wereldkampioenschap voor sommeliers gewonnen. Hij versloeg in de finale de Deense Nina Jensen en de Let Raimonds Tomsons. De Belgische kandidaat, Antoine Lehebel van het Brusselse sterrenrestaurant Bon-Bon, strandde in de halve finales. [naar artikel]
Als eerste Belgische wijn terechtkomen op de kaart van één van de beste restaurants ter wereld. Die eer is weggelegd voor Kontreir, een wijn van de Wijnfaktorij uit Antwerpen. Kontreir is een rode wijn, en wordt nu geschonken in het beroemde Spaanse restaurant El Celler de Can Roca. Het restaurant heeft drie Michelinsterren en werd de laatste jaren al verschillende keren uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Patrick Nijs van de Wijnfaktorij kan het amper geloven. [naar artikel]
Hij is al de sommelier van beste restaurant van ons land. Zondag kan hij zomaar de beste van de wereld worden. Op het wereldkampioenschap met hij zich met allerbesten. “Ik heb de voorbije twee jaar elke week 15 uur geproefd en gestudeerd. Bovenop alle uren die ik in Hof van Cleve ben. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.