Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Antwerpse wijn in beste restaurant ter wereld: “Fantastico, zei de sommelier”

27/08/2021 - 23:51
"Als eerste Belgische wijn terechtkomen op de kaart van één van de beste restaurants ter wereld. Die eer is weggelegd voor Kontreir, een wijn van de Wijnfaktorij uit Antwerpen. Kontreir is een rode wijn, en wordt nu geschonken in het beroemde Spaanse restaurant El Celler de Can Roca. Het restaurant heeft drie Michelinsterren en werd de laatste jaren al verschillende keren uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Patrick Nijs van de Wijnfaktorij kan het amper geloven."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Hoe een Antwerpse wijnmaker op de kaart van het beste restaurant ter wereld belandde: “Mijn jongste witte wijn vond hij meteen ‘fantastico’” (05/09/2021 - Het Nieuwsblad)

Hoe slaag je er als Belgische wijnmaker in om je wijn op de kaart te krijgen van een toprestaurant in Spanje? Patrick Nijs uit het Antwerpse Wilrijk weet hoe, want zijn rode wijn wordt straks geserveerd in El Celler de Can Roca, al een paar keer verkozen tot beste restaurant ter wereld. “Ik had mijn twijfels, maar de sommelier vond mijn wijn fantástico.” [naar artikel]


2. Vlaamse sommelier (28) helpt nu al tweede restaurant mee aan derde ster: “Dit is de beste plek ter wereld als je wijn wil drinken” (15/02/2024 - Het Belang van Limburg)

In twee jaar tijd lanceerde het Londense restaurant The Ledbury zich vanuit het niets naar de culinaire hemel: drie Michelin-sterren. Met dank aan de Vlaamse sommelier Jan Van Heesvelde die er de beste wijnen schenkt. “Er is in de wereld geen betere wijnstad dan Londen.” [naar artikel]


3. 3 tips van de sommelier: hoe herken je een goéde wijn in de supermarkt of op restaurant? “Hoe langer de smaak blijft hangen, hoe beter” (31/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wanneer je voor een supermarktrek vol wijn staat of een wijnkaart vol suggesties op restaurant in handen hebt, is het soms moeilijk een keuze te maken. Welke wijn zal zijn geld waard zijn? En op welke details moet je letten? Yanick Dehandschutter (35) van Sir Kwinten (*), beste sommelier van het land volgens Michelin, legt uit waar je allemaal op moet letten: “Zelfs de grootte van de wijnglazen op tafel kan al iets verklappen.” [naar artikel]


4. Gebeten door de wijnmicrobe: William Wouters kiest vijf excellente Antwerpse sommeliers (10/03/2019 - Gazet van Antwerpen)

De organisator van het prestigieuze evenement ‘Beste Sommelier ter Wereld’ ademt zelf wijn. Samen met echtgenote Filipa Pato verbouwt William Wouters wijn, maar hij blijft ook sommelier in hart en nieren. Hij was beste sommelier van België in 1992 en haalde meer dan eens halve finales op het WK en EK. Hij is dus het best geplaatst om de topsommeliers van Antwerpen voor te stellen. [naar artikel]


5. Beste sommelier van het land legt uit hoe je goéde wijn herkent: “Hoe langer de smaak in je mond blijft hangen, hoe beter de kwaliteit” (31/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wanneer je voor een supermarktrek vol wijn staat of een wijnkaart vol suggesties op restaurant in handen hebt, is het soms moeilijk een keuze te maken. Welke wijn zal zijn geld waard zijn? En op welke details moet je letten? Yanick Dehandschutter (35) van Sir Kwinten (*), beste sommelier van het land volgens Michelin, legt uit waar je allemaal op moet letten: “Zelfs de grootte van de wijnglazen op tafel kan al iets verklappen.” [naar artikel]


6. Sommelier van restaurant The Jane beste sommelier van België (15/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

Gianluca Di Taranto van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane is verkozen tot beste sommelier van België. Dat hebben de organisatoren, de... [naar artikel]


7. Hof Van Cleve-sommelier Tom Ieven (31) weet zondag of hij de beste van de wereld is: “Ik proef minstens vijftig verschillende wijnen per week” (11/02/2023 - Het Nieuwsblad)

Hij is al de sommelier van beste restaurant van ons land. Zondag kan hij zomaar de beste van de wereld worden. Op het wereldkampioenschap met hij zich met allerbesten. “Ik heb de voorbije twee jaar elke week 15 uur geproefd en gestudeerd. Bovenop alle uren die ik in Hof van Cleve ben. [naar artikel]


8. Hoe een Antwerpse wijnmaker op de kaart van het beste restaurant ter wereld belandt (05/09/2021 - Gazet van Antwerpen)

Hoe slaag je er als Antwerpse wijnmaker in om je wijn op de kaart te krijgen in een absoluut toprestaurant? Patrick Nijs uit Wilrijk heeft een wijnmakerij in het centrum van Antwerpen en enkele kleine wijngaarden bij Aarschot en Kontich. Het Spaanse El Celler de Can Roca, al een paar keer verkozen tot beste restaurant ter wereld, gaat zijn rode wijn aanbieden, zo raakte vorige week bekend. “Ze proefden eerst een staaltje van het vat van een van onze witte wijnen: ‘Fantástico’. Toen was ik er gerust in.” [naar artikel]


9. Sommelier van restaurant Nebo op Nieuw Zuid is beste van België: “Misschien is die Kempense spontaniteit mijn troef?” (04/10/2023 - Gazet van Antwerpen)

Michelle Gielens (30) van Restaurant Nebo op Nieuw Zuid in Antwerpen heeft de award van Beste Sommelier van België 2023 ontvangen, uitgereikt door de digitale restaurantgids Foodtaster.be. Daarmee is Michelle, afkomstig uit Dessel, de eerste vrouwelijke sommelier die die eer te beurt valt. [naar artikel]


10. De enige Belg die stage liep in het beste restaurant ter wereld: “Het verhaal is het belangrijkste” (20/06/2018 - Het Laatste Nieuws)

Osteria Francescana werd zopas voor de tweede keer verkozen tot beste restaurant ter wereld. Gianluca di Taranto, sommelier van tweesterrenzaak The... [naar artikel]


11. Geen miswijn, wel pareltjes uit Piemonte: sommelier opent pop-upwijnbar in kerk van As (11/08/2022 - Het Belang van Limburg)

In de Sint-Aldegondiskerk in As schenkt de pastoor al bijna honderd jaar geen miswijn meer. Deze zomer serveert sommelier Anja Janssen er in Bar-o-lo de beste wijn, gemaakt met het grootste respect voor de natuur. “Ik ga op zoek naar wijn die me kan raken.” [naar artikel]


12. “Met één druk op de knop weet je hoe je de wijn moet serveren”: onze huissommelier test een digitale sommelier via app uit. De moeite of niet? (23/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

De smaakbeleving van een heerlijke fles wijn hangt af van de temperatuur waarmee je de wijn serveert. Te koud of te warm serveren, kan een uitstekende wijn verknoeien. Huissommelier Sepideh Sedaghatnia legt uit op welke temperatuur je wijn best serveert en waarom. Daarnaast test ze een digitale sommelier-app uit met een slimme ijsemmer die belooft je wijn snel op de juiste temperatuur te brengen. Werkt zoiets? En doet die dezelfde aanbevelingen als de échte sommelier? [naar artikel]


13. Vergeet wijn of bier, vandaag drink je sake op restaurant: wat is die drank precies? Antwerpse Master of sake sommelier Jonas Kellens legt uit (24/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vergeet wijn of bier bij je restaurantbezoek: vandaag drink je sake. Hoewel het drankje populair is, zijn de Master of Sake Sommeliers daarentegen wereldwijd beperkt. De Antwerpse Jonas Kellens van restaurant DIM Dining is er sinds deze week één van. Ook in zijn zaak bestellen gasten vaker sakes bij de gerechten dan wijn. Maar waarom is die drank zo populair? En hoe moet je het serveren? Jonas legt je er alles over uit. “De prijs is geen kwaliteitsindicatie bij sake.” [naar artikel]


14. Mag je wijn koelen in de diepvries? En hoe stem je de wijn af op je menu? HLN-sommelier beantwoordt 20 feestvragen (13/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wijn serveren bij je feestdiner kan veel vragen oproepen. Welke fles past bij kalkoen en kroketten, en welke bij een vegetarisch gerecht? Hoe serveer je je wijn op de juiste temperatuur? En hoeveel drank moet je voorzien per persoon? Onze HLN-sommelier Sepideh Sedaghatnia beantwoordt de twintig meest prangende wijnvragen. “Rode wijn serveer je beter niet ‘op kamertemperatuur’.” [naar artikel]


15. Sommelier van restaurant The Jane verkozen tot beste van België (15/09/2019 - Gazet van Antwerpen)

Gianluca Di Taranto van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane is verkozen tot beste sommelier van België. Dat hebben de organisatoren, de Belgische Sommeliersgilde en de Vereniging Vlaamse Sommeliers, bekendgemaakt. [naar artikel]


16. Tom Ieven is al zeker bij 17 beste sommeliers ter wereld: “Mijn droom is bij deze al uitgekomen” (09/02/2023 - Gazet van Antwerpen)

De Belgische sommelier Tom Ieven (31) uit Grobbendonk heeft zich in de wedstrijd ASI Best Sommelier of the World geplaatst voor de halve finale. Daarmee mag hij zich sowieso al rekenen tot de 17 beste van de wereld. [naar artikel]


17. Noma opnieuw beste restaurant ter wereld: “Ik wil helpen om de wereld weer in gang te zetten” (06/10/2021 - Gazet van Antwerpen)

In het Flanders Meeting & Convention Centre naast de Antwerpse Zoo is het Deense restaurant Noma van chef-kok René Redzepi uitgeroepen tot het beste ter wereld. Zijn vriend en stadsgenoot Rasmus Kofoed werd tweede. [naar artikel]


18. Tom Ieven van restaurant ’t Zilte verkozen tot “Best Sommelier of Belgium 2018-2019” (30/09/2018 - Metro)

Tom Ieven van restaurant ’t Zilte is zondagnamiddag verkozen tot winnaar van de wedstrijd “Best Sommelier of Belgium 2018-2019”. Dat melden de Belgische Sommeliersgilde en de Vereniging Vlaamse Sommeliers, die de wedstrijd organiseren. Dries Corneille van De Jonkman en Gianluca di Taranto van The Jane behaalden respectievelijk de tweede en de derde plaats in deze […] Het bericht Tom Ieven van restaurant ’t Zilte verkozen tot “Best Sommelier of Belgium 2018-2019” verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


19. Hoe kies je de juiste wijn op restaurant? Sommelier licht toe: “Het etiket en de vorm van de fles verklappen veel” (03/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Als je zonder wijnkennis op restaurant de knoop moet doorhakken voor welke fles ze mogen brengen, gaat dat niet altijd even vlot. Het wijnetiket verklapt daarentegen meer dan je denkt. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia legt uit wat je via het etiket te weten kan komen. Wat staat er op élk etiket? En wat betekenen sommige termen? “Hoe specifieker de herkomst wordt vermeld, hoe duurder de wijn.” [naar artikel]


20. De beste sommelier ter wereld komt voor het eerst uit Oost-Europa en niet uit Kruishoutem (12/02/2023 - De Standaard)

De Let Raimonds Tomsons is de eerste Oost-Europeaan die zich voor drie jaar de beste sommelier van de wereld mag noemen. Hij versloeg tijdens het wereldkampioenschap in Parijs meer dan 60 sommeliers uit de hele wereld. Waaronder de Vlaming Tom Ieven, sommelier van Hof van Cleve, die op de elfde plaats strandde. [naar artikel]


21. "Bestel de goedkoopste fles wijn op restaurant" (13/03/2017 - Het Belang van Limburg)

Twijfel je over welke wijn je zou bestellen op restaurant, dan neem je best de goedkoopste. Dat schrijft de Amerikaanse sommelier en tv-persoonlijkheid Mark Oldman in zijn boek 'How To Drink Like a Billionaire'. [naar artikel]


22. Waar eet Jurgen Lijcops (05/04/2019 - De Morgen)

Bekend van restaurant/wijnbar The Glorious. Was Gastheer van het Jaar (Gault Millau) en Beste Sommelier van België. Presenteert 'Weg van wijn' op njam! (38) [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!