Bijna 4 miljoen euro winst over de voorbije vijf jaar. Met dat bedrag geeft Hof van Cleve alle andere (sterren)restaurants in ons land – en zelfs vele collega’s in het buitenland – het nakijken. “Maar wat is zo’n topzaak waard als de man die er het gezicht en het kloppende hart van is, uit beeld verdwijnt?” vraagt horecaconsultant Gino Vermeulen zich luidop af. [naar artikel]
De nieuwe baas van Hof van Cleve staat voor een immense opdracht. In de keuken komt het goed: Floris Van Der Veken is nu al de chef in het driesterrenrestaurant in Kruishoutem. Maar Peter Goossens’ naam is bekender dan die van zijn restaurant. Hij maakte van zijn Hof van Cleve een instituut en werd zelf de Godfather van de Belgische keuken. Terwijl het in 1987 begon met paling in’t groen en vol-au-vent. [naar artikel]
Dat wordt wennen. Waar achter ‘Hof van Cleve’ 20 jaar lang de bijna-perfecte 19,5 op 20 blonk, prijkt het beste restaurant van ons land voortaan scoreloos in de nieuwe Gault&Millau. Waarom maakte de gastronomische gids die beslissing? Zit het nakende afscheid van Peter Goossens er voor iets tussen? En volgt Michelin? “Ik twijfel er geen seconde aan dat Goossens onze beslissing zal begrijpen.” [naar artikel]
‘Hof van Cleve 2.0’ is vertrokken. Zonder Peter Goossens, maar met zijn souschef Floris Van Der Veken als nieuwe chef en eigenaar. Het ‘Nieuwsblad’ schoof als eerste aan. Kan de opvolger van de paus van de Belgische keuken al dromen van de terugkeer van de – drie – sterren? [naar artikel]
De man die zijn volk torentjes leerde bouwen op het bord, staat op eenzame hoogte, althans in ons land. En dat zou Peter Goossens (55) graag anders zien, zolang het niet met te veel schuimpjes en toefjes gepaard gaat.?‘Stoverij met friet, natuurlijk moet dat in de Vlaamse canon.’ [naar artikel]
De culinaire Michelingids heeft opnieuw sterren uitgedeeld. Het was vooral uitkijken of ons land er voor het eerst sinds lang een nieuw driesterrenrestaurant bij zou krijgen, naast het Hof van Cleve van chef Peter Goossens. Maar Goossens bleef uiteindelijk de enige met de hoofdprijs van drie sterren. De jeugdige schwung van talentvolle chefs zorgt in deze nieuwe editie wel voor één nieuw tweesterrenrestaurant en zeven prikkelende sterren. [naar artikel]
De godfather van onze gastronomie windt zich op. Is kwaad zelfs. Woensdag besliste de Veiligheidsraad dat markten, kappers en musea weer mogen openen. Over de horeca geen woord. “Na al die tijd slaagt de overheid er zelfs niet in om ons een perspectief te bieden”, zegt onze enige driesterrenchef Peter Goossens (56). “Zo goed als de rest van Europa weet wanneer de cafés en restaurants de deuren weer mogen openen. En hier in België kappen ze van de ene dag op de andere onze handen af en is het van tire ton plan.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.