Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

‘Ik heb niet veel geduld, nee’: Peter Goossens (Hof van Cleve)

21/09/2019 - 09:08
"De man die zijn volk torentjes leerde bouwen op het bord, staat op eenzame hoogte, althans in ons land. En dat zou Peter Goossens (55) graag anders zien, zolang het niet met te veel schuimpjes en toefjes gepaard gaat.?‘Stoverij met friet, natuurlijk moet dat in de Vlaamse canon.’"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. ‘Ik heb niet veel geduld, nee’: Peter Goossens (Hof van Cleve) (21/09/2019 - De Morgen)

De man die zijn volk torentjes leerde bouwen op het bord, staat op eenzame hoogte, althans in ons land. En dat zou Peter Goossens (55) graag anders zien, zolang het niet met te veel schuimpjes en toefjes gepaard gaat.?‘Stoverij met friet, natuurlijk moet dat in de Vlaamse canon.’ [naar artikel]


2. Heel wat struikelblokken in onderzoek naar MH17: "Geduld, geduld, geduld" (15/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

Het onderzoek naar vlucht MH17 zit in 'de moeilijkste fase'. Dat schrijven onderzoekers vandaag in een online magazine over de ramp. In deze [naar artikel]


3. Topchef Peter Goossens haalt uit naar de overheid: “Take-away? Ik kan het Hof van Cleve niet in een plastic dozeke steken” (16/05/2020 - Het Nieuwsblad)

De godfather van onze gastronomie windt zich op. Is kwaad zelfs. Woensdag besliste de Veiligheidsraad dat markten, kappers en musea weer mogen openen. Over de horeca geen woord. “Na al die tijd slaagt de overheid er zelfs niet in om ons een perspectief te bieden”, zegt onze enige driesterrenchef Peter Goossens (56). “Zo goed als de rest van Europa weet wanneer de cafés en restaurants de deuren weer mogen openen. En hier in België kappen ze van de ene dag op de andere onze handen af en is het van tire ton plan.” [naar artikel]


4. Peter Goossens: ‘Takeaway? Hof van Cleve kun je niet in doosjes steken’ (14/11/2020 - Express)

Maniakaal. Er is geen beter woord om het arbeidsethos van het culinaire genie uit Herzele te omschrijven. Van zijn 22ste... The post Peter Goossens: ‘Takeaway? Hof van Cleve kun je niet in doosjes steken’ appeared first on Business AM. [naar artikel]


5. Waarom stopt sterrenchef Peter Goossens bij Hof van Cleve? “Je mag dat leven niet onderschatten, er is nooit tijd geweest voor privézaken” (27/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Peter Goossens stopt vanaf eind 2023 met Hof van Cleve. De sterrenchef wil meer tijd vrij maken voor privézaken, dat vertelt hij bij HLN LIVE. “Je mag dat leven niet onderschatten, het is van ‘s morgens tot ‘s avonds laat. Het is altijd zorgen dat alles perfect is. Er is nooit tijd geweest voor privé en zulke zaken, dus ik denk dat het nu ook tijd geworden is om dat te doen.” Bekijk zijn reactie in bovenstaande video. [naar artikel]


6. Antwerpse driesterrenchef Viki Geunes over nakend afscheid Peter Goossens van Hof van Cleve: “Niet onlogisch dat hij die stap zet” (27/02/2023 - Gazet van Antwerpen)

Het nieuws dat Peter Goossens eind 2023 stopt als chef van het Hof van Cleve heeft ook bij zijn collega’s indruk gemaakt. Want Peter Goossens, dat is de Paul Bocuse van ons land. Het zijn de woorden van de Antwerpse driesterrenchef Viki Geunes van Zilte, die zegt te begrijpen waarom zijn gewaardeerde collega uit Kruisem die beslissing heeft genomen. [naar artikel]


7. Broer en patissier Wim Goossens (53) over overname van Hof van Cleve: “Je gelooft toch niet dat Peter nu minder gaat werken?” (02/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

De naam van Wim Goossens (53) mag dan minder bellen doen rinkelen zijn dan zijn vijf jaar oudere broer Peter, hij is even gepassioneerd door eten en drinken. Ook de gedrevenheid waarmee hij over zijn bakkerij en koffiehuis Patisserie de la Gare vertelt, doet aan de driesterrenchef denken. We praten met hem over de beslissing van zijn broer, over koffie, en over zijn eigen ervaring in Hof van Cleve. “
Ik zeg Peter wel eens dat de porties wat groter mogen”, grapt de Zottegemse patissier. [naar artikel]


8. EXCLUSIEF. De eerste lunch bij ‘La Rigue’, de nieuwe hotelbrasserie van Peter Goossens: “Met deze prijs haal je bij ‘Hof van Cleve’ niet eens het hoofdgerecht” (17/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

‘Le grand chique’ uit Knokke en omstreken tekende vanmiddag massaal present in het vernieuwde Knokse luxehotel ‘La Réserve’ om er de veelbesproken brasserie van Peter Goossens in alle geuren en kleuren te keuren. Ook wij wisten in ‘La Rigue’ een tafeltje te bemachtigen voor de eerste shift van de allereerste dag. Terwijl grote baas Bart Versluys de hele tijd discreet toekeek vanop een barkruk, kirden de tafelgasten van verbazing, verrukking en vakmanschap in de derde graad. Net als wij. Tot we de rekening kregen. [naar artikel]


9. “Peter Goossens hield niet op met truffel schaven”, maar dat kostte wel 10.000 euro: hoe gaat Hof van Cleve dezelfde kwaliteit houden? (05/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Binnenkort neemt Floris Van der Veken het roer over bij Hof van Cleve, en hij doet dat met een opvallend lagere menuprijs. Hoe kan dat als toprestaurant? [naar artikel]


10. Met Peter Goossens en zijn opvolger Floris Van Der Veken in Hof van Cleve: ‘Michelinsterren erf je niet, die verdien je’ (23/12/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!