Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Havermoutpap die smaakt naar appeltaart, tonijnsla zonder vis en kruidige noedelsoep: verras je gasten met plantbased gerechten

02/03/2023 - 12:01
"Wie gasten ontvangt, en hen wil verwelkomen met een plantaardig diner, kan inspiratie putten uit ‘Dinner Served’, het tweede kookboek van Morgane Van Marcke. Haar missie? Simpele, plantaardige en eerlijke recepten delen, die niet misstaan op een feesttafel. Het oog wil ook wat."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Hier eet je de beste noedelsoep van Antwerpen (21/10/2017 - Gazet van Antwerpen)

In deze rubriek gaat culinair auteur en foodie Luc Hoornaert op zoek naar vier uitstekende bereidingen van populaire gerechten. Deze week: noedelsoep. [naar artikel]


2. Tapas op de BBQ zijn dé zomertrend: met deze kruidige hapjes scoor je (10/06/2019 - Het Laatste Nieuws)

Het is bij de hapjes op de barbecue dat je je creativiteit de vrije loop kan laten. Verras je gasten met een plukbrood en aardappelspiesjes: twee... [naar artikel]


3. Dit supergezonde ontbijt smaakt naar koekjes (31/07/2017 - Het Laatste Nieuws)

Wie havermoutpap maar niks vindt en het liefst nog zou ontbijten met een stuk cake of een pak koekjes: lees vooral verder. Dit supersimpele en [naar artikel]


4. Wij kraakten de code: deze kruidige vegan pitaburger overtuigt zelfs de grootste vleeseter (25/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een vettige hamburger is wauw, maar een gezonde hamburger die even lekker smaakt is nog wauw-er. Deze vegan pitaburger scoort: het kruidige sausje... [naar artikel]


5. Wie maakt en bakt de beste appeltaart van Haspengouw (03/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Vind jij dat je de beste appeltaart balkt of vinden je vrienden jouw taart hemels? Schrijf je dan voor donderdag 5 april in via [email protected]. 't Nieuwscafé in Sint-Truiden gaat op zoek naar de lekkerste appeltaart van Haspengouw. Gemaakt met appelen uit eigen streek. [naar artikel]


6. RECEPT Kruidige enchilada’s met gehakt en linzen (29/07/2023 - Gezond.be)

De zomer is in volle gang, tijd dus om te genieten van heerlijke gerechten die de smaken van het seizoen omarmen. Uit onderzoek in opdracht van HelloFresh blijkt dat bijna 2 op 5 Belgen in de zomermaanden op zoek zijn naar vooral voedzame en gebalanceerde recepten. Om je hiermee alvast op weg te helpen, deelt […] Het bericht RECEPT Kruidige enchilada’s met gehakt en linzen verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


7. Omeletten, vegan lasagne en kruidige bloemkool: koken met Pascale Naessens volgens Moeder Natuur (18/04/2024 - Het Belang van Limburg)

“Een natuurwonder.” Zo omschrijft Pascale Naessens groenten. Geen wonder dat ze al jaren de show stelen in haar recepten. Start je dag goed met een kleurrijke omelet, geniet van kruidige bloemkool met halloumi als lunch en ga voor gezellig met een smeuïge vegan lasagne met noten en linzen for dinner. Eenvoudige, speelse, lichte gerechten – ideaal voor de warmer wordende dagen. [naar artikel]


8. Noedelsoep in bierglas is culinaire voltreffer (30/08/2018 - Metro)

Het Japanse restaurant Yuu Japanese Tapas in Vancouver heeft een nieuwe versie van ramen, de populaire Japanse noedelsoep, bedacht. Het restaurant zet er nu ook ramen in een bierglas op het menu. Het lijkt alsof de noedels in bier zwemmen, maar eigenlijk krijg je ze geserveerd in gekoelde visbouillon. De witte bierkraag is dan weer een […] Het bericht Noedelsoep in bierglas is culinaire voltreffer verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


9. Deze gezonde appeltaart maak je zonder suiker en boter (23/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Zin in taart, maar wil je toch een beetje op de lijn letten? Dan is deze taart dé oplossing! In deze appeltaart zit geen suiker en geen boter. De [naar artikel]


10. Dit zijn de 100 populairste Deliveroo-bestellingen (en 10 gerechten komen uit ons land) (21/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Welke afhaalgerechten worden wereldwijd het vaakst bezorgd? Maaltijdbezorger Deliveroo dient ze naar jaarlijkse traditie op in een smakelijke top 100. Tussen de noedelsoep met inktvis en varkensvlees - de intrigerende nummer 1 uit Hong Kong - en de al even bijzondere bessenbowl uit Qatar op 100 zitten er ook 10 populaire bestellingen in ons land. Wat bestellen wij het liefst? [naar artikel]


11. 1 weekmenu, 5 gerechten voor warm weer, 17,5 euro: met deze recepten vind je verkoeling deze week (16/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Met warm weer hebben we iets minder honger, maar dat wil niet zeggen dat niets smaakt. Lichte gerechten zoals deze wraps met tzatziki of aardappeltortilla verteren we snel en brengen ons instant in vakantiestemming. Bovendien scoor je deze vijf gerechten voor amper 17,50 euro in de winkel. Geen aanslag op je portemonnee, wél een verrijking voor de smaakpapillen. Aan tafel! [naar artikel]


12. Al sinds 2012 wordt erover gesproken, nu is het eindelijk zover: prestigieuze Marriott Hotel Antwerpen is open (17/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

Met behoorlijk wat vertraging opent vanmiddag het Sapphire House, het langverwachte Marriott-Hotel in de Lange Nieuwstraat. De keuken, onder leiding van tweesterrenchef Bart De Pooter, serveert uitsluitend plantbased gerechten. [naar artikel]


13. VIDEO. Kruidige popcorn als tussendoortje (11/04/2019 - Het Laatste Nieuws)

Onze gastredacteur Laura Van den Broeck schotelt je deze week elke dag een lekker én gezond gerechtje voor. Vandaag: kruidige popcorn. Meer... [naar artikel]


14. Opnieuw te veel ethyleenoxide gevonden: FAVV roept instant noedelsoep terug (16/08/2021 - Het Nieuwsblad)

Het federaal voedselagentschap FAVV roept “Hao Hao” - instant noedelsoep met garnalensmaak - van het merk Acecook terug vanwege een te hoog gehalte aan residu van gewasbeschermingsmiddelen ethyleenoxide. [naar artikel]


15. In de eerste ramenbar van Limburg slurp je van heerlijke Japanse noedelsoep (31/08/2023 - Het Belang van Limburg)

In Sint-Truiden opende het eerste ramenrestaurant Nishitan 55. De noedelsoep is in Japan razend populair, maar bij ons kon je er tot nu enkel in de grootsteden van proeven. Wij gingen slurpen van de verse noedels geserveerd in een vettige varkensbouillon die uren stond te pruttelen. “Elk Japans gerecht is een stukje kunst op zich”, zegt chef Sam. [naar artikel]


16. Workshops met gerechten uit 53 landen: “We zijn in elk land geweest” (14/10/2021 - Het Belang van Limburg)

In Boxbergheide kan u voortaan in een hele rits aan formules genieten van gerechten uit maar liefst 53 verschillende landen. In elk van die landen hebben Simona Bussé (33) en Marc Carbone (39) kookworkshops gevolgd waarvan ze het resultaat nu delen met hun gasten. [naar artikel]


17. Beyhan kookt: appeltaart met amandelen (20/10/2017 - Het Belang van Limburg)

Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze een overheerlijke appeltaart klaar. Smakelijk! [naar artikel]


18. Move over, appeltaart: deze met crumble gevulde appeltjes zijn ons nieuwe favoriete dessert (11/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

Desserts met appel scoren altijd. En ja, dan is een appeltaart wel leuk, maar bijlange niet zo bijzonder als deze met crumble en mascarpone gevulde... [naar artikel]


19. “Rock-’n-roll” in ‘Alloo bij de Wegpolitie’: bestuurders vieren goeie afloop van botsing met stuk appeltaart (05/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Bij de pakken blijven zitten na een kop-staartbotsing? Dat is donderdagavond niet aan de orde in ‘Alloo bij de Wegpolitie’. Daar trakteert een bestuurder na afloop van een ongeval zelfs op appeltaart. [naar artikel]


20. Theo Bongonda wil tegen STVV de kers op de appeltaart zetten (09/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Genk staat op de drempel van play-off 1. Winnen van STVV en het eerste doel dit seizoen is bereikt. “De kers op de taart”, noemt Theo Bongonda het. Toepasselijk. De appeltaart is besteld. [naar artikel]


21. Jeroen Meus maakt spinazierösti met gerookte zalm (11/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Gerookte zalm is altijd een beetje feest, en het past geweldig bij spinazie. Verras je tafelgenoten of gasten met een onvervalste 'groene' rösti [naar artikel]


22. “Meer dan een roestvrije spoelbak en een stevige plaat heb je niet nodig”: verras je gasten met een pop-up zomerbar in je tuin (19/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een staycation voor de boeg? Neem je tuinkot onder handen en transformeer het tot een hippe zomerbar! Die heerlijke nonchalance van strandtentjes... [naar artikel]


23. Het beste van twee werelden: deze kruidige tapas gril je op de barbecue (13/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

Tapas is heerlijk, barbecue is verrukkelijk. Combineer beide en je krijgt twee kruidige, gegrilde hapjes die je sowieso een foodgasm bezorgen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!