In een slaatje, op een toast of als aperitiefhapje: een stukje gerookte zalm is lekker en veelzijdig. Maar zelfs in dat aanbod schuilen soms onverwachte ongezonde ingrediënten. Waar moet je op letten als je gerookte zalm kiest? En is een duurder plakje of biologische zalm per se beter? Diëtiste Sanne Mouha nam tien verschillende soorten gerookte zalm onder de loep. “Gerookte zalm past in een evenwichtig voedingspatroon, maar hier moet je wel voor oppassen.” [naar artikel]
Een slechter moment kan niet. Net voor de feesten wordt gerookte zalm van ‘Baltique’ en ‘Traiteur’ uit de rekken gehaald omdat er sporen van Listeria monocytogenes zijn ontdekt. [naar artikel]
Nog op zoek naar een mooie feestsoep? Van een eenvoudige knolselder maak je een geweldige, fluweelzachte, roomwitte topsoep. Strooi er stukjes [naar artikel]
Al van kinds af ben ik gek op pompoensoep. Die van mijn moeder blijft de beste ooit, hoe hard ik ook probeer de smaak te evenaren. Al is deze [naar artikel]
De salade 'Garden' Norvégienne met gerookte zalm van het merk Sodebo wordt teruggeroepen van bij de consument wegens een mogelijke aanwezigheid van... [naar artikel]
Het lijkt wel een gepocheerd ei, maar niets is wat het lijkt. Deze reuzenbonbon van gerookte heilbot zit vol verrassende smaken in een ongewone [naar artikel]
De supermarktketen Delhaize heeft een verkeerde gebruiksdatum ontdekt op een lot “bio gerookte zalm”. Er is sprake van een uiterste gebruiksdatum 07/2017, terwijl dat 21/07/2017 moet zijn. [naar artikel]
Deze carpaccio bevat zowat alle ingrediënten voor een klassieke canard à l'orange, maar is toch helemaal anders dan de traditionele, warme [naar artikel]
Albert Heijn België heeft beslist om de maaltijdsalade met gerookte zalm, pasta, dille en mierikswortel uit de rekken te halen. De maaltijdsalade [naar artikel]
Hoe meer de lente in het land is, hoe meer zin je krijgt om door het leven te huppelen. En dan geldt ook: hoe lichter de lunch, hoe liever. Een soepje is altijd een gezonde optie, maak ze met komkommer en prei voor een écht fris brouwsel en werk af met reepjes gerookte zalm voor een verrassingetje hier en daar. [naar artikel]
Het kerstinterview met Jeroen Meus maakte heel wat los bij onze lezers. Een selectie van de reacties die wij ontvingen. 'Meus in de Vlaamse canon!' [naar artikel]
Jeroen Meus (40) maakt met Dagelijkse zomerkost niet alleen het mooie weer in Spanje. Hij kookt ook op een speelplein in Rijmenam. Daar kregen 260 kinderen hun stoofvlees en hun frieten gisteren geserveerd door de bekendste tv-kok van Vlaanderen. Ook Meus’ zoontje Georges (6) was van de partij. Die proefde voor het eerst in zijn leven van een speelplein. [naar artikel]
Je hebt weinig tijd maar je wilt wel lekker, gezond en vers koken? Een zalmfilet, 'snel klaar'-rijst, kokosmelk en een zakje wokgroenten: meer [naar artikel]
Jeroen Meus (45) gaat dubbele shiften draaien. Want naast de vele afleveringen van Dagelijkse Kost wordt hij ook het gezicht van het gloednieuwe De Mosterd van Meus. De opnames vinden momenteel in het buitenland plaats. [naar artikel]
Het is eens wat anders: een reclameblok in Dagelijkse Kost. Met de nodige humor heeft tv-kok Jeroen Meus dat maandagavond zelf opgevuld. “Ik ben Jeroen Meus, en al zeven jaar maak ik Dagelijkse Kost alsof het voor mezelf zou zijn.” [naar artikel]
De stad Leuven benoemt tv-presentator en kok Jeroen Meus tot ereburger. “Jeroen is iemand die mensen samenbrengt en de waarden van Leuven op een authentieke manier uitdraagt. Dat maakt hem een van de beste ambassadeurs van de stad”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a). [naar artikel]
“Ik heb iets bijgeleerd vandaag”, zegt Jeroen Meus. “Een scheutje vermout maakt de ossenstaartsoep af.” Samen met de 101-jarige Martha Katz uit Borgerhout heeft Meus gisteren op de Boekenbeurs een van de 24 gerechten uit het boek Het recept van mijn leven klaargemaakt. [naar artikel]
21:27 De drie vestigingen van Würst, het geesteskind van Jeroen Meus, bleven gisteren dicht. Dat meldt hln.be. De snackbars in Leuven, Gent en Antwerpen zouden in slechte papieren zitten. Meus, die al sinds... [naar artikel]
Niels Albert, Willy Sommers en Eline De Munck: Een kersverse lading Bekende Vlamingen maakt zijn opwachting in het nieuwe seizoen van Twee tot de zesde macht, onder leiding van Jeroen Meus. [naar artikel]
Op vakantie, tijdens een daguitstap naar de kust of de Ardennen of op een terrasje om de hoek: wat je ook gepland hebt deze zomer, eten doet een mens sowieso. En om je te helpen kiezen uit al die rijkelijk gevulde menukaarten stellen we Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, wekelijks voor een dilemma: welk van de twee vakantiegerechten is nu eigenlijk het gezondst? Vandaag: de rundscarpaccio of een bordje gerookte zalm. [naar artikel]
Jeroen Meus (41) verlaat deze zomer opnieuw zijn vertrouwde Leuvense keuken. In plaats daarvan presenteert hij zijn ‘Dagelijkse Zomerkost’ vanuit... [naar artikel]
In de koelrekken van de warenhuizen liggen de doosjes salades hoog opgestapeld. De keuze is enorm: van eenvoudige vis- en vleessalades tot de meest exotische combinaties. Gerooktezalmsalade is een van de klassiekers. Sterrenchef Angelo Rosseel van restaurant La Durée in Izegem is op zoek naar de lekkere smaak van gerookte zalm, maar vindt die slechts in twee van de acht potjes.Tine Bral [naar artikel]
Fans van de tv-kok Jeroen Meus moeten deze zomer niet op hun honger blijven zitten. De man zal ook tijdens de zomermaanden te zien zijn met de variant ‘Dagelijkse Zomerkost’, dat telkens opgenomen wordt vanop een camping. [naar artikel]
Een toastje met gerookte zalm smaakt altijd én al zeker tijdens de feestdagen. Matthieu Beudaert van sterrenzaak Table d’Amis in Kortrijk stak zijn vork in zes verschillende plakjes. “Bij kweekzalm zoals deze is een van de grootste uitdagingen dat die niet te vettig mag zijn”, zegt hij. “Die vissen moeten niet vechten voor hun eten en worden makkelijk dik. Daarnaast mag de rooksmaak ook niet te fors zijn. Twee producenten slagen daar wonderwel in. Waar zijn de toastjes?” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.