Het gaat keihard in Kruishoutem. In 2005 hangen drie sterren aan de voordeur van Hof van Cleve. Peter Goossens wordt zelf de nieuwe ster in Vlaanderen, met dank aan het VTM-programma ‘Mijn restaurant. Maar de roem eist veel. “Plots is er die enorme media-aandacht. Feestjes. Geld. En tegelijk enorm veel druk. Weinig mensen zouden dat aankunnen.” [naar artikel]
Wat scheelt er met La Rigue? Bij de opening kregen alle gerechten van Luc Bellings nog een 10 op 10, maar twee maand later krijgt Peter Goossens’ kustbrasserie in het Knokse vijfsterrenhotel La Réserve verrassend veel negatieve recensies. Onze journalist ging afgelopen week zelf nog eens poolshoogte nemen en keerde teleurgesteld terug. Peter Goossens betreurt ons volgens hem “te vroege” bezoek, maar belooft meteen beterschap. “Dit is geen fabriek waar je aan knopjes moet draaien.” [naar artikel]
Bill Cosby is opnieuw aangeklaagd voor aanranding. In de Amerikaanse staat Nevada hebben negen vrouwen, onder wie ook voormalig model Janice Dickinson, een zaak tegen hem aangespannen, meldden Amerikaanse media. Ze beschuldigen de 85-jarige acteur ervan zijn “enorme macht, roem en prestige” te hebben gebruikt om hen te isoleren en aan te randen. [naar artikel]
Het is voorbij: driesterrenchef Peter Goossens (59) heeft vrijdag voor het laatst gekookt in zijn Hof van Cleve in Kruishoutem. Daarmee kwam een einde aan het strafste culinaire verhaal van de laatste decennia. Ook in het Antwerpse maken veel mensen die ooit met hem hebben samengewerkt een diepe buiging en richten ze zich vol ontzag tot hun leermeester. Want een passage bij Peter Goossens vergeet je niet, ongeacht hoe lang het al geleden is. “Mijn madeleinekes maak ik nog op dezelfde manier zoals ik daar geleerd heb”, klinkt het. [naar artikel]
La Rigue, het nieuwe restaurant van topchef Peter Goossens in Knokke-Heist, werd voor de eerste keer beoordeeld door Gault&Millau. En het heeft de inspecteurs duidelijk gesmaakt. Met 14,5/20 krijgen Goossens en co - ondanks eerdere bakken kritiek - meteen een mooie score. Al kaarten ook zij nog werkpuntjes aan. “Maar je herkent de hand van Goossens”, klinkt het. [naar artikel]
Zanger en acteur Erik Goossens is woensdag het slachtoffer geworden van een diefstal op klaarlichte dag. Onbekenden braken in in zijn wagen en gingen onder meer met een Macbook Pro aan de haal. Ze probeerden daarna de laptop te deblokkeren in een computerwinkel, maar dat mislukte. Goossens doet een oproep naar getuigen, in de hoop de spullen terug te vinden. [naar artikel]
Niemand minder dan actrice Kim Van Oncen zal de sidekick zijn van Peter Van de Veire in de nieuwe ochtendshow van Radio 2, dat meldt de radiozender op donderdag. “Ik heb er enorm veel zin in”, zegt Van Oncen. [naar artikel]
Een wandeling door de Tuilerieën, een bezoekje aan het Musée d’Orsay en een rondvaart op de Seine. De huwelijksreis van Jennifer Lopez (53) en Ben Affleck (49) in Parijs oogt opvallend gewoontjes. Ware het niet dat het koppel overal achtervolgd wordt door een leger aan fotografen. En het was net die extreme media-aandacht die ervoor zorgde dat hun relatie in 2003 strandde. Zal ‘Bennifer’ opnieuw bezwijken onder de druk? “Er zit dit keer een uitgekiend plan achter.” [naar artikel]
Nog een maand en dan is het einde verhaal voor Peter Goossens (59) in zijn Hof van Cleve. De sterrenchef blijft de plak zwaaien in zijn Knokse brasserie La Rigue, dat wat geplaagd is door slechte kritieken. Maar de pitbull van de Belgische gastronomie voelt de ‘keukenklok’ tikken en moet leren loslaten, voor het eerst. “Stoppen? Nee, nee, ik kan dat niet. Ik zal nooit stoppen.” [naar artikel]
Patissier, sommelier, afwasser, chef de partie of maître d’hôtel. Voor zowat elke functie in zijn nieuwe restaurant La Rigue in Knokke-Heist zoekt Peter Goossens nog volk. “Het is een megaprobleem.” [naar artikel]
Sterrenchef Peter Goossens (59) heeft tijdens een interview bij ‘De Tafel van Gert’ gereageerd op de kritiek die hij krijgt met zijn nieuwe restaurant La Rigue (Knokke-Heist) en de “stevige prijzen”. “Er moet een andere mindset komen” klinkt het bij Goossens. [naar artikel]
De man die ervan verdacht wordt als tussenpersoon te hebben opgetreden bij de moord op de Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries, heeft dinsdag gezegd dat hij onder druk is gezet. “Ik heb dit niet gewild, maar heb onder druk berichten verstuurd”, zei Krystian M. in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp. [naar artikel]
Peter Goossens gaat zijn nieuwe restaurant in luxehotel La Réserve in Knokke ‘La rigue’ noemen. Dat maakt hij bekend in een persbericht. Een naam met betekenis, en volgens Goossens garant voor “finesse en perfectie”. [naar artikel]
Patissier, sommelier, afwasser, chef de partie of maître d’hôtel. Voor zowat elke functie in zijn nieuwe restaurant La Rigue in Knokke-Heist zoekt Peter Goossens nog volk. “Het is een megaprobleem.” [naar artikel]
De sensationele overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari beheerst uiteraard ook de internationale pers. Hoewel veel media de romantiek inzien van de transfer, schrijven ze ook over de risico’s ervan. “De druk zal buitensporig groot zijn.” [naar artikel]
Peter Goossens gaat zijn nieuwe restaurant in luxehotel La Réserve in Knokke ‘La rigue’ noemen. Dat maakt hij bekend in een persbericht. Een naam met betekenis, en volgens Goossens garant voor “finesse en perfectie”. [naar artikel]
Ja, we hebben uitstekend gegeten. Maar we waren nog meer onder de indruk van de drive en verbetenheid waarmee Peter Goossens (59) de keuken van het nieuwe Knokse restaurant La Rigue aanstuurde. “Ik moest sommige mensen leren frieten bakken en salade kuisen.” [naar artikel]
Na 37 jaar zullen Lieve en Peter Goossens eind 2023 de deur van hun restaurant Hof van Cleve in Kruisem als gastvrouw en chef-eigenaar definitief achter zich dichttrekken. “We denken er al enkele jaren aan om ons professioneel leven een nieuwe wending te geven,” aldus Peter Goossens die zoals bekend in Hotel La Réserve in Knokke zijn medewerking verleent bij het openen van een nieuw restaurant. [naar artikel]
Na 37 jaar zullen Lieve en Peter Goossens eind 2023 de deur van hun restaurant Hof van Cleve in Kruisem als gastvrouw en chef-eigenaar definitief achter zich dichttrekken. “We denken er al enkele jaren aan om ons professioneel leven een nieuwe wending te geven,” aldus Peter Goossens die zoals bekend in Hotel La Réserve in Knokke zijn medewerking verleent bij het openen van een nieuw restaurant. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.