Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Standaard

Kantinekost wordt steeds gezonder en duurzamer

11/03/2023 - 05:22
"De keuken van het AZ Groeninge in Kortrijk kreeg als eerste ziekenhuis in de Benelux het Gault&Millau-label. Ook traditionele cateringsbedrijven moeten zich heruitvinden. ‘Maar broccoli bij de kaassaus met ham? Dat eten de kinderen niet.’"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Kantinekost wordt steeds gezonder en duurzamer (11/03/2023 - De Standaard)

De keuken van het AZ Groeninge in Kortrijk kreeg als eerste ziekenhuis in de Benelux het Gault&Millau-label. Ook traditionele cateringsbedrijven moeten zich heruitvinden. ‘Maar broccoli bij de kaassaus met ham? Dat eten de kinderen niet.’ [naar artikel]


2. WWF: "Belgische gezinnen kunnen gezonder en duurzamer eten voor dezelfde prijs" (22/04/2021 - VRT NWS)

Als Belgische gezinnen gezonde voeding kopen die ook nog eens beter is voor het klimaat, kost hun wekelijkse winkelmandje even veel als nu. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Wereldnatuurfonds (WWF). Volgens ons huidige voedingspatroon geeft een gezin van vier personen vandaag gemiddeld 172 euro per week uit aan eten en drinken per week. Als we o.a. minder vlees, zuivel, snacks en frisdrank kopen komt dat op 158 euro. “Wat je daarmee bespaart kan je dan investeren in biologische producten, waardoor je weer op 172 euro uitkomt”, rekent Koen Stuyck van het WWF voor. [naar artikel]


3. Het WWF-dieet: duurzamer en gezonder maar niet duurder (22/04/2021 - De Morgen)

Slechts twee keer per week vlees eten en meer groenten, fruit en plantaardige producten. Door anders te eten, kunnen consumenten gezonder eten en de klimaatimpact van hun voedselpatroon met de helft verkleinen, zonder dat het meer kost. Dat blijkt uit onderzoek dat WWF liet uitvoeren. [naar artikel]


4. Hoe maken we het Vlaanderen van de toekomst groener, duurzamer en gezonder? (07/04/2022 - Knack)

Zowel innovatiestrateeg Stefaan Vandist als de vereniging Natuurpunt tekende toekomstscenario's voor Vlaanderen binnen dertig jaar uit. De basisboodschap is: denk positief. [naar artikel]


5. Steeds meer grote kledingketens maken de klik naar een duurzamer beleid (31/01/2020 - VRT NWS)

Na de koopjes blijven kledingzaken, vooral dan de grotere ketens, vaak met enorme overschotten zitten. Een nieuwe wet van mei vorig jaar maakt het fiscaal interessant om die overgebleven stukken aan goede doelen te schenken. Van die maatregel wordt al gebruik gemaakt. Maar meer en meer kledingketens zetten zelf ook duurzame projecten op touw. En die zijn welkom, want de kledingproductie is een grote industriële vervuiler. [naar artikel]


6. Jongeren kiezen steeds meer voor tweedehandskleding: "Unieke stuks maar ook duurzamer" (15/06/2021 - Het Belang van Limburg)

Vintage is populairder dan ooit. Vooral jongeren kiezen steeds vaker voor tweedehands items. Ze vinden de kledingstukken uniek, maar ook milieukwesties en duurzaamheid spelen een rol in hun keuze voor tweedehands. Modekenners voorspellen zelfs dat vintage in 2027 een groter marktaandeel zal hebben dan de fast fashion van ketens zoals H&M en Zara. [naar artikel]


7. Sneller, duurzamer én een stuk goedkoper: waarom kiezen steeds meer mensen voor een modulaire woning? (09/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

De woning van de toekomst moet en zal energiezuinig zijn. Dat realiseren is een grote uitdaging, maar als het van Bhos (Ecohuis) – voorheen Brensj – afhangt, zijn modulaire woningen in houtskeletbouw dé oplossing. Ze stellen je niet alleen in staat om op een budgetvriendelijke manier energiezuinig te bouwen, ook het hele bouwproces brengt alleen maar voordelen met zich mee. Bouwsite Livios zoomt er dieper op in. [naar artikel]


8. Factchecker: 'Vlees dat lokaal gekweekt wordt, is nog altijd een pak duurzamer dan die ene avocado per week' (09/03/2017 - Knack)

Deze uitspraak van Michael Gore (Febev) was te lezen in Het Laatste Nieuws. Maar klopt het wel? [naar artikel]


9. De mosselkweek in Zeeland wordt duurzamer (23/04/2017 - Knack)

Welke weg legt de Zeeuwse mossel af, vanaf haar geboorte tot ze op uw bord belandt? Hoelang is ze onderweg? En met welke vijanden moet ze afrekenen? Van mosselzaad tot volwassen consumptiemossel, van kweker tot consument: de zilte reis van de Zeeuwse mossel, in de blessuretijd van het mosselseizoen. [naar artikel]


10. STANDPUNT. Het wordt tijd dat de Europese politici maatregelen nemen die duurzamer zijn (12/06/2018 - Gazet van Antwerpen)

Italië heeft gedaan wat het in tien jaar nooit heeft willen doen: een boot vol vluchtelingen de toegang tot een Italiaanse haven weigeren. “Mensenlevens redden is een plicht, maar het is niet verplicht om Italië in één groot vluchtelingenkamp te veranderen”, twitterde de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini. Intussen heeft de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen bekendgemaakt dat België opnieuw vluchtelingen mag terugsturen naar Griekenland. Theo Francken noemt die beslissing een “mijlpaal in de recente Europese migratiegeschiedenis”. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!