Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Knack

Factchecker: 'Vlees dat lokaal gekweekt wordt, is nog altijd een pak duurzamer dan die ene avocado per week'

09/03/2017 - 11:15
"Deze uitspraak van Michael Gore (Febev) was te lezen in Het Laatste Nieuws. Maar klopt het wel?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Veggie, vegan of lokaal: hoe eet je duurzaam? (01/05/2018 - Het Belang van Limburg)

Door acties als ‘Dagen zonder vlees’ of ‘Donderdag veggiedag’ eet bijna de helft van de Belgen minder vlees. Dat we gemotiveerd zijn om duurzamer te eten is daarmee bewezen, maar er rest nog heel veel onduidelijkheid over hoe we dat best aanpakken. Is vegetarisch eten wel duurzaam genoeg? Is veganistisch eten wel gezond? En is lokaal gekweekt echt beter? [naar artikel]


2. Italiaanse regering wil in lab gekweekt vlees verbieden (29/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

De Italiaanse regering wil dierlijk voedsel verbieden dat uitsluitend in het laboratorium is gemaakt, zoals vlees dat wordt gekweekt op basis van enkele dierlijke cellen. Volgens landbouwminister Francesco Lollobrigida garanderen zulke producten onvoldoende "kwaliteit, welzijn en bescherming van onze cultuur en traditie". [naar artikel]


3. Vlees moet duurder worden. Alleen dan krijgen we diervriendelijker gekweekt en geslacht vlees (15/06/2017 - De Morgen)

Jelle Engelbosch is Vlaams parlementslid voor N-VA [naar artikel]


4. Boswachters worden stropers: verboden hertjes gekweekt, afgeschoten en vlees verkocht (15/12/2018 - Gazet van Antwerpen)

Het Leuvense gerecht heeft twee ambtenaren – een van het Agentschap Natuur en Bos, en een van het Agentschap Landbouw en Visserij – aangehouden. De twee hielden er een handeltje op na in Chinese muntjakken. Die kleine hertensoort werd stiekem gekweekt, losgelaten in de natuur, massaal afgeschoten en uit puur winstbejag werd het vlees ook nog eens verkocht. [naar artikel]


5. Shop lokaal: duurzaam winkelen bij Ekodette in Diest (16/01/2021 - Het Belang van Limburg)

De redactie van Sjiek tipt elke week een lokaal shoppingadresje. Bij Ekodette in Diest vind je een ruim aanbod ecologische spullen. Geen excuus dus: alles in huis kan duurzamer, eerlijker en puurder. [naar artikel]


6. Dit restaurant voor liefhebbers van avocado’s komt naar België (23/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Verlekkerd op avocado’s? Dan kun je een nieuw favoriet adres opslaan in je gps. The Avocado Show, een Amsterdams concept dat focust op fotogenieke gerechten met avocado, opent heel binnenkort een eerste vestiging in ons land. [naar artikel]


7. Met deze keukentips heb je nooit meer een te harde of platte avocado (02/04/2021 - Het Belang van Limburg)

‘Eetklaar’, zo staat er vaak op de avocado’s in de supermarkt. Maar dat is niet altijd zo ... [naar artikel]


8. Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? (20/05/2021 - Express)

Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? Door Wim Swinnen Wat is de impact van vlees op je gezondheid? Verhogen steak, spek en salami de kans op kanker en hart- en vaatziekten, zoals veel gezaghebbende voedingsdeskundigen beweren, of loopt het allemaal zo’n vaart niet? Experts staan met getrokken messen tegenover elkaar. Wie heeft er gelijk? En hoe betrouwbaar is voedingswetenschap eigenlijk? Generatie […] Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? [naar artikel]


9. Verspreiding van resistente bacteriën: een reden om lokaal vlees te kopen (23/02/2017 - De Redactie)

De Europese Commissie slaat alarm over de verspreiding van resistente bacteriën. Professor diergeneeskunde Jeroen Dewulf betreurt naar eigen zeggen dat dieren(vlees) daarvoor met de vinger wordt gewezen. Al heeft hij ook bedenkingen bij vlees dat van buiten Europa komt. [naar artikel]


10. Kweekvlees, van hype tot probleem: “Onze afvalberg groeide sneller dan het vlees” (26/09/2023 - Het Belang van Limburg)

Vlees gekweekt in labo’s was lang het hippe troetelkind van investeerders. Maar insiders geven nu toe hoe “hun plastic afvalberg sneller groeide dan hun vlees”. [naar artikel]


11. Italiaanse regering wil vlees uit het lab bij wet verbieden (29/03/2023 - Het Belang van Limburg)

De Italiaanse regering wil dierlijk voedsel verbieden dat uitsluitend in het laboratorium is gemaakt, zoals vlees dat wordt gekweekt op basis van enkele dierlijke cellen. Volgens landbouwminister Francesco Lollobrigida garanderen zulke producten onvoldoende “kwaliteit, welzijn en bescherming van onze cultuur en traditie”. [naar artikel]


12. Drie zomerse recepten met avocado van Ilse D’Hooge: als pasta, in salade of bij tartaar (01/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Toast avocado beu, maar toch zot op de vrucht? Ilse D’Hooge (bekend van de kookboeken Easy @ Home) laat ons proeven van enkele gerechten met avocado – en die doen dromen van warm weer.Rundertartaar met avocado & granaatappel [naar artikel]


13. Chocoladen avocado met Belgisch tintje is nieuwste trend bij paaseieren (26/03/2018 - Het Laatste Nieuws)

Fan van avocado? De paasklokken hebben aan jou gedacht dit jaar. Een Britse supermarktketen heeft een paasei in de vorm van een avocado op de markt... [naar artikel]


14. Italiaanse regering wil vlees uit het lab verbieden (29/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

De Italiaanse regering wil dierlijk voedsel verbieden dat uitsluitend in het laboratorium is gemaakt, zoals vlees dat wordt gekweekt op basis van enkele dierlijke cellen. Volgens landbouwminister Francesco Lollobrigida garanderen zulke producten onvoldoende "kwaliteit, welzijn en bescherming van onze cultuur en traditie". [naar artikel]


15. Zo wordt avocado's snijden een makkie (31/07/2019 - Gazet van Antwerpen)

Op 31 juli is er een extra reden om een gerecht te maken met avocado. Want naar jaarllijkse gewoonte staat de vrcuht die dag in de kijker in de Verenigde Staten. Zin om National Avocado Day hier ook te vieren, maar niet in het geknoei dat vaak gepaard gaat met het snijden van de lekkernij? Dankzij deze tips houd je het netjes in de keuken en op je handen. [naar artikel]


16. Spaans bedrijf brengt vetarme avocado op de markt (15/10/2017 - Metro)

Of hij nu op je bord ligt, in het zwembad dobbert of op je badpak staat, de avocado is niet weg te slaan van je Instagramfeed. Voor wie wil meedoen aan de hype, maar afgeschrikt wordt door de vette structuur van de vrucht, is er nu de lightversie. Het Spaanse bedrijf Isla Bonita brengt een […] [naar artikel]


17. ‘Bizonder’ ruig stukje vlees met zachte smaak: familie kweekt bizons en verkoopt het vlees in de hoeveslagerij (14/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

Tijdens de Week van de Korte Keten worden lokale producten van onze boeren uitgebreid in de kijker gezet. Wie eens iets anders wil eten dan lokaal geteelde asperges, aardappelen of hoevekippen, kan ook eens een lokaal stukje bizon uit Nijlen proberen. Bij hoeveslagerij ’t Gewat verkopen ze zelfgekweekt bizonvlees. De imposante dieren lijken zo weggelopen uit het Wilde Westen, maar grazen gewoon in de weides rond de slagerij. [naar artikel]


18. 'Vis blijft veel gezonder dan vlees, ook al wordt hij op industriële wijze gekweekt' (20/12/2017 - Knack)

'Met pangasius is er niets aan de hand. Carrefour doet de waarheid geweld aan', vindt toxicoloog en visserijbioloog Christien Absil. [naar artikel]


19. Zoete aardappelwafeltjes met avocado, tomaatjes en zure room (30/03/2024 - De Standaard)

Wie zegt dat een wafel altijd zoet moet zijn? Hartige wafels zijn in! Deze exemplaren zijn gemaakt met zoete aardappel en havermout: je voegt geen suiker toe en werkt ze af met avocado, tomaten en zure room. Snel op tafel en eens iets anders dan een avocado-toast. Lekker als ontbijt, lunch of op de (paas)brunch. [naar artikel]


20. 4 op de 10 Belgen zijn bereid meer te betalen voor slachtvrij vlees uit laboratorium. Waar blijft die kweekburger dan? (24/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

Zeker vier op de tien Belgen zijn voorstander van kweekvlees - vlees dat in een laboratorium gekweekt is uit een stukje spierweefsel van een... [naar artikel]


21. VIDEO. Holy Guacamole! Wat is er aan de hand met deze avocado? (30/01/2019 - Metro)

Een boer op Hawaï kweekt enorm grote avocado’s. Onlangs trof hij een avocado aan van maar liefst 3 kg, ongeveer het gewicht van een pasgeboren baby. Daarmee heeft Kenji Fukumitsu een nieuw wereldrecord gevestigd, want de grootste avocado tot nu toe was ‘slechts’ 2,5 kg zwaar. Al zal het bij een officieus record blijven, want […] Het bericht VIDEO. Holy Guacamole! Wat is er aan de hand met deze avocado? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


22. 25 restaurants serveren week lang geen vlees tijdens ‘Week zonder Vlees’: 4 Limburgse deelnemers (23/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Van maandag tot zondag halen 25 restaurants, waarvan 3 sterrenrestaurants, het vlees van hun menukaart. Op die manier willen de chefs hun steun betuigen aan de eerste editie van de Belgische Week zonder Vlees. Er staan vier Limburgse restaurants op de lijst. [naar artikel]


23. Dankzij nieuwe technologie blijven avocado’s langer rijp (15/12/2019 - Het Laatste Nieuws)

Het is altijd een verrassing. De ene keer is je avocado zo hard dat je er een ruit mee kunt ingooien, de andere keer is hij zo rijp dat je bruine... [naar artikel]


24. Kwijl: het allereerste avocado restaurant (01/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Het leven (en je Instagrampagina) wordt toch alleen maar mooier met een beetje avocado erbij? Dat hebben ze ook in New York goed begrepen, want [naar artikel]


25. Meer dan de helft van de Belgen eet minstens 4 keer per week vlees (30/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens 4 keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!