Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Antwerps schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA) reageert op heisa over schilderijen: "Directie Arenberg deed aan cancelcultuur door ze te vervangen door foto's" 

16/03/2023 - 10:58
"Antwerps schepen voor cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA) verdedigt haar beslissing om vier oude schilderijen terug te hangen in de trappenhal van de Arenberg. Sinds november vervangen vier hedendaagse multiculturele foto's die schilderijen. Volgens Ait Daoud herstelt de stad nu een foute beslissing van de vorige directeur die ze "cancelcultuur" verwijt."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Antwerps schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA) reageert op heisa over schilderijen: "Directie Arenberg deed aan cancelcultuur door ze te vervangen door foto's"  (16/03/2023 - VRT NWS)

Antwerps schepen voor cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA) verdedigt haar beslissing om vier oude schilderijen terug te hangen in de trappenhal van de Arenberg. Sinds november vervangen vier hedendaagse multiculturele foto's die schilderijen. Volgens Ait Daoud herstelt de stad nu een foute beslissing van de vorige directeur die ze "cancelcultuur" verwijt. [naar artikel]


2. Antwerpse stadsbestuur verplicht Arenberg om multiculturele foto's te vervangen door klassieke schilderijen (16/03/2023 - VRT NWS)

Het Antwerpse stadsbestuur heeft beslist dat vier klassieke schilderijen opnieuw in de trappenhal van de Arenbergschouwburg moeten hangen. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen en is bevestigd aan onze redactie. Sinds november hingen er op die plek vier hedendaagse foto's van erg diverse mensen, zoals bijvoorbeeld een vrouw met hoofddoek. [naar artikel]


3. Antwerpse Arenberg moet ‘woke’ portretten vervangen door oorspronkelijke historische schilderijen (16/03/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Antwerpse Arenberg moet ‘woke’ portretten vervangen door oorspronkelijke schilderijen (16/03/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Felle kritiek op beslissing om ‘woke’ schilderijen te vervangen in de Arenberg: ‘We moeten de geschiedenis niet herschrijven’ (16/03/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Antwerps stadsbestuur vervangt ‘woke portretten’ uit trappenhal Arenberg weer door schilderijen van ‘witte oude mannen’: “Uitwissen van verleden is waanzin” (16/03/2023 - Het Nieuwsblad)

De vier foto’s van de gerenommeerde fotograaf Mous Lamrabat die sinds november de gerenoveerde trappenhal van de Arenbergschouwburg in Antwerpen een ‘diverse’ en ‘hedendaagse’ kleur gaven, moeten opnieuw verdwijnen. Ze worden vervangen door de klassieke schilderijen die er aanvankelijk hingen. Een beslissing van Antwerps schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA), op voorzet van haar partijgenoot Luk Lemmens. Het was een van de redenen voor Arenberg-directeur Milan Rutten om eind februari ontslag te nemen. [naar artikel]


7. Na heisa rond weggehaalde schilderijen in Arenbergschouwburg: waarover gaat de discussie rond "woke" en "cancelcultuur"? (17/03/2023 - VRT NWS)

De directie van de Arenbergschouwburg in Antwerpen wordt door het stadsbestuur beschuldigd van cancelcultuur nadat het enkele klassieke schilderijen weghaalde om er hedendaagse foto's te hangen met diverse personen. "Men probeert onze geschiedenis te wissen onder invloed van de woke-cultuur", klinkt de kritiek. Maar wat is woke? Wat wordt bedoeld met cancelcultuur en waarom komen deze begrippen zo vaak terug in discussies? Walter Weyns, socioloog van de UAntwerpen geeft meer uitleg in "Laat". [naar artikel]


8. Binnenkijken in de vernieuwde Arenberg: “Schilderijen van alleen witte oude mannen waren niet meer van deze tijd” (16/11/2022 - Gazet van Antwerpen)

De Arenberg zit in een nieuw jasje. Of toch de bovenverdieping, want het gelijkvloers kreeg een paar jaar geleden nog een make-over. Er kwam een nieuwe bar, er is eindelijk daglicht en de oude schilderijen werden aangevuld met schilderijen die een waarachtiger stadsbeeld tonen. [naar artikel]


9. Felle kritiek op beslissing om ‘woke’ foto's te vervangen in de Arenberg: ‘We moeten de geschiedenis niet herschrijven’ (16/03/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


10. NMBS-CEO Dutordoir laat schilderijen naar museum verhuizen: "Delvaux-schilderijen horen niet thuis in mijn kantoor" (03/09/2019 - VRT NWS)

Vanaf vandaag zijn vier schilderijen van Paul Delvaux te bewonderen in het treinmuseum Train World in Schaarbeek. De schilderijen hingen in het kantoor van Sophie Dutordoir, de CEO van de NMBS. Dutordoir vindt dat zulke kunstwerken niet thuishoren in haar kantoor, maar dat iedereen ze moeten kunnen zien. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!